Thursday, August 7, 2014

Tips Menurunkan Kolesterol Secara Cepat dan Selamat Dengan Phytocol ST Shaklee

Masalah Kolesterol


Masalah kolesterol ini adalah masalah biasa yang dialami oleh penduduk dunia masa kini disebabkan oleh corak pemakanan dan gaya hidup masyarakat moden masa kini.

Kolesterol secara semulajadi adalah bahan berlemak yang terdapat di luar membran sel manusia dan haiwan. Kolesterol juga didapati dalam darah manusia, datangnya dari pemakanan dan aktiviti hati. Kolesterol penting di dalam badan untuk penghasilan hormon juga aktivitinya di dalam badan, selain membentuk membran sel, kolesterol juga penting untuk pembentukan asid hempedu dan Vitamin D secara semulajadi dalam badan.Bahaya Kolesterol


Terdapat dua jenis kolesterol, iaitu kolesterol baik ; iaitu kolesterol yang bergabung dengan lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL) dan satu lagi adalah kolesterol jahat; iaitu kolesterol yang bergabung dengan lipoprotein ketumpatan rendah (LDL).

Jika seseorang mempunyai LDL yang lebih tinggi berbanding HDL, bermakna individu ini terdedah kepada risiko penyakit jantung, masalah pada saluran darah dan juga strok! 

Tambah-tambahan, makanan di Malaysia ini memang kebanyakkannya yang sedap-sedap yang mempengaruhi juga paras kolesterol LDL di dalam badan kita. 
Bagaimana nak tahu makanan mana yang tinggi kolesterolnya?

Kita mestilah alert dan berjaga-jaga dengan makanan berlemak.
Nak dapatkan panduan pemakanan yang sihat dari Kementerian Kesihatan Malaysia boleh klik di sini.

Jom kita lihat pula carta paras kolesterol di dalam badan :)

Jadi, bila kita makan dari sarapan, ke tengahari hingga ke malam makanan yang tinggi kolesterolnya, apa akan jadi dengan paras kolesterol di dalam badan?

Ya, kita memerlukan sesuatu pelindung untuk menurukan paras kolesterol ke tahap yang normal.

Jom cuba, Phytocol ST Shaklee, yang mengandungi 2000 mg fitosterol tumbuhan.


Phytocol ST ShakleeFitosterol yang tinggi ini diperlukan oleh badan kita untuk membuat satu lapisan pelindung bagi menghalang penyerapan kolesterol tadi dari masuk ke dalam salur darah kita.
Jangan bimbang, Phytocol ST ini BEBAS GLUTEN dan selamat diambil oleh semua golongan masyarakat.Panduan Makan Phytocol ST yang terbaik


Cara yang terbaik untuk mengambil Phytocol ST SHaklee ini adalah semasa makan makanan yang tinggi kolesterol ini. Maklumat lanjut mengenai cara pengambilan yang berkesan boleh dapatkan dari saya, insyaallah saya akan memberi panduan makan vitamin yang berkesan kepada anda.Testimonial Phytocol ST ShakleeResult Kolesterol bulan Mac 2014

Result Kolesterol May 2014

Mr Ethan Wang telah mencuba Phytocol ST untuk menurunkan paras kolesterol jahat di dalam darahnya. Berdasarkan keputusan darah untuk kolesterol pada bulan Mac 2014, bacaannya adalah tinggