Thursday, May 29, 2014

Mealshake Makanan Tambahan Sihat Untuk Anak-Anak Yang Cerdas dan Cergas

Mealshake merupakan makanan tambahan yang terbaik untuk diberikan kepada anak-anak kesayangan kita.


Mealshake makanan tambahan terbaik untuk anak anak



8 Sebab Kenapa Mealshake Menjadi Makanan Tambahan Terbaik buat Anak-Anak Kita?



  1. Mengandungi Lactalbumin yang ada dalam susu ibu dan susu haiwan lain untuk tumbesaran dan pengangkutan kalsium yang lancar di dalam badan anak kita
  2. Mengandungi antioksidan yang tinggi dari cystein yang berfungsi menguatkan tubuh badan melawan penyakit
  3. Menambahkan selera makan anak-anak kesayangan kita
  4. Membantu meredakan sembelit di kalangan kanak-kanak
  5. Memberi tenaga kepada kanak-kanak
  6. Menampung keperluan nutrisi untuk 19 jenis vitamin dan sumebr mineral yang lain untuk perkembangan anak kita
  7. Membantu anak melawan penyakit asma
  8. Membantu mengurangkan ekzema pada kulit


Mengapa kanak-kanak perlukan Mealshake sebagai makanan tambahan ini?

Kerana kanak-kanak yang membesar perlukan makanan yang seimbang untuk membesar dengan sihat, cergas dan sihat. Gaya hidup masa kini yang mendedahkan anak-anak kita kepada pencemaran dan pengaruh diet yang tidak sihat seperti makanan segera, keropok dan sebagainya mengganggu sel untuk menjalankan fungsinya dengan baik.

Dengan adanya antioksida dari mealshake ini, ia membantu anak-anak kita melawan radikal bebas untuk memelihara sel supaya sentiasa sihat. Mereka masih muda, sel-sel masih berkembang dan masih sihat, janganlah dirosakkan sel-sel badan mereka dengan aktiviti yang tidak sihat dan makanan yang menjejaskan kesihatan. 

Adakah anda pasti anda menyediakan menu yang sihat dan seimbang kepada mereka setiap hari? 

Kasihanilah mereka kerana mereka memerlukan otak yang cerdas dan badan yang cergas untuk meneruskan kehidupan di muka bumi ini.





Senang saja, dibancuh untuk diminum

Cara Pengambilan Mealshake

Mealshake adalah makanan tambahan dalam bentuk serbuk, jadi ia senang dibancuh untuk ditambah ke dalam mana-mana air kegemaran anak anda, sama ada milo, performance drink atau air jus yang lain. Mudah saja kan?

Mealshake bukanlah dalam bentuk pil. Kanak-kanak pasti menggemari rasa vanilla yang menyelerakan dan wangi itu :) Jadi, tiada masalah untuk mengambil Mealshake yang mengandungi multivitamin, protein, kalsium dan fiber ini untuk manfaat orang0rang kesayangan kita :)


Semoga artikel ini memberi inspirasi dan kesedaran kepada anda, ibu bapa yang prihatin terhadap kesihatan anak-anak anda. Mari kita menyediakan segala yang terbaik untuk menjamin mutu kesihatan mereka.


Hubungi saya, Ainul Malik untuk konsultasi istimewa kepada pelanggan-pelanggan kesayangan Sihat.Ceria.Bahagia. Saya sedia membantu anda sepanjang masa :) Anak adalah cerminan masa depan kita, pewaris generasi kita yang perlu dilindungi :)


Dapatkan produk dari
Ainul Malik
ID : 854281
SMS : 013-3536718
Wasap : 016-3353567
FBpage : Sihat.ceria.bahagia 

Sunday, May 25, 2014

Khasiat Pelukan kepada Suami dan Isteri Bahagia

Pelukan antara suami dan isteri menambahkan kehangatan perhubungan sah ini setiap hari. Mengekalkan hubungan yang mesra adalah lebih sukar dari membina hubungan yang mesra. Timbulnya nanti isu semakin lama berkahwin semakin dingin, bosan dan tiada "feel" bak kata sesetengah orang? Betulkah?


Tips Membina Keluarga Bahagia


Oleh itu, lebih bagus kiranya pasangan yang baru berkahwin itu memulakan satu "trend" di awal perkahwinan dengan menjadikan memeluk pasangan sebelum pergi kerja sebagai satu rutin harian.


Gambar dari : https://www.facebook.com/majalahnona?fref=photo



5 Khasiat Memeluk Suami dan Isteri


1) Suami yang memeluk isteri setiap hari mendapat kesihatan yang baik kerana hormon endorfin akan dirembeskan yang membantu meredakan stress, seterusnya dianggap memanjangkan umur (jika diizinkan Allah) kerana wujudnya perasaan bahagia :)

2) Satu kajian di Amerika Syarikat telah mendapati bahawa isteri yang dipeluk suami akan dapat menurunkan kadar kolestrolnya dan membantu dalam penurunan berat badan isteri.

3) Memeluk suami dan isteri sebanyak lapan kali akan membantu meningkatkan kekuatan sistem keimunan badan terhadap penyakit.

4) Pelukan membantu mengendurkan otot dan mengurangkan kesakitan.

5) Pertukaran tenaga semasa memeluk pasangan menjana cas keseimbangan dan pembinaan kasih sayang antara suami isteri.


Jadi, jangan malu untuk memeluk pasangan anda sama ada suami mahupun isteri, kerana merekalah sahabat sejati tempat kita mengadu masalah, bertukar perasaan dan pendapat dan tempat luahan kasih dan sayang.

"Diantara tanda-tanda kekuasaan Allah ialah Dia menciptakan isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan Nya di antara kamu rasa kasih sayang." (Ar-Rum 21).

Indahnya hidup dilimpahi nikmat kebahagiaan dari Allah !




Semoga semakin hari semakin sayang!




Salam sayang dari

AinulMalik
Pengedar Shaklee Kegemaran Anda :)
SMS 013-3536718
Wasap 016-3353567

Friday, May 23, 2014

Atasi Masalah Selsema, Batuk dan Demam dengan Nutriferon Shaklee


Di kala cuaca tak menentu, kita mula menghadapi masalah kesihatan seperti demam, selsema dan batuk. Jangkitan memang ada di mana-mana, kita lah kena berfikir dan berusaha untuk menguatkan kerintangan badan melawan penyakit.

 

Alternatif yang paling selamat untuk menentang penyakit adalah nutriferon Shaklee ini.

Perisai Badan dengan Nutriferon

Nutriferon adalah interferon semulajadi yang mampu meransang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh. Mengandungi 4 ekstrak tumbuhan

1) Biji labu :
-Meransang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh
-Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

2) Biji Plantago asiatica
-Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

3) Honeysuckle Jepun
-Menentang kemasukan virus dan bakteria

4) Bunga safflower
-Menghasil dan menguatkan keupayaan macrophage memusnahkan virus dan bakteria

Bila badan sihat, emosi akan terjaga, semua kerja berjalan lancar, aktiviti harian dapat dipenuhi dan hati pun bahagia kerana semua yang tersayang di sisi bergembira.

Jom cuba alternatif selamat menguatkan badan dengan Nutriferon hari ini untuk mengatasi demam, selsema dan batuk. 






Hubungi
Sihat.Ceria.Bahagia
SMS 013-3536718
WASAP 016-3353567

healthierlife4uandme.blogspot.com

Webinar Cara Belajar Online Masa Kini

Alhamdulillah, selesai sudah kelas online larut malam saya malam ini :)

Seramai 16 orang telah sertai kelas malam online saya malam ini, mereka yang berjaya menahan mata dari tidur di katil yang selesa semata-mata ingin mempertingkatkan kebolehan diri untuk berjaya.

