Friday, November 9, 2012

Alfalfa Complex Shaklee yang Hebat!

Salam ceria dan bahagia buat semua

Hari ni saya nak kongsikan semua dengan tawaran menarik November 2012 dari Shaklee (M) Bhd, iaitu BELI 6 BOTOL ALFALFA PERCUMA 1 BOTOL, bagi Alfalfa bersaiz besar (700 biji) dan Alfalfa bersaiz kecil (330 biji).

Khasiat Alfalfa Raja Segala Tumbuhan

Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air 
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 



Testimoni Pelanggan yang berpuas hati dengan Alfalfa


Ok, apa kata kita baca sharing pelanggan2 kami dari GROUP EKSLUSIF yg hanya terbuka kepada pelanggan2 kami sahaja. Jika anda pelanggan kami, jgn lupa dapatkan tawaran EKSLUSIF ini ya!

Testimoni 1

"askum...juz nk share..ada kwn sy guna alfafa..sebelum nie dia ada masalah keputihan..alhamdulillah dgn izin Allah, afte guna alfafa keputihan berkurangan dan keintiman semakin mengkagumkan..dia ckp suami dia pun tersenyum lebar..Alhamdulillah syukur sgt2..hepi saya dengar..:)-Maria Norly

Testimoni 2
"nak share sikit ler yer..saya after bersalin anak kedua mmg dingin...en. suami pegang2 pun saya rimas.. sebab bila bersama saya rasa tk selesa sesangat...sampai suami frusted la juga, tp naseb dia jenis penyabar...tp lepas saya consume alfalfa memang berbeza sangat...rasa yang tak selesa bila bersama dah jadi lain macam..ahahahhhahahhh-mesti cuba alfalfa bagus...sekarang en. suami pun dah amik alfalfa- sekadar perkongsian yer." -Puan ZZ.

Testimoni 3


"saya pon after deliver agak dingin dgn husband.. alhamdulilah after consume alfalfa.. keadaan dah berubah.. husband pon dah boleh tersenyum"- Puan N. Nadia 
 Testimoni 4


"So far baru consume alfalfa 2 hari....Mentang2 bulan ni promotion alfalfa kan...hahaha...siap buat stok lagi..Mak mertua pon amik sebotol...hehehe....Walaupun baru 2 hari amik alfalfa, dah trase kelainannya..Badan rase lebih ringan.Buang pon lawas je pepagi...Dah 2 hari lenguh2 tangan tak tau ape sebab..Mungkin sbb cuaca skang ni asik ujan, tido malam plak ngan kipas terpasang.Maybe pasal tu lar kot..Then semalam amik, lenguh tangan dah ilang...weeeee...leh tido ngan lena ....Saya consume alfalfa coz nak turunkan berat badan sebenarnye..Maybe saya nak tambah lecithin ngan B compleks plak dalam minggu ni....nanti saya update lagi pasal alfalfa ni k ( ^ _ ^ )...."- Puan S. Reza
Credit

Wah.. saya sendiri teruja dengan komen2 POSITIF ibu2 dan isteri2 misali tentang Alfalfa ini.. Semua wanita mengimpikan untuk jadi yg TERBAIK di mata suami, anak-anak dan keluarga kan? kita kan PERMAISURI di hati mereka? Jadi apa salahnya melabur untuk kebaikan luaran dan dalaman? yang penting, anda SIHAT, CERIA dan bahagia :D

Segala2nya datang dari izin Allah, kita berdoa, berusaha dan bertawakkal untuk mendapatkan yang terbaik!



Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Thursday, November 8, 2012

Vitamin Selamat Terbaik buat Kanak-kanak

Apakah Set Vitamin TERBAIK & SEMULAJADI untuk ANAK-ANAK KESAYANGAN ANDA?



Ihsan Google -Happy Family-

Semestinya sebagai ibu bapa kita mencari hanya yg terbaik buat anak tersayang. Sangat beruntung jika anak2 didedahkan dengan vitamin semulajadi sedari kecil supaya mengurangkan pengumpulan2 toksin2 dalam badan akibat dari pemakanan yg tidak sihat seharian. Senarai vitamin kanak-kanak Shaklee yang TERBAIK adalah seperti di bawah:

1) Mealshake

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
Bacaan lanjut MEALSHAKE di sini


2) Vitalea For Children Chewable

  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu
  • Sumber kalsium pembina tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Bekalan harian untuk vitamin B

3) Chewable Vita C 100 mg

  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh 
  • penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat
  • Imuniti badan
  • Keseluruhan kesihatan yang baik
  • Sesuai dimakan oleh org dewasa yg tidak boleh menelan pil

4) OmegaGuard

  • Mengandungi minyak ikan
  • Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
  • DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan. 
  • Imuniti badan
  • Meningkatkan daya tumpuan dalam pembelajaran
  • Sistem peredaran darah yang teratur




Vitamin kanak-kanak yang mengandungi mealshake, vita-lea, chewable vita c dan omega guard


Ok, kita lihat feedback dari ibubapa prihatin yang telah memilih vitamin kanak-kanak Shaklee ini :)

Kesan positif Vitamin Kanak-kanak Shaklee



Komen dari pelanggan2 setia dalam group khas tertutup di facebook mengenai mealshake





Pengalaman ibu yg mempunyai anak ADHD hyperaktif



testimoni Vita-lea for children




Tidakkah anda mahu menjadi golongan ibu bapa terbaik di dunia? IBU BAPA BIJAK MENENTUKAN MASA DEPAN CEMERLANG DAN KESIHATAN UNGGUL ANAK2 KESAYANGAN ANDA.

~BERUSAHA, BERDOA DAN BERTAWAKKAL~

Hubungi
AinulMalik
0133536718/ whatsApp 0163353567
healthierlife4uandme.blogspot.com



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Friday, October 12, 2012

Keistimewaan Menjadi Ahli Shaklee Bersama Saya :)

Salam bahagia buat semua :)

Ramai yang bertanya saya tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee.. Tak kenal maka tak cinta kan? Bila dah kenal supplement dan vitamin Shaklee, anda akan jatuh cinta pada semuanya. Sebab yang best nya makan vitamin2 Shaklee ni adalah kesannya yang cepat dan berkesan buat anda. Betul tak?

Keistimewaan masuk membership Shaklee :


  1. Pembelian dengan potongan harga 15%
  2. Dapat faedah Cash. Car & Convention : dah alang2 join kan, kita kongsi khasiat vitamin ni bersama saudara mara, keluarga tersayang dah boleh kumpul point dan dapat semula cek/cash money.. tak perlu pergi dari pintu ke pintu merayu2 org membeli, sebab ramai yang dah tahu kesan vitamin semulajadi Shaklee ni :)

Keistimewaan group kami sebagai Shaklee Independant Distributor

  1. Dinaungi 3 Masters Coordinator ternama (pangkat tertinggi)
  2. Sokongan berterusan dari leader dan ahli2 lain
  3. Tutorial online
  4. Kelas dan coaching offline
  5. Seminar dan gathering juga disediakan untuk berkongsi pengalaman dan membina jaringan
  6. Tips perniagaan dari Masters berpengalaman
  7. Pelbagai aktiviti menarik

Bagaimana nak menjadi ahli Shaklee?

  1. Membayar yuran pendaftaran RM75, atau
  2. Membuat pembelian RM660 untuk keahlian PERCUMA, atau
  3. Pembelian 2 botol VIVIX, atau
  4. Pembelian 3 kotak Collagen Powder Shaklee

Perbezaan kami dengan kumpulan-kumpulan Shaklee lain:

  1. Perniagaan berasaskan produk
  2. Sistem yang halal
  3. Gabungan 3 elemen RAHSIA dalam perniagaan
  4. Tiada pelaburan yang banyak, kecuali duit pendaftaran RM75 dan pembelian sedikit stok
  5. Tiada longgokan stok di rumah yang tidak terusik
  6. Tidak perlu mengharapkan downline, ditekan mencari downline dalam keadaan terpaksa
  7. Bonus berdasarkan usaha, leader tidak hanya goyang kaki mengerah downline saja yg berusaha 
Kebanyakan daripada kami adalah surirumah sepenuh masa WAHM. Masa mereka tidak terbuang begitu sahaja tanpa mengabaikan anak2 dan suami tersayang kerana bisnes ini sangat mudah! Hanya perlu online sahaja, ditambahkan dengan usaha yang konsisten, di samping anda sendiri boleh menajamkan minda dengan menambahkan ilmu pengetahuan dalam bidang nutrisi dan kesihatan di samping DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN KELUARGA tanpa bebanan hutang dan membuang masa berharga bersama keluarga keluar ke rumah setiap hari untuk berjumpa client atau sebagainya.

