Monday, August 6, 2012

TERUJA DENGAN KOMEN POSITIF PENGGUNA KOLAGEN SHAKLEE YANG ASLI!

Salam bahagia buat semua..

Hari ni sangat2 gembira kerana, hari ini hari Nuzul Quran, yang menandakan sudah sampai malam-malam TERAGUNG Ramadhan dan juga gembira kerana membaca feedback POSITIF dari pengguna2 KOLAGEN/COLLAGEN Shaklee, antara kolagen2 yang dihasilkan dari sumber MARIN, bukan sumber bovine mahupun plasenta.

Pertama sekali, saya ingin kreditkan penghargaan kepada KakCery, respons2 POSITIF ini saya share dari blog beliau :)

Testi dari pengguna yang sudah jatuh cinta dengan kolagen Shaklee

Komen yang memberikan feedback untuk eyebag

Kesan pada kulit dan sembab mata
Kesan pada kulit dan juga susu ibu

Kesan kolagen pada susu ibu
Alhamdulillah, respons yang sangat memberangsangkan. Ini bukannya jaminan dari saya, tapi ini hanyalah pendapat dan komen para pengguna yang telah mencuba kolagen Shaklee ini. Nak tau bagaimana cara2 membuat masker dari kolagen? PM saja saya, nanti saya bgtahu cara-caranya :) Tak cuba tak tau kan? Bila dah cuba PASTI JATUH CINTA!


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Friday, August 3, 2012

TESTIMONIAL PENURUNAN BERAT BADAN DENGAN SHAKLEE

Salam bahagia buat semua

Bagaimana dengan puasa anda? Puasa bukan sahaja menahan diri dari lapar dan dahaga, tapi turut berpuasa pancaindera dari melihat, mendengar, barkata-kata dan melakukan perkara yang buruk dan tidak mendatangkan faedah. Selain itu, kita juga dapat merehatkan organ2 badan yang berkaitan dengan proses PENGHADAMAN kerana selama berbulan-bulan telah bekerja tanpa henti, tak kira masa kecuali waktu tidur :)

Kepentingan Puasa


Banyak sebenarnya fadhilat-fadhilat puasa ini, secara taklangsung, puasa juga dapat membantu kita dalam menurunkan berat badan, menjaga tahap gula di dalam darah, dan mencegah kolesterol yang tinggi secara berpanjangan dengan syarat kita berpada-pada semasa makan juadah berbuka dan bersahur. Jangan pula kita qadha makanan yg sepatutnya diambil 3kali sehari sepanjang waktu malam di bulan Ramadhan ye ;)

Testimonial Pengamal Supplement Shaklee


Saya sangat2 gembira dengan perubahan berat badan KAK LAILA, yang telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 8.8kg dari Disember 2011 sehingga Mei 2012, dan saya akan update dengan Kak Laila lagi dengan perubahan berat badannya pada bulan puasa ini kerana dia masih lagi mengamalkan produk Shaklee secara KONSISTEN. Alhamdulillah!

Gambar ni saya ambil dari blog Kak Laila :)

Jadi, Kak Laila dah share dalam blog die di sini pengambilan produk dari Disember 2011 sampai ke Mei 2012. boleh rujuk pada link yang saya sediakan ini.


Disember 2011 : Turun 2 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Januari 2012 : Turun 2 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Febuari 2012 : Turun 1 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Mac 2012 : Turun 1 kg (PREMIUM : BASIC + OMEGA)


April 2012 : Turun 1 kg (PREMIUM : BASIC + CINCH/ESP)

May 2012 : Turun 1.8 kg (PREMIUM : BASIC + CINCH/ESP + VIVIX)



Dan Kak Laila yang baik hati ni turut berkongsi TIPS2 cara die menurunkan berta badan. Dia mengamalkan diet mengikut jenis darah, insyaallah akan saya kongsikan di entry yang seterusnya :) Kita baca dulu tips yang Kak Laila senaraikan, dan pesan dia, DISIPLIN perlu ada :)

Tips ni sebenarnya perkara biasa je, tapi kadang2 ada org terlupa...
1. Kurangkan pengambilan makanan berat utk dinner.
2. Wajib ambil sarapan.
3. Ambil sayuran/buah2an dalam kuantiti yang banyak.
4. Banyakkan minum air.
5. Senaman at least 3-4kali seminggu. (Saya tak konsisten yang ni, 2 bulan pertama langsung takde senaman, tp still boleh turun berat dengan 2kg sebulan)
6. Kurangkan FAST FOOD. Kalau boleh jangan langsung!
7. Kurangkan makan di luar sbb kita tak tahu penggunaan minyak dan bahan2nya macammana. Seelok2nya masak sendiri ye.
8. Kurangkan pengambilan gula. (Saya langsung tak ambil gula untuk minuman, milo tanpa gula, teh-energy tea mix, kuih tradisional atau kek saya kurangkan, kalau masak pun saya hanya letakkan sedikitttttttttttttttt sahaja gula)



Terima kasih banyak2 Kak Laila, berkongsi pengalaman ini. boleh singgah baca sendiri kisah pengalamannya di blog Kak Laila. dan dengar kata, Kak Laila berjaya menurunkan sebanyak 11kg sehingga sekarang! wow! masih ada penurunan kan? TAHNIAH akak! Alhamdulillah, dengan izin Allah semuanya :)

Kepentingan Supplement dalam SET KURUS Shaklee


  1. Detox : HERBLAX : Menyingkirkan toksin dan lemak degil secara berkala. Membantu mengaktifkan usus dan mengelakkan sembelit.
  2. Pembakaran Lemak : Lecithin (membakar lemak, menukarkan lemak kepada cecair dan memecahkan kolesterol) & Omega (Omega-3 membantu pembakaran lemak dan juga menurunkan paras kolesterol)
  3. Fiber : Alfalfa & CINCH (Fiber membantu proses menyingkirkan lemak keluar dari badan)
  4. Protein : ESP (bagi ibu yang menyusukan), CINCH (amino asid membantu menurunkan paras gula dalam darah, dan membantu tubuh memelihara otot dalam masa pembakaran lemak-makin BESAR otot, makin BANYAK kalori boleh dibakar)
  5. Antioksidan : VIVIX (membantu memelihara sel, dan membantu meningkatkan metabolisma badan dan membantu menurunkan berat badan)

Bagi yang berminat mendapatkan konsultasi produk dari saya, jangan segan2 bertanya kepada saya dengan emel ke ainzm@yahoo.com. Oh ya, saya ada menyediakan PENGHARGAAN KEPADA PELANGGAN SAYA SEPANJANG BULAN RAMADHAN sehingga SYAWAL ini, dapatkan penghargaan anda ya! Selamat mencuba!


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...