Semoga semuanya dapat mengaut ilmu sedalam-dalamnya dari kelas online webinar ini. Malam ni kita share tentang tajuk perniagaan pula :D



Sekarang ni, semuanya mudah, melalui komputer, melalui handphone pun boleh belajar. Dah nama pun kelas online kan, tahniah pada orang yang mencipta webinar yang telah membantu kami untuk berkomunikasi dengan lancar malam ini.

Keluarga tetap terjaga, tak perlu keluar meninggalkan anak kesayangan, tak perlu fikir nak carikan pengasuh malam-malam buta ni, tak perlu fikir nak berpakaian cantik nak ke kelas malam, semuanya di hujung jari. Mudah kan konsep pembelajaran kita?

Ni antara luahan hati ikhlas leader-leader yang sempat saya snap. Tangkap skrinshot curi dengan terbuka ni (online katakan). Tahniah, tahniah dan tahniah pada yang telah berusaha :)

Ibu yang cekal, saya doakan kesejahteraan kepada beliau berjaya dalam bidang ini

Downline yang tak jemu mengutip ilmu, semangat ini yang kita cari, RAJIN DAN CEKAL!

Utamakan keluarga yang utama kerana kejayaan datangnya dari restu suami dan keluarga, bukan?


Saya sanggup memberikan segala-gala ilmu dan berusaha menambah ilmu untuk disampaikan dan dikongsi kepada anak didik saya kerana saya percaya, ilmu milik Allah itu akan bertambah bila dikongsi dan kerana saya sayangkan anda semua!


Jom sama-sama berjaya!

Boleh tidur dengan senyuman malam ni, esok kita sambung perjuangan yang baru
Thank you Allah!
Alhamdulillah :)

Salam sayang,
Ainul Malik :) 

Thursday, May 22, 2014

Cara Atasi Masalah Jerawat Muka dengan Berkesan


Mahukan Kulit Bebas Jerawat? 


Atasi muka berjerawat dengan Zinc Complex!



Bebaskan diri dari jerawat dengan Zinc Complex



Tiga Sebab Mengapa Zink Membantu Mengatasi Jerawat


1) Mengikut kajian, mereka yang mengalami masalah jerawat ini menunjukkan kekurangan nutrisi Zink di dalam badan mereka.


2) Zink juga berupaya untuk mempercepatkan penyembuhan luka.


3) Zink juga membantu meningkatkan imuniti badan.



Oleh itu, anda boleh berusaha untuk menghapuskan jerawat di muka dengan Zink Complex yang berformula baru, BEBAS GLUTEN!




Apakah Kepentingan Bebas Gluten ini?

Sesetengah orang mempunyai alahan pada gluten ini yang menyebabkan dia akan mengalami beberapa simptom apabila mengambil makanan yang mengandungi gluten seperti :



  1. Masalah penghadaman, sembelit, cirit birit, perut berangin
  2. Keratosis Pilaris atau chicken skin pada belakang lengan
  3. Keletihan yang melampau selepas makan makanan bergluten
  4. Di diagnosiskan sebagai Autoimmune disease : Hashimoto's thyroiditis, Rheumatoid arthritis, Ulcerative colitis, Lupus, Psoriasis, Scleroderma or Multiple Sclerosis
  5. Pening kepala dan hilang imbangan
  6. Migrain
  7. Hormon tidak seimbang seperti PMS, PCOS atau ketidaksuburan yang takdikenalpasti
  8. Fibromyalgia, iaitu kesakitan dan kepenatan melampau
  9. Keradangan, pembengkakan atau kesakitan pada sendi jari, lutut atau punggung
  10. Masalah emosi seperti ketakutan, tekanan, perubahan emosi dan ADD.
Dengan penemuan baru ini, diharapkan semua orang dapat menikmati kulit yang licin berseri bebas jerawat tanpa halangan dari sebarang alahan yang mengandungi gluten yang kaya dengan Zinc Complex Shaklee ini.