Setakat ini, saya memang sangat2 enjoy menjalankan perniagaan sampingan saya ini tanpa ada rasa tekanan, sambil masih bekerja sebagai seorang pensyarah dan menunaikan tanggungjawab saya kepada keluarga di rumah. Kumpulan ini juga sangat2 menekankan amalan kerohanian yang pada akhirnya anda akan rasa sangat tenang dan selesa, penuh dengan AURA-AURA POSITIF di samping berjaya dalam hidup dengan berbekalkan kepercayaan bahawa setiap pergantungan, penyembuhan, pemberi rezeki utama datangnya dari Allah yang Maha Esa.. saya sangat berpuas hati dan sangat2 bersyukur dipertemukan dengan kumpulan ini.

Daripada keahlian biasa, saya dapat naik dan terus naik dan berusaha menuju ke puncak yang tertinggi untuk memartabatkan keluarga, agama dan bangsa :)

Bersama upline Master MommyLyna dan downline tersayang untuk coaching group kecil
Kelas yang santai untuk belajar blog dan bisnes & marketing

Seminar Shaklee untuk bakal-bakal Jutawan Muslimah

Seronok kan? Sambil berbisnes, anda boleh belajar macam2 perkara, pernah pandai buat blog sebelum ni? pernah ada jaringan kawan yang besar sebelum ni? Pernah terfikir mendapatkan sumber pendapatan sampingan yang sama dan insyaallah lebih dari gaji anda? Segalanya ada di sini.

Segalanya dengan izin Allah :) Nak join saya? JOM!

Wednesday, October 10, 2012

RESEPI BANCUHAN ESP SHAKLEE

Salam bahagia semua :)

Wah..saya suka Oktober sebab bulan ni tawarkan promo ESP! memang berbaloi2 bagi peminat tegar ESP sebab anda boleh buat stok sendiri di rumah.

Bagi mereka yg baru2 nak mencuba ESP, ramai tertanya2 pada saya, takde alternatif lain kah nak bancuh ESP ni? sebab kalau dibancuh setiap hari, boring aje..ade yg terlalu gemar sampai tak kisah, sampai meratah2 makan serbuk ESP tu sendiri! wah, saya kagum!

Tips Pengambilan ESP

Tapi ingat ya, maksimum pengambilan ESP hanya 3sudu besar sehari, supaya buah pinggang kita tidak terlalu dibebankan untuk memproses protein yang juga kita mabil dari menu seharian :) dan juga ESP ni tak boleh dibancuh dengan air panas mendidih, nanti protein ni rosak, sayangla minum protein yang dah denature :(

Resepi ESP

Saya akan kongsikan dengan pembaca resepi2 kegemaran saya dengan ESP bila di minum di rumah :)

1. ESP + Milo + Mealshake (boleh juga tanpa mealshake)
  • 1 sudu ESP
  • 2 sudu milo
  • 1 sudu mealshake
  • Goncangkan dalam shaker, boleh diminum suam, lagi best letak ketul ais! yummy!
Inilah breakfast saya mahupun sebelum tidur, ataupun air wajib untuk sahur saya bila berpuasa
 2. ESP + Mealshake + Performance Drink

  • 1 sudu besar ESP
  • 1 sudu besar mealshake
  • 1 sudu besar/kecil performance drink
  • Shake kan semua, boleh tambahkan buah-buahan kegemeran dipotong dalam bentuk cube dan tambahkan ketul ais..menyelerakan!
Hidangan ni saya campurkan bersama potongan kiwi..minum sejuk2 memang menyegarkan!

3. ESP + TWISTER OREN
  • 3/4 gelas twister Oren
  • 1 sudu besar ESP
  • 1/4 gelas air kosong
  • Shake dalam shaker, simpan peti ais, minum sejuk2.. INI memang confirm minuman kegemaran ramai!! sebab rasanya sangat sedap..minum dengan oren sunquick pun sedap :)

Minuman yang sangat best waktu hari panas :)

4. ESP + Fresh Milk (inipun best!)
5. ESP + Fresh Milk + kurma (kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)
6. ESP + Ribena (ini juga kesukaan saya!)
7. ESP + Nesvita 3 in 1
8. ESP + Susu Anmum
9. ESP + campuran buah-buahan dan blend (boleh pilih buah kegemaran anda)
10. ESP + Horlicks
11. ESP + sirap bandung
12. ESP + coklat koko + oat
13. ESP + fresh milk + 1 sudu madu + 1 sudu oat
14. ESP + Milo/coklat/ + susu HL
15. ESP + kurma + oat + susu tepung + madu + air
16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk (boleh buat milk booster juga ni)
17. ESP + kurma + nestum + mealshake + susu tepung
18. ESP + kurma + badam + avocado (sangat sedap minum sejukkkk)
19. ESP + Nestle Bliss (minum sejuk2)
20. ESP + Air suam (ini resepi saya nak cepat dan tiada langsung tambahan gula = SIHAT :) )

Wah, ada 20 resepi cara bancuhan ESP, boleh dipelbagaikan lagi dengan bermacam2 cara, ikut kreativiti anda sendiri. Boleh print dan letak di dapur sebagai panduan anda setiap hari bila datang mood nakkan kelainan bila minum ESP ni!

