Friday, October 12, 2012

Keistimewaan Menjadi Ahli Shaklee Bersama Saya :)

Salam bahagia buat semua :)

Ramai yang bertanya saya tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee.. Tak kenal maka tak cinta kan? Bila dah kenal supplement dan vitamin Shaklee, anda akan jatuh cinta pada semuanya. Sebab yang best nya makan vitamin2 Shaklee ni adalah kesannya yang cepat dan berkesan buat anda. Betul tak?

Keistimewaan masuk membership Shaklee :


  1. Pembelian dengan potongan harga 15%
  2. Dapat faedah Cash. Car & Convention : dah alang2 join kan, kita kongsi khasiat vitamin ni bersama saudara mara, keluarga tersayang dah boleh kumpul point dan dapat semula cek/cash money.. tak perlu pergi dari pintu ke pintu merayu2 org membeli, sebab ramai yang dah tahu kesan vitamin semulajadi Shaklee ni :)

Keistimewaan group kami sebagai Shaklee Independant Distributor

  1. Dinaungi 3 Masters Coordinator ternama (pangkat tertinggi)
  2. Sokongan berterusan dari leader dan ahli2 lain
  3. Tutorial online
  4. Kelas dan coaching offline
  5. Seminar dan gathering juga disediakan untuk berkongsi pengalaman dan membina jaringan
  6. Tips perniagaan dari Masters berpengalaman
  7. Pelbagai aktiviti menarik

Bagaimana nak menjadi ahli Shaklee?

  1. Membayar yuran pendaftaran RM75, atau
  2. Membuat pembelian RM660 untuk keahlian PERCUMA, atau
  3. Pembelian 2 botol VIVIX, atau
  4. Pembelian 3 kotak Collagen Powder Shaklee

Perbezaan kami dengan kumpulan-kumpulan Shaklee lain:

  1. Perniagaan berasaskan produk
  2. Sistem yang halal
  3. Gabungan 3 elemen RAHSIA dalam perniagaan
  4. Tiada pelaburan yang banyak, kecuali duit pendaftaran RM75 dan pembelian sedikit stok
  5. Tiada longgokan stok di rumah yang tidak terusik
  6. Tidak perlu mengharapkan downline, ditekan mencari downline dalam keadaan terpaksa
  7. Bonus berdasarkan usaha, leader tidak hanya goyang kaki mengerah downline saja yg berusaha 
Kebanyakan daripada kami adalah surirumah sepenuh masa WAHM. Masa mereka tidak terbuang begitu sahaja tanpa mengabaikan anak2 dan suami tersayang kerana bisnes ini sangat mudah! Hanya perlu online sahaja, ditambahkan dengan usaha yang konsisten, di samping anda sendiri boleh menajamkan minda dengan menambahkan ilmu pengetahuan dalam bidang nutrisi dan kesihatan di samping DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN KELUARGA tanpa bebanan hutang dan membuang masa berharga bersama keluarga keluar ke rumah setiap hari untuk berjumpa client atau sebagainya.

Setakat ini, saya memang sangat2 enjoy menjalankan perniagaan sampingan saya ini tanpa ada rasa tekanan, sambil masih bekerja sebagai seorang pensyarah dan menunaikan tanggungjawab saya kepada keluarga di rumah. Kumpulan ini juga sangat2 menekankan amalan kerohanian yang pada akhirnya anda akan rasa sangat tenang dan selesa, penuh dengan AURA-AURA POSITIF di samping berjaya dalam hidup dengan berbekalkan kepercayaan bahawa setiap pergantungan, penyembuhan, pemberi rezeki utama datangnya dari Allah yang Maha Esa.. saya sangat berpuas hati dan sangat2 bersyukur dipertemukan dengan kumpulan ini.

Daripada keahlian biasa, saya dapat naik dan terus naik dan berusaha menuju ke puncak yang tertinggi untuk memartabatkan keluarga, agama dan bangsa :)

Bersama upline Master MommyLyna dan downline tersayang untuk coaching group kecil
Kelas yang santai untuk belajar blog dan bisnes & marketing

Seminar Shaklee untuk bakal-bakal Jutawan Muslimah

Seronok kan? Sambil berbisnes, anda boleh belajar macam2 perkara, pernah pandai buat blog sebelum ni? pernah ada jaringan kawan yang besar sebelum ni? Pernah terfikir mendapatkan sumber pendapatan sampingan yang sama dan insyaallah lebih dari gaji anda? Segalanya ada di sini.

Segalanya dengan izin Allah :) Nak join saya? JOM!

Wednesday, October 10, 2012

RESEPI BANCUHAN ESP SHAKLEE

Salam bahagia semua :)

Wah..saya suka Oktober sebab bulan ni tawarkan promo ESP! memang berbaloi2 bagi peminat tegar ESP sebab anda boleh buat stok sendiri di rumah.

Bagi mereka yg baru2 nak mencuba ESP, ramai tertanya2 pada saya, takde alternatif lain kah nak bancuh ESP ni? sebab kalau dibancuh setiap hari, boring aje..ade yg terlalu gemar sampai tak kisah, sampai meratah2 makan serbuk ESP tu sendiri! wah, saya kagum!

Tips Pengambilan ESP

Tapi ingat ya, maksimum pengambilan ESP hanya 3sudu besar sehari, supaya buah pinggang kita tidak terlalu dibebankan untuk memproses protein yang juga kita mabil dari menu seharian :) dan juga ESP ni tak boleh dibancuh dengan air panas mendidih, nanti protein ni rosak, sayangla minum protein yang dah denature :(

Resepi ESP

Saya akan kongsikan dengan pembaca resepi2 kegemaran saya dengan ESP bila di minum di rumah :)

1. ESP + Milo + Mealshake (boleh juga tanpa mealshake)
  • 1 sudu ESP
  • 2 sudu milo
  • 1 sudu mealshake
  • Goncangkan dalam shaker, boleh diminum suam, lagi best letak ketul ais! yummy!
Inilah breakfast saya mahupun sebelum tidur, ataupun air wajib untuk sahur saya bila berpuasa
 2. ESP + Mealshake + Performance Drink

  • 1 sudu besar ESP
  • 1 sudu besar mealshake
  • 1 sudu besar/kecil performance drink
  • Shake kan semua, boleh tambahkan buah-buahan kegemeran dipotong dalam bentuk cube dan tambahkan ketul ais..menyelerakan!
Hidangan ni saya campurkan bersama potongan kiwi..minum sejuk2 memang menyegarkan!

3. ESP + TWISTER OREN
  • 3/4 gelas twister Oren
  • 1 sudu besar ESP
  • 1/4 gelas air kosong
  • Shake dalam shaker, simpan peti ais, minum sejuk2.. INI memang confirm minuman kegemaran ramai!! sebab rasanya sangat sedap..minum dengan oren sunquick pun sedap :)

Minuman yang sangat best waktu hari panas :)

4. ESP + Fresh Milk (inipun best!)
5. ESP + Fresh Milk + kurma (kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)
6. ESP + Ribena (ini juga kesukaan saya!)
7. ESP + Nesvita 3 in 1
8. ESP + Susu Anmum
9. ESP + campuran buah-buahan dan blend (boleh pilih buah kegemaran anda)
10. ESP + Horlicks
11. ESP + sirap bandung
12. ESP + coklat koko + oat
13. ESP + fresh milk + 1 sudu madu + 1 sudu oat
14. ESP + Milo/coklat/ + susu HL
15. ESP + kurma + oat + susu tepung + madu + air
16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk (boleh buat milk booster juga ni)
17. ESP + kurma + nestum + mealshake + susu tepung
18. ESP + kurma + badam + avocado (sangat sedap minum sejukkkk)
19. ESP + Nestle Bliss (minum sejuk2)
20. ESP + Air suam (ini resepi saya nak cepat dan tiada langsung tambahan gula = SIHAT :) )

Wah, ada 20 resepi cara bancuhan ESP, boleh dipelbagaikan lagi dengan bermacam2 cara, ikut kreativiti anda sendiri. Boleh print dan letak di dapur sebagai panduan anda setiap hari bila datang mood nakkan kelainan bila minum ESP ni!

Kenapa saya sangat suka ESP?
Sebab ia mengenyangkan perut saya! dan saya jugak ada gastrik, bila minum ESP ni dia membuatkan perut saya jarang berangin dan boleh tahan lapar. kerana ESP menyediakan pelindung kepada asid hidroklorik dalam perut dan mengelakkan dari rasa pedih ulu hati, terutamanya semasa mengandung ini :)

Selamat mencuba!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...