Jadi, anda dapat mengatasi masalah jerawat dengan mengambil supplement semulajadi Shaklee dengan Zink Bebas Gluten ini.

* Tips cantik Berseri dengan Cepat

Ambil Zink Complex ini bersama-sama dengan set kecantikan kulit Shaklee yang mengandungi Vitamin C, B kompleks dan Vitamin E

Anda pasti akan teruja dengan perubahan ketara kulit anda yang bebas jerawat dan licin berseri :) Bukan saja kulit, anda turut sama merasakan perubahan yang lain lagi seperti insan bertuah di bawah ini, jelas kegembiraannya kan?

Testimonial sebenar pengguna untuk mengatasi masalah kulit


Semoga perkongsian saya tentang cara mengatasi jerawat muka ini mendapat manfaat buat semua. Cubalah dengan zinc complex, anda pasti akan menemui jawapan kepada masalah jerawat muka sendiri :)

Berminat dengan produk selamat dan berkesan ini, boleh hubungi



Ainul Malik
SMS 013-3536718
WASAP 016-3353567


Wednesday, May 21, 2014

Penyakit Hati Pembawa Risiko Hepatitis yang Merosakkan Hati


Apakah Hepatitis?


Sebarang keradangan pada hati yang disebabkan pembengkakan mahupun kerengsaan pada sel-sel hati berpunca dari bermacam-macam punca dipanggil Hepatitis.


http://www.webmd.com/hepatitis/understanding-hepatitis-basics



Apakah acute Hepatitis?


Keradangan pada hati yang kurang dari enam (6) bulan.



Apakah kronik Hepatitis?


Keradangan pada hati yang lebih dari enam (6) bulan.



Apakah punca Hepatitis?



  • Virus Hepatitis : iaitu Virus A, B, C, D dan E.
  • Ubatan kimia (drugs)
  • Penyalahgunaan alkohol
  • Pencemaran persekitaran
  • Pembentukan lemak pada hati (Fatty Liver Hepatitis atau NASH- nonalcoholic steatohepatitis)
  • Trauma
  • Proses autoimmune di mana badan seseorang membina antibodi yang menyerang hati (autoimmune hepatitis) 


Apakah akibat berlakunya Hepatitis atau keradangan hati?


Akibat dari punca-punca yang disenaraikan di atas, penyakit hati ini akan meningkatkan bilirubin, bahan sampingan hasil kematian sel darah merah, yang menyebabkan penyakit kuning.


Secara normal, hati yang sihat akan menapis bilirubin dari darah dan membuangnya melalui hempedu.


Bagi hati yang rosak, proses penapisan ini akan terjejas yang disebabkan oleh gangguan pengaliran air hempedu di dalam hati disebabkan sel hati yang membangkak dan rosak.


Hepatitis boleh membentuk sirosis iaitu pembentukan tisu parut pada hati bagi menggantikan sel hati yang mati dan melarat untuk menjadi kanser hati.




Hepatitis iaitu keradangan hati


Simptom Penyakit Hati



  1. Jaundice atau penyakit kuning
  2. Hilang selera makan
  3. Rasa mual dan loya
  4. Air kencing keruh seperti teh
  5. Kehilangan berat badan mendadak
  6. Kenaikan berat badan yang tidak normal
  7. Muntah
  8. Cirit-birit
  9. Warna najis pucat
  10. Lemah tubuh badan
  11. Keletihan
  12. Senak di bahagian abdomen kanan
  13. Gatal-gatal
  14. Hipoglikemia (kadar gula dalam darah rendah)
  15. Demam ringan
  16. sakit otot dan sendi
  17. Kemurungan


Kegagalan Fungsi Hati menyebabkan :