Kenapa saya sangat suka ESP?
Sebab ia mengenyangkan perut saya! dan saya jugak ada gastrik, bila minum ESP ni dia membuatkan perut saya jarang berangin dan boleh tahan lapar. kerana ESP menyediakan pelindung kepada asid hidroklorik dalam perut dan mengelakkan dari rasa pedih ulu hati, terutamanya semasa mengandung ini :)

Selamat mencuba!

Wednesday, September 19, 2012

Kedudukan Bayi Songsang dan Kurangkan Sakit Ketika Bersalin


Salam bahagia semua

Hari ini saya nak berkongsi dengan semua, tak kira wanita yang bergelar isteri, mahupun lelaki yang bergelar suami mengenai permasalahan2 wanita ketika mengandung dan melahirkan anak dan cara mengatasinya. Saya terjumpa artikel yang menarik ini dari link di bawah, yang membincangkan secara ringkas tetapi padat cara mengurangkan sakit ketika bersalin dan masalah kedudukan bayi songsang. Selamat membaca! Artikel asal saya telah edit untuk kesenangan semua untuk membaca ;)


ARKIB : 16/09/2012

Kurang sakit ketika bersalin

Soalan

Dr.,
saya ada mendengar tentang kesan buruk epidural ketika bersalin. Ada yang mengatakan ia tidak baik untuk buah pinggang kelak. Adakah ia benar? Saya juga ingin tahu apakah kaedah ini pilihan terakhir untuk mengurangkan rasa sakit ketika bersalin. Sebagai ibu yang mengandung lapan bulan dan bakal melahirkan anak sulung, saya juga ingin tahu adakah saya perlu mengamalkan teknik pernafasan yang betul ketika bersalin normal dan apakah yang perlu dilakukan untuk mengelak anak berada dalam kedudukan songsang?  Sheila, Kedah.


Jawapan

Tahniah Puan Sheila kerana dalam sebulan lagi anda akan bergelar ibu. Terima kasih juga kerana soalan yang diutarakan amat praktikal sekali. Sudah tentu persoalan di atas sentiasa muncul di minda puan buat masa ini. Insya-Allah saya akan cuba memberi penerangan.

A) KAEDAH MENGURANGKAN SAKIT BERSALIN


Memang tidak semua wanita bertuah dan dapat melahirkan anak tanpa masalah. Setiap wanita mempunyai pengalaman bersalin yang berbeza-beza. Bahkan bagi seorang ibu, pengalaman melahirkan setiap anak juga tidak serupa. Kesakitan ketika melahirkan anak menyebabkan ada sesetengah wanita serik untuk hamil lagi. Sebenarnya ada pelbagai kaedah untuk mengurangkan kesakitan semasa bersalin. Antaranya kaedah teknik pernafasan (dikenal juga sebagai Lamaze) untuk melegakan ketegangan otot pelvis, suntikan ubat-ubatan, sedutan gas Entonox dan juga kaedah epidural.

i) Kaedah teknik pernafasan (kaedah Lamaze) :

merangkumi cara berehat dan senaman tarik nafas yang dilakukan kebanyakan ibu ketika mengandung seperti diajar dalam kelas antenatal. Lebih baik jika suami turut mempelajari kaedah ini. Kesakitan bersalin juga disebabkan ketegangan pada otot pelvis dan kaedah ini membolehkan otot pelvis menjadi tidak tegang dan seterusnya dapat mengurangkan kesakitan. Sebahagian wanita hanya memerlukan kaedah ini untuk mengurangkan kesakitan dan ia lebih bersifat semula jadi.

Adalah elok jika puan dan suami berpeluang mempelajari teknik pernafasan yang betul. Teknik ini dapat membantu puan semasa proses bersalin nanti. Lebih baik jika menarik nafas panjang apabila merasakan kontraksi bermula dan bernafas atau meniup nafas keluar secara perlahan sambil meneran. Ini akan mengelakkan daripada mencederakan tekak dan memastikan anda mengekalkan corak pernafasan yang sihat. Ia juga penting untuk menghasilkan satu peneranan yang kuat.

