Friday, August 29, 2014

Kepentingan Protein Untuk Ibu Hamil Mengandung


Kepentingan Protein Untuk Ibu Hamil Mengandung 

Protein sangat penting kerana ia adalah nutrisi yang amat diperlukan untuk pembinaan sel yang sihat. Ini bermakna, protein sangat-sangat diperlukan oleh ibu mengandung dan juga bayi yang dikandung.


Mengapa Ibu Mengandung perlukan protein?

Ibu mengandung memerlukan protein sepanjang kehamilan terutamanya pada trimester kedua dan ketiga, apabila bayi membesar dan payudara dan organ-organ ibu membesar untuk mencukupkan keperluan bayi yang sedang membesar itu.

Risiko kekurangan protein pada ibu yang hamil :

 1. Cepat letih dan penat
 2. Keguguran rambut yang teruk
 3. Sakit tulang
 4. Gigi menjadi kurang kuat
 5. Kekurangan berat badan
 6. Retensi bendalir dalam badan
 7. Keguguran

http://www.babycenter.com/0_protein-in-your-pregnancy-diet_1690.bc


Mengapa bayi yang dikandung perlukan protein?

Bayi yang dikandung sedang membesar secara optima di dalam perut ibunya selama sembilan bulan. Pada minggu ke 37, mereka harus mempunyai otak yang sihat untuk persediaan membesar di luar perut ibunya di dunia.

Risiko kekurangan protein pada bayi :

 1. kelemahan pembentukan otot dan sendi
 2. kelemahan pembentukan tulang
 3. kerosakan pada otak
 4. kecacatan
http://www.modernmom.com/5ee9b23c-48c3-11e3-87f1-bc764e04a41e.html 


Berapa jumlah protein yang ibu mengandung dan hamil perlukan?Ibu yang hamil mengandung memerlukan lebih kurang 70 grams protein setiap hari.

Dengan 3 sudu besar sehari, anda akan mendapat sebanyak 28 gram protein melalui ESP ini. Jadi, ditambah dengan pengambilan protein harian yang lain, seperti ikan, ayam dan daging, serta susu, bermakna anda akan mendapat cukup keperluan protein setiap hari!ibu mengandung, tenaga, keperluan protein
ESP yang diperlukan oleh ibu mengandung

Jadi, jika ibu-ibu hamil seperti anda inginkan :
 1. Anak yang dikandung membesar dengan sihat
 2. Rahim anda kuat
 3. Badan anda sihat secara optima
 4. Bertenaga menjalani kehidupan sebagai ibu mengandung selama 9 bulan
anda memerlukan cukup sumber protein harian yang ada di dalam ESP ini. 


6 sebab Mengapa ESP wajib menjadi pilihan UTAMA sumber protein golongan ibu mengandung.

 1. ESP dihasilkan dari soya YANG PALING SELAMAT, iaitu soya non gmo. Mahukah anda cemari sel badan anda dan juga sel badan bayi anda dengan sumber yang telah dimutasikan dan diubah genetiknya? Ia akan mengancam ciri-ciri semulajadi sel yang asli dan perubahan ini menyebabkan pengubahsuaian kekal yang tidak kita mahukan!
 2. Penghasilan ESP tidak menggunakan alkohol di dalam prosedurnya tetapi hanya menggunakan air. Jika dikaji, produk lain yang menggunakan alkohol, ia akan mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! (Isoflavone inilah bahan yang mengurangkan risiko kanser sebenarnya!) Ia sangat penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
 3. ESP mengandungi cukup 9 asid amino perlu yang ibu hamil dan mengandung perlukan, kerana bahan-bahan ini tidak dapat dihasilkan dalam badan. Bayi yang dikandung juga amat memerlukan 9 asid amino perlu ini untuk perkembangan minda dan pembentukan sel yang sihat dan normal.
 4. Kandungan indeks glisemik ESP adalah rendah, iaitu 39 yang sesuai diambil oleh ibu mengandung yang berisiko mengalami diabetes.
 5. Protein di dalam ESP adalah protein yang mudah diserap di dalam badan.
 6. Protein ESP tidak membahayakan kerana tidak mengandungi asid urik dan pengawet serta perisa tambahan.

Jadi, jika anda betul inginkan soya yang selamat dan dapat diserap dengan berkesan, ESP adalah pilihan anda yang ideal dan tepat!

Sangat berbaloi dan menjimatkan kerana mendatangkan keuntungan kesihatan optima yang diperlukan oleh ibu mengandung seperti anda!

Jangan tunggu lama-lama, cepat dapatkan Protein ESP anda di :

Anda juga boleh mendapatkan konsultasi TERBAIK dari saya melalui whatsapp 016-3353567. Insyaallah, anda akan menjadi pelanggan yang bertuah dan semua pertanyaan akan dilayan, khas untuk pelanggan Sihat.Ceria.Bahagia :)

Kami mendoakan semoga anda sihat sejahtera bertenaga sepanjang kehamilan! Jangan lupa nikmati saaat terindah setiap trimester, dan selamat membuat persiapan penyediaan menyambut orang baru di dalam rumah yang bakal menyinari kehidupan anda sekeluarga!


Mengandung adalah saat terindah dalam kehidupan!


Salam penuh kasih sayang dari saya

Ainul Malik :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...