  1. Sumsum tulang tidak dapat memproses sel-sel darah (Aplastic Anemia)
  2. Berkumpul cairan di abdomen (Ascites)
  3. Bengkak bawh kulit (edema)
  4. Kelainan yang mempengaruhi fungsi-fungsi otak (encephalopathy)
  5. Hati yang membengkak dan menimbulkan sakit
  6. Limpa membesar dan membengkak
  7. Perubahan pada status mental dan tingkat kesedaran diri
  8. Mudah berlaku pendarahan dalaman


Cara Mengatasi Masalah Penyakit Hati :



  • Meningkatkan Imuniti Tubuh Badan untuk serangan Virus
  • Detoks untuk pengaruh ubatan kimia, penyalahgunaan alkohol dan pencemaran
  • Menjaga diet seharian 



Penawar Penyakit Hati Dengan Alternatif Supplement Semulajadi Shaklee



1) Detoks dan pemuliharaan hati dengan DTX Complex



DTX Complex

DTX Complex adalah supplement semulajadi yang membantu dalam pemeliharaan organ hati. Formulasinya dipaten untuk mengandungi :


  • Ekstrak biji benih susu Thistle - yang menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati.
    • kaya dengan antioksida (silymarin)
    • Melindungi hati dari toksin, termasuk dadah, racun dan bahan kimia
    • Merawat masalah hati seperti heaptitis dan sirosis
    • Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat kelebihan alkohol
    • Membantu mencegah batu karang
    • Membantu maslah kulit seperti psoriasis dan ekzema
  • Artichoke
    • Membina semula sel-sel hati
    • Meransang pengaliran hempedu
  • Dandelion
    • Membantu fungsi hati, terutama ketika berlaku hepatitis dan jaundice
    • Membantu penghadaman
    • Mencegah batu karang
    • Membantu dalam endometriosis
    • Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi untuk melawan anemia
    • Melawan tumor dan kanser
    • Merendahkan paras gula dalam darah
    • Mengurangkan masalah kekembungan dan lebihan air
  • Kunyit
    • Mengandungi curcumin, sejenis antioksida
    • meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
    • Mempunyai kesan anti viral terhadap HIV
  • Reishi mushrooms (ling zhi)
    • Membina imun
    • Membantu mencegah kanser
    • mengurangkan masalah sinusitis, bronkitis
    • Merawat sindrom keletihan
    • Membantu mencegah penyakit jantung
  • Schizandra
    • Mengandungi antioksida
    • Meransang sintesis protein
    • Meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk detoksifikasi
    • Memperlahankan pembentukan toksin


2) Meningkatkan imuniti badan dengan Nutriferon.



Nutriferon

Nutriferon adalah interferon semulajadi yang mampu meransang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh. Mengandungi 4 ekstrak tumbuhan


  • Biji labu :
    • Meransang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh
    • Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser
  • Biji Plantago asiatica
    • Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
  • Honeysuckle Jepun
    • Menentang kemasukan virus dan bakteria
  • Bunga safflower 
    • Menghasil dan menguatkan keupayaan macrophage memusnahkan virus dan bakteria


3) Bertindak jauh ke dalam DNA dengan Vivix

Vivix

Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 

Vivix penting untuk pemeliharaan hati dengan cara:


  • Mengurangkan risiko barah (barah hati)
  • Pencegahan/imuniti (Jangkitan parasit)
  • Menghasilkan kulit yang cantik (Masalah kulit) 


4) Untuk kerintangan terhadap penyakit dan antioksida oleh Sustained Release Vitamin C

Sustained Release Vitamin C



  • Shaklee mengandungi bahan semulajadi dalam vitamin C seperti 120mg bioflavonoids.
  • Meningkatkan lagi fungsi vitamin C
  • Mencegah pengoksidaan Vitamin C di
    dalam badan.
  • Mengurangkan kesakitan otot
  • Mengawal paras cholesterol sihat
  • Vitamin C penting untuk :
    • Mencegah jangkitan & selsema • Antioksidakuat
    • antipenuaan, melawan radikal bebas
      • Mengurangkan kerosakan badan akibat bahan kimia dan toksik. 