Sokongan dari suami dapat membantu membahagiakan isteri sepanjang kehamilan


ii) Ubat-ubatan Suntikan ubat opiod :
iaitu yang sama kumpulan dengan morfin atau pethidin diberi ketika sakit bersalin dan menghalang otak daripada merangsang deria kesakitan. Bagaimanapun, ubat opiod ini boleh menyebabkan seseorang ibu merasa khayal dan mengantuk. Malah, bayi yang lahir juga mungkin boleh mendapat kesannya dan biasanya bayi diberi ubat antidot iaitu naloxone sejurus selepas dilahirkan.

iii) Sedutan gas Entonox (campuran gas oksigen dan nitrus oksida)
memberi kesan sama, iaitu menghalang deria rasa daripada mengalami kesakitan dan sampai ke otak, tetapi ia juga boleh menyebabkan wanita mengantuk dan kurang cergas ketika bersalin.

iv) Epidural
Penggunaan suntikan epidural adalah bertujuan mengelakkan kesakitan terutamanya ketika puan memilih cara tersebut untuk bersalin tanpa kesakitan.
Suntikan epidural diberi apabila pesakit mula menunjukkan tanda hendak bersalin. Epidural menahan kesakitan bersalin dengan menghalang buat sementara waktu saraf yang bermula dari rahim ke otak.
Suntikan epidural ini mempunyai kebaikan seperti
·         dapat menahan kesakitan pada fasa pertama dan kedua kelahiran,
·         tidak memberi kesan mengantuk pada ibu,
·         memberi bius untuk kelahiran secara forceps atau vakum, jahitan episiotomi dan meneruskan khidmat bius jika memerlukan kelahiran secara pembedahan caesarean.
·         Ia juga menyebabkan salur darah mengembang, melancarkan peredaran darah kepada bayi dan secara tidak langsung mengurangkan risiko bayi lemas.

Epidural adalah ubat tahan sakit paling selamat dan sangat diperlukan ibu yang ada masalah kesihatan seperti sakit jantung dan tekanan darah tinggi.

Bagaimanapun, epidural tidak menjamin 100 peratus dapat mengurangkan kesakitan kerana kadangkala faktor posisi ketika pemberian epidural dan abnormaliti pada struktur tulang belakang yang bengkok (kifosis dan skoliosis) menyebabkan kesukaran mendapat posisi jarum epidural di kawasan lumbar tulang belakang.

Kebanyakan wanita yang memilih suntikan epidural menyatakan ia memberi kelegaan kesakitan. Hampir semua yang pernah diberi suntikan epidural ingin melakukannya sekali lagi pada masa depan. Kajian membuktikan epidural tiada kesan sampingan jangka panjang. Saya sendiri pernah berpeluang menjalani kaedah epidural semasa bersalin anak ketiga hingga kelima. Ia pengalaman manis yang tidak dapat dilupakan semasa menjalani proses kelahiran. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Moga proses kelahiran yang akan puan alami juga sedemikian!

Rungutan atau dakwaan bahawa suntikan epidural menyebabkan sakit belakang atau sakit pinggang kemudian hari adalah tidak benar. Ini kerana selepas bersalin normal tanpa epidural pun, sakit belakang tetap wujud disebabkan faktor berat badan, regangan pada kulit dan otot, serta postur ketika mengandung. Kaedah epidural sama sekali tidak menyebabkan masalah atau penyakit pada organ buah pinggang seseorang.

Kesan sampingan yang biasa dialami adalah
·         tidak selesa akibat kekebasan pada bahagian bawah badan. Biasanya kebanyakan wanita dapat menerimanya sebagai ketidakselesaan sementara.
·         Selain itu, ia boleh menyebabkan tekanan darah rendah (hipotensi) dan
·         tidak dapat membuang air kecil dengan sendiri (mungkin memerlukan tiub kencing) buat sementara waktu. Biasanya pakar bius memberi ubat bius epidural berdos rendah yang berkesan untuk mengelak masalah ini.

B) KEDUDUKAN BAYI SONGSANG




Kedudukan bayi songsang sebenarnya adalah normal pada peringkat awal kehamilan, 20 peratus ibu yang mengandung, biasanya akan mengandungkan bayi songsang pada peringkat awal. Kedudukan bayi songsang tersebut biasanya akan berubah pada peringkat pertengahan kandungan. Proses peralihan kedudukan kandungan ini akan berlaku secara automatik pada minggu ke-28 hingga minggu ke-32 usia kandungan.

