Monday, January 7, 2013

Garlic Complex Teman TERBAIK ibu yang menyusukan bayi

Salam ceria buat semua!

Wah, bersawang2 sudah blog kesayangan saya ni! Selama bersawang ini, saya aktif dalam page saya Sihat.Ceria.Bahagia :) Alhamdulillah saya dah selamat melahirkan anak kedua dan dah lepas waktu berpantang sekarang.. Tapi apa yang boleh saya katakan, berpantang dengan set BERPANTANG SHAKLEE sangat awesome! Bukan saja set asas yg saya ambil, ada lagi tambahan2 supplement yg saya makan. Dengan izin Allah, segala nya berjalan dengan lancar dan saya sangat gembira! nanti saya ulas lagi tentang set berpantang ini ya!

Hari ini saya nak berkongsi dengan semua tentang kebaikan bawang putih dan khasiatnya bagi ibu2 yang breastfeed atau menyusukan anak.  Perlukah ibu2 menyusukan ini makan bawang putih? Mengapa orang tua2 sangat menggalakkan ibu2 yang berpantang makan lebih bawang putih sewaktu berpantang? Mestilah ada khasiatnya bukan? Pesan orang-orang lama, dengan makan bawang putih dapat membuang angin, memanaskan badan, melancarkan pengaliran darah.. Wah, bukan sebarangan pesan dan amalan orang zaman dahulu kerana semua yang diamalkan itu memang ada kebenarannya.

Siapa yang suka makan bawang putih?hehe, mesti tak ramai yg angkat tangan dan mengaku bukan? Baunya, huhu.. agak kurang menyelesakan betul tak? tapi, ada juga yg suka baunya. lain org lain ragamnya :D

Tapi, menurut Dr Julie Menella, seorg saintis Biopsychologist, bau dari bawang putih ini tidak akan sama sekali mengganggu bayi yang menyusu badan, malahan akan membuatkan bayi menyusu dengan lebih lama! Menarik bukan?

Apa kelebihan bawang putih ini ya?


1) Bawang putih bertindak sebagai anti-kulat/ antifungal


Pernahkah bayi anda terkena jangkitan kulat yang menyebabkan dia sakit tekak, lidah keputihan dan jangkitan dari ruam lampin? Kulat yang menyebabkan jangkitan adalah kulat candida. Bagi bayi yg terkena jangkitan kulat ini, sangat kesian, mereka akan mengalami kesusahan untuk menyusu, pelekapan yang kurang betul di payudara ibu disebabkan ketidakselesaan di mulutnya. dan menangis2 kerana melecet pada kulit yang terkena ruam lampin. Jadi, dengan memakan bawang putih yang bertindak sebagai antikulat, ia akan membantu menyelesaikan masalah2 di atas secara semulajadi!


2) Bawang putih bertindak sebagai antibakteria dan antibiotik semulajadi


Kadangkala, ibu2 yang menyusukan anak mengalami masalah mastitis. Jadi, rawatan lanjut perlu diberi segera dengan mengambil antibiotik sebelum keadaan menjadi lebih teruk lagi. Boleh cuba mengambil bawang putih dengan menjadikannya sebagai ulam kerana ia mengandungi bahan antibakteria yang kuat dan membantu bertindak sebagai antibiotik semulajadi yang sangat selamat buat ibu dan bayi.

Jadi, perlukan penyelesaian bagi pengambilan bawang putih yang berbau ini?


Garlic Shaklee

GARLIC COMPLEX SHAKLEE


Apa kata anda cuba Garlic Shaklee yang dihasilkan :
  • dari bawang putih jenis premium, 
  • BEBAS DARI RACUN PEROSAK dan 
  • ditanam secara organik. 
  • Bawang putih ini diproses secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba demi memastikan kandungan allicin aktif dikekalkan. Bukan semua garlic di pasaran dapat mengekalkan kandungan allicin ini tau..
  • Ia juga dihasilkan dengan dwi teknologi untuk MENGAWAL BAU bawang putih ini! 
Jadi, sudah bertemu penyelesaian yang menarik bukan?

Selain itu, 
  • perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba, iaitu rosemary dan spearmint
  • Mengandungi vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesannya dalam tubuh kita
  • Setiap 2 kapsul membekalkan 1000 mg ekstrak GARLIC TULEN yang menyamai dengan 2 ULAS BAWANG PUTIH SEGAR.
Sangat2 membantu anda menyelesaikan masalah untuk makan bawang putih yang semulajadi! Yeay!

Apa tunggu lagi, khasiat yang bagus ini bukan saja untuk ibu2 yang berpantang, menyusukan bayi, anak yang disusukan dan ramai lagi yang boleh mendapat kebaikan Garlic Shaklee ini! Yang penting, apa yg disalurkan pada anak kesayangan semuanya asli dan semulajadi tanpa bahan kimia, dan ubat-ubatan kimia.

Jadi, sebagai ibu yang prihatin dengan kesihatan anak2, sudah tentu memilih Garlic complex Shaklee sebagai sebahagian dari supplement set menyusu anak anda selepas ini, tak gitu?

Nantikan perkongsian saya lagi lagi selepas ini :)

Semoga semuanya dberikan kemurahan rezki dan kesihatan yang baik2 sahaja :)Salam sayang,

MamaAimanRujukan :

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...