5) Pengawalan darah dan detoks dengan Alfalfa Complex


Alfalfa Complex

Alfalfa bertindak sebagai penulenan darah semulajadi



  • Detoksifikasi dan membersihkan hati
  • Mengurangkan bau badan
  • Mengurangkan keletihan 
  • Mengurangkan alahan

Senarai supplement semulajadi di atas adalah pilihan yang TERBAIK buat pemeliharaan hati anda.

Sayangi hati anda kerana hati adalah organ yang terpenting dalam detoksifikasi dan metabolisma badan manusia.

Hati adalah tempat penawar racun dan toksin yang ada di dalam badan dengan menguraikan ubat-ubatan dan racun yang masuk ke dalam badan kita.

Hati juga menghasilkan hempedu yang kemudiannya disimpan di dalm punci hempedu untuk penghadaman lemak. Hati turut berfungsi untuk penyimpanan gula, lemak, protein dan vitamin yang dikeluarkan mengikut keperluan badan.

Betapa pentingnya hati dalam kehidupan kita, kerana tanpa hati, jiwa kita kan mati.


Penuhkan hati dengan aura yang positif, supaya badan akan sentiasa sihat dan berupaya untuk terus menunaikan ibadah kepada Pencipta kita di dunia ini.

Sayangi hati, organ terpenting buat manusia! Pilihlah yang semulajadi, kerana ianya selamat buat sel badan kita.



Sayangi hati kita




Yang penting, kualiti dan keberkesanannya. Yang baik datang dari Allah, jom berusaha menggali ilmu untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesihatan kita!

Konsultasi untuk set Pemeliharaan Hati ini dan panduan makan yang berkesan akan diberi bermula dari proses pengeposan barang dan berlanjutan seiring dengan ikatan ukhwah yang terjalin antara kita :)

Hubungi saya untuk maklumat lanjut, saya sedia membantu anda! Anda pasti mendapat layanan yang memuaskan!



Salam sayang,
SMS 013-3536718
FBpage : Sihat.Ceria.Bahagia



Tuesday, May 20, 2014

Harga Set Kecantikan Shaklee Yang Terbaik

Set Kecantikan Shaklee Memang Terbaik!

Set Kecantikan Shaklee yang mencukupkan nutrisi sel kulit dari dalam menyerlahkan lagi kejelitaan semulajadi anda. 


Mengapa? Kerana nutrisi-nutrisi pada kulit yang semakin kurang akibat pencemaran, sinar UV dan peningkatan umur akan mengakibatkan kulit bertukar menjadi kusam, kurang glowing dan mula bermasalah.


Bantulah kulit anda supaya mendapat nutrisi yang secukupnya supaya semulajadi cantik dan berseri seperti asalnya kulit kita yang cukup nutrisinya.



Senarai Set Kecantikan Shaklee untuk kulit

Alhamdulillah, ramai lagi yang telah merasai kesan positif Set Kecantikan Shaklee ini. Jadi, apakah supplemen yang terkandung dalam set kecantikan Shaklee ini?



Harga Set Kecantikan Shaklee


1) Set Kecantikan Shaklee Asas :
  1. Vitamin C 
  2. Vitamin E 
  3. B complex 
Harga : RM 295.25 kegunaan untuk 4 bulan (sebulan RM73.81 sahaja)


2) Set Kecantikan Shaklee Gebu Berseri :
  1. Set asas
  2. ESP
Harga : RM 445.25 kegunaan sehingga 4 bulan, dan ESP lingkungan 2-3bulan


3) Set Kecantikan Shaklee Glowing :
  1. Set asas
  2. GLA
Harga : RM386.50 kegunaan sehingga 4 bulan, GLA untuk 1-2 bulan