Jangan puan risau kerana buat masa ini kandungan puan pada minggu 32 usia kandungan. Insya-Allah bayi puan akan berada dalam kedudukan normal (sefalik) pada temu janji yang seterusnya.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saat-saat indah sepanjang kehamilan akan menjadi lebih manis apabila mendapat sokongan penuh dari suami dan apabila bayi yang dikandung sudah dilahirkan. terasa hilang segala rasa kesakitan dan berganti dengan kenikmatan yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata.

Sepanjang kehamilan juga kita tidak akan terlepas dari mengalami beberapa masalah seperti kedudukan bayi yang songsang ini. Namun begitu, sebaiknya dapatkan nasihat doktor agar tidak berlaku sebarang masalah yg membawa kepada kesulitan semasa bersalin nanti. Contohnya, untuk mengelakkan dari komplikasi bayi terbelit dengan tali pusat disebabkan urutan. Oleh itu, sentiasalah kita berdoa agar saat2 melahirkan nanti, kedudukan bayi akan berubah kepada normal dan juga dikurangkan rasa kesakitan serta dipermudahkan semasa proses bersalin nanti.

Jadi, semoga kita mendapat input berguna dari perkongsian ini. Saya pun tak sabar menanti kehadiran anugerah terindah ini! Semoga kita semua sentiasa di bawah lindunganNya, insyaallah :) 


Semoga sentiasa Sihat.Ceria.Bahagia!! 

Monday, August 6, 2012

TERUJA DENGAN KOMEN POSITIF PENGGUNA KOLAGEN SHAKLEE YANG ASLI!

Salam bahagia buat semua..

Hari ni sangat2 gembira kerana, hari ini hari Nuzul Quran, yang menandakan sudah sampai malam-malam TERAGUNG Ramadhan dan juga gembira kerana membaca feedback POSITIF dari pengguna2 KOLAGEN/COLLAGEN Shaklee, antara kolagen2 yang dihasilkan dari sumber MARIN, bukan sumber bovine mahupun plasenta.

Pertama sekali, saya ingin kreditkan penghargaan kepada KakCery, respons2 POSITIF ini saya share dari blog beliau :)

Testi dari pengguna yang sudah jatuh cinta dengan kolagen Shaklee

Komen yang memberikan feedback untuk eyebag

Kesan pada kulit dan sembab mata
Kesan pada kulit dan juga susu ibu

Kesan kolagen pada susu ibu
Alhamdulillah, respons yang sangat memberangsangkan. Ini bukannya jaminan dari saya, tapi ini hanyalah pendapat dan komen para pengguna yang telah mencuba kolagen Shaklee ini. Nak tau bagaimana cara2 membuat masker dari kolagen? PM saja saya, nanti saya bgtahu cara-caranya :) Tak cuba tak tau kan? Bila dah cuba PASTI JATUH CINTA!


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Friday, August 3, 2012

TESTIMONIAL PENURUNAN BERAT BADAN DENGAN SHAKLEE

Salam bahagia buat semua

Bagaimana dengan puasa anda? Puasa bukan sahaja menahan diri dari lapar dan dahaga, tapi turut berpuasa pancaindera dari melihat, mendengar, barkata-kata dan melakukan perkara yang buruk dan tidak mendatangkan faedah. Selain itu, kita juga dapat merehatkan organ2 badan yang berkaitan dengan proses PENGHADAMAN kerana selama berbulan-bulan telah bekerja tanpa henti, tak kira masa kecuali waktu tidur :)

Kepentingan Puasa


Banyak sebenarnya fadhilat-fadhilat puasa ini, secara taklangsung, puasa juga dapat membantu kita dalam menurunkan berat badan, menjaga tahap gula di dalam darah, dan mencegah kolesterol yang tinggi secara berpanjangan dengan syarat kita berpada-pada semasa makan juadah berbuka dan bersahur. Jangan pula kita qadha makanan yg sepatutnya diambil 3kali sehari sepanjang waktu malam di bulan Ramadhan ye ;)

Testimonial Pengamal Supplement Shaklee


Saya sangat2 gembira dengan perubahan berat badan KAK LAILA, yang telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 8.8kg dari Disember 2011 sehingga Mei 2012, dan saya akan update dengan Kak Laila lagi dengan perubahan berat badannya pada bulan puasa ini kerana dia masih lagi mengamalkan produk Shaklee secara KONSISTEN. Alhamdulillah!