4) Set kecantikan Shaklee Jerawat :
  1. Set asas
  2. Alfalfa
  3. Zink
Harga : RM382.75 kegunaan sehingga 4 bulan (sebulan RM 95.69 sahaja)


5) Set Kecantikan Optima :
  1. Set asas
  2. Alfalfa
  3. ESP
  4. GLA
Harga : RM590.25 kegunaan sehingga 4 bulan, GLA dan ESP untuk 1-2 bulan


6) Collagen Powder : RM298 untuk 15 sachet


Boleh rujuk pada senarai harga supplement untuk anda add on supplement yang berkenan di hati untuk kecantikan kulit pilihan anda.



Harganya memang nampak mahal, kerana ia didatangkan dalam jumlah yang banyak untuk sesuatu supplement, yang tahan sehingga 4 bulan. Jadi, untuk tahu berapakah penggunaan sebulan, cuma bahagi 4 bulan, jadi anda akan dapat harga yang sangat berbaloi-baloi jika dibandingkan dengan jenama yang lain.


Jimat dan untung bukan?


Keistimewaan Set Kecantikan Shaklee

  1. Senang diserap di dalam sel badan kerana vitaminnya adalah semulajadi
  2. Cepat bertindak dan memberi kesan yang memberangsangkan disebabkan kesan penyerapannya
  3. Selamat dan tidak mengandungi bahan-bahan tiruan mahupun pengawet
  4. Khasiatnya juga seiring untuk meningkatkan kesuburan, dan menyeimbangkan hormon badan
  5. Menampung keperluan sel untuk keserian wajah secara semulajadi


Anda memang kena percaya yang set kecantikan kulit Shaklee ini memang terbaik! Kerana ramai yang telah merasai kesan positif set kecantikan Shaklee ini seperti saya! Mari kita lihat luahan hati dan testimonial untuk set kecantikan Shaklee ni :)




Testimonial Set Kecantikan Shaklee



Set Kecantikan dan kolagen


Vitalea, B complex, GLA, Omega, Vitamin C, Vitamin E dan Collagen


Set kecantikan menghilangkan kekusaman wajah


Cerah berseri dengan set kecantikan Shaklee


Alfalfa menghilangkan jerawat


Set Kecantikan Shaklee


JOM ORDER SEKARANG!


Bagaimana nak order?

Klik link di bawah, dan anda boleh terus order supplement kecantikan anda sekarang melalui online, mudah dan cepat, bukan? BEST!



Jadi, apa tunggu lagi? Jika anda seorang yang mementingkan kecantikan dan keselamatan sel-sel badan anda, bertukarlah kepada supplement semulajadi yang selamat dan berkesan ini!
Sebarang panduan dan tips akan diberikan buat pelanggan setia kami!

Selamat bercantik-cantik dan berseri! Jom jadi pengguna yang beruntung kerana menggunakan supplement semulajadi yang berkesan ini, insyaAllah dengan izin Allah.



Hubungi

AinulMalik
SMS 013-3536718
Wasap 016-3353567

Monday, May 19, 2014

Harga Supplement Shaklee Mahal dan Tidak Berbaloi?

Assalamualaikum semua

Anda mencari-cari supplement terbaik untuk diri sendiri, keluarga mahupun orang tersayang? Sudahkah anda membuat review, rujukan dan kajian mengenai supplement yang anda cari-cari itu?

Kerana, pencarian anda akan berakhir pada supplement Shaklee seperti saya! Dan akhirnya anda kecewa kerana harga supplement Shaklee ini sangat mahal dan tidak berbaloi untuk perbelanjaan anda.

Jom kita tengok satu persatu harga supplement Shaklee ini.


Senarai Supplement Shaklee



Sebotol Vivix harganya RM475?