Gambar ni saya ambil dari blog Kak Laila :)

Jadi, Kak Laila dah share dalam blog die di sini pengambilan produk dari Disember 2011 sampai ke Mei 2012. boleh rujuk pada link yang saya sediakan ini.


Disember 2011 : Turun 2 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Januari 2012 : Turun 2 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Febuari 2012 : Turun 1 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Mac 2012 : Turun 1 kg (PREMIUM : BASIC + OMEGA)


April 2012 : Turun 1 kg (PREMIUM : BASIC + CINCH/ESP)

May 2012 : Turun 1.8 kg (PREMIUM : BASIC + CINCH/ESP + VIVIX)



Dan Kak Laila yang baik hati ni turut berkongsi TIPS2 cara die menurunkan berta badan. Dia mengamalkan diet mengikut jenis darah, insyaallah akan saya kongsikan di entry yang seterusnya :) Kita baca dulu tips yang Kak Laila senaraikan, dan pesan dia, DISIPLIN perlu ada :)

Tips ni sebenarnya perkara biasa je, tapi kadang2 ada org terlupa...
1. Kurangkan pengambilan makanan berat utk dinner.
2. Wajib ambil sarapan.
3. Ambil sayuran/buah2an dalam kuantiti yang banyak.
4. Banyakkan minum air.
5. Senaman at least 3-4kali seminggu. (Saya tak konsisten yang ni, 2 bulan pertama langsung takde senaman, tp still boleh turun berat dengan 2kg sebulan)
6. Kurangkan FAST FOOD. Kalau boleh jangan langsung!
7. Kurangkan makan di luar sbb kita tak tahu penggunaan minyak dan bahan2nya macammana. Seelok2nya masak sendiri ye.
8. Kurangkan pengambilan gula. (Saya langsung tak ambil gula untuk minuman, milo tanpa gula, teh-energy tea mix, kuih tradisional atau kek saya kurangkan, kalau masak pun saya hanya letakkan sedikitttttttttttttttt sahaja gula)



Terima kasih banyak2 Kak Laila, berkongsi pengalaman ini. boleh singgah baca sendiri kisah pengalamannya di blog Kak Laila. dan dengar kata, Kak Laila berjaya menurunkan sebanyak 11kg sehingga sekarang! wow! masih ada penurunan kan? TAHNIAH akak! Alhamdulillah, dengan izin Allah semuanya :)

Kepentingan Supplement dalam SET KURUS Shaklee


  1. Detox : HERBLAX : Menyingkirkan toksin dan lemak degil secara berkala. Membantu mengaktifkan usus dan mengelakkan sembelit.
  2. Pembakaran Lemak : Lecithin (membakar lemak, menukarkan lemak kepada cecair dan memecahkan kolesterol) & Omega (Omega-3 membantu pembakaran lemak dan juga menurunkan paras kolesterol)
  3. Fiber : Alfalfa & CINCH (Fiber membantu proses menyingkirkan lemak keluar dari badan)
  4. Protein : ESP (bagi ibu yang menyusukan), CINCH (amino asid membantu menurunkan paras gula dalam darah, dan membantu tubuh memelihara otot dalam masa pembakaran lemak-makin BESAR otot, makin BANYAK kalori boleh dibakar)
  5. Antioksidan : VIVIX (membantu memelihara sel, dan membantu meningkatkan metabolisma badan dan membantu menurunkan berat badan)

Bagi yang berminat mendapatkan konsultasi produk dari saya, jangan segan2 bertanya kepada saya dengan emel ke ainzm@yahoo.com. Oh ya, saya ada menyediakan PENGHARGAAN KEPADA PELANGGAN SAYA SEPANJANG BULAN RAMADHAN sehingga SYAWAL ini, dapatkan penghargaan anda ya! Selamat mencuba!


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Tuesday, July 24, 2012

Tips Turunkan Berat Badan dengan CARA yang BETUL

Salam bahagia semua..

Hari ni, saya nak berkongsi dengan semua cara-cara menurunkan berat dengan betul. Tambah-tambah sekarang ni bulan Ramadhan, sebenarnya adalah lebih bahaya kerana, jika kita tidak mengawal nafsu semasa membeli atau menyediakan juadah berbuka, kesan pemilihan makanan yg kita makan itu akan mempengaruhi berat badan kita.. Jangan ikutkan nafsu, pilih diet seimbang berdasarkan piramid makanan ye :)

Saya nak share artikel menarik dari VitaminSemulajadi mengenai cara menurunkan berat badan dengan betul.


Nak kurus, turunkan berat badan… simple saja sebenarnya. Bukan roket sains. 
Konsepnya –> bakar kalori setimpal dengan yang diambil. Tapi.. bagaimana caranya?

Look.. biasa tak kita dengar, atau alami sendiri situasi semacam ni:
Eton cuba menurunkan berat badan dengan mengamalkan ‘diet’. Dia mengawal semua jumlah kalori yang diambil, melakukan senaman untuk mengurangkan berat badan. Akan tetapi, musim kenduri amat menakutkan Eton, kerana dia boleh naik berat badan dengan begitu drastik selepas makan kenduri.
Penat kan macam tu. Makan banyak sikit, berat naik.
Hmm.. mari kita tengok kenapa kebanyakan cara nak kurus dengan ‘diet’ tak berjaya.

  • Kebanyakan orang yang mengamalkan diet mengalami kekurangan nutrisi. Bila kita ‘cut’ makanan kita, kita akan mengalami kekurangan nutrien dan kalori. Memang betul bila kita kurang kalori, badan secara semulajadi akan menggunakan lemak. Tapi sebenarnya ia melibatkan kitaran hormon semulajadi tubuh sebab kita kekurangan nutrien juga. Jadinya, tak elok pun kecuali kalau memang tak ada makanan.
  • Diet kadangkala boleh mengganggu kehidupan sosial kita. Misalnya, serba salah nak join majlis kawan-kawan sebab takut ganggu program diet.
  • Berdiet sehingga memperlahankan metabolisma boleh mendatangkan “kesan yo-yo”

Apakah kesan Yo-Yo?

Kesan Yo-Yo atau Yo-Yo effect terjadi bila kita mengamalkan diet ketat, kerana bila badan kita kurang kalori, ia akan menggunakan lemak dan tisu otot sebagai bahan api. Nitrogen dibebaskan bila berlaku tindakbalas dari tisu otot, dan ia dibersihkan dan dikeluarkan dari tubuh sebagai air kencing. Makin banyak penggunaan tisu otot, makin banyak nitrogen terhasil dan makin banyaklah air perlu dikeluarkan. 

Keadaan ini boleh menyebbkan berat badan kita menurun oleh sebab pengeluaran air tadi.
Sebenarnya, berat kita masih tak ke mana-mana!

Bila badan kurang kalori, lemak dah habis dan mula guna tisu otot, sebenarnya ia melemahkan lagi fungsi tubuh kita untuk membakar kalori. Ini sebabnya, kalori dibakar oleh otot-otot. Makin besar otot, makin banyak kalori boleh dibakar. Kalau perasan, seorang ahli bina badan perlu makan banyak dan tinggi kalori, untuk memelihara ototnya.
Kita kena jaga otot kita, sebab.. kalau tisu otot kurang, maka kuranglah kalori yang dibakar. Mungkin akan bertambah gemuk :(

Jadi, bagaimana cara nak kurus dengan betul?

Persamaan cara turunkan berat badan yang betul:

Pelihara otot + bakar lemak ——————-> turun berat.


Jadi, cara menurunkan berat badan yang terbaik ialah dengan PROTEIN. Hah, kenapa protein?

  • Peningkatan asid amino (leucine) membantu menurunkan kadar gula dalam darah
  • Protein membina sel-sel otot untuk pembakaran kalori
  • Asid amino membantu dalam sintesis protein oleh otot
  • Membantu tubuh untuk memeliharan jisim otot, pada masa yang sama membakar lemak
shaklee weight management

Produk Shaklee untuk tujuan ini yang boleh diambil ialah CINCH SHAKE MIX dan/atau ENERGIZING SOY PROTEIN.

Ibu yang menyusukan anak tidak dinasihatkan ambil Cinch Shake Mix kerana ia kurang kalori. Ibu menyusu memerlukan kalori untuk tujuan penyusuan. Jadi ibu menyusu boleh ambil Energizing Soy Protein.

Selain dari protein, Program Kurus Sihat Cara Selamat juga dapat membantu anda mendapat berat badan IDEAL yang diidamkan. Ini adalah cadangan daripada Sihat.Ceria.Bahagia, anda boleh menambahkan supplement tambahan ini ke dalam senarai supplement yang membantu anda untuk Kurus secara Sihat dan Selamat.

Set Kurus 1

Set Kurus 2

Omega Guard

Testimonial Pengguna Shaklee


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...