Harga Alfalfa Complex RM 97.50?

ohhh.. untuk alfalfa ni, cuba tengok bilangan tablet nya, ada 700 tablet dalam sebotol Alfalfa large ini. Makananya, sebiji tablet Alfalfa harganya 14 sen semata-mata :)



Kenapa Harga Supplement Shaklee mahal?




  1. Ia di datangkan dengan pek yang besar dan kuantiti yang tahan 3-5 bulan penggunaan. Rujuk bilangan saiz dan dapatkan panduan makan dari pengedar anda
  2. Supplement ini adalah supplement semulajadi yang menjalani proses penghasilan yang berbeza berbanding vitamin sintetik yang tidak memerlukan pengawet untuk tahan lama seperti vitamin sintetik dan pemeliharaan nutrisi aslinya
  3. Supplement ini memang berkualiti tinggi kerana keberkesanannya dan penyerapannya yang lebih bagus dari vitamin sintetik
  4. Supplement ini lebih berkualiti kerana selamat kepada sel badan berbanding kandungan dari vitamin sintetik yang berasal dari bahan kimia
  5. Supplement semulajadi Shaklee ini menjalani kajian yang mendalam di peringkat makmal dan pelaburan yang tinggi dilaburkan untuk proses kajian saintifik nya.
Namun, jika anda membuat juga perbandingan antara harga vitamin sintetik yang ada di pasaran dengan vitamin berkualiti tinggi seperti Shaklee ini, harga untuk sebiji tabletnya masih boleh dianggap murah setanding kualitinya.





Kisah saya dan Supplement Shaklee


Ya, saya bukanlah orang yang gemarkan supplement. Namun begitu, ayah saya memang penggemar supplement. Segala supplement yang terkenal di pasaran memang ada di rak vitamin rumah saya.

Nak dijadikan cerita, ketika saya menyambung Master di sebuah Fakulti Farmasi di IPTA di negara ini, saya dikehendaki untuk mencari semua herba-herba yang diproses menjadi supplement dan vitamin yang ada di pasaran untuk mengkaji aktiviti protein di dalam badan menusia dan tindakannya terhadap supplement ini.

Di sinilah bermulanya kecenderungan saya terhadap supplement.

Dan barulah saya tahu rupa-rupanya ada vitamin semulajadi selain vitamin sintetik yang memang popular di pasaran. Kelakar bukan? Oh, malunya, saya baru tahu! Anda tahu tak?

Jadi, setelah mengkaji dengan lebih lanjut apakah kelebihan supplement semulajadi ini, rupa-rupanya ia lebih bagus berbanding supplement sintetik yang lain atas sebab-sebab yang telah disenaraikan di atas.

Beruntunglah anda yang telah menjumpai vitamin selamat dan berkualiti seperti supplement Shaklee ini!

Konsultasi dan maklumat lanjut boleh anda dapatkan daripada pengedar anda, kerana ini adalah tanggungjawab mereka menyediakan servis yang terbaik buat pelanggan mereka, begitu juga kami, sentiasa memberikan servis yang terbaik buat pelanggan kami yang tersayang!

Nak lebih untung, daftarlah menjadi ahli, hanya RM65 seumur hidup untuk mendapatkan penjimatan sebanyak 15%-25% yang diberikan sendiri oleh pihak Shaklee! 

Boleh hubungi saya untuk membantu proses pendaftaran anda secara online dan anda akan diberikan panduan makan vitamin yang berkesan bergantung kepada fokus pengambilan supplement masing-masing.

Jadi, pada saya, harga vitamin Shaklee ini tidaklah semahal yang di sangkakan kerana anda dapat berjimat berbulan-bulan di samping mendapat kesan positif yang selamat lagi berkesan buat diri sendiri.

Best kan makan vitamin Shaklee?!


Ikhlas,

Ainul Malik
Pengedar Shaklee Kegemaran Anda
ID : 854281
SMS 013-3536718
WASAP : 016-3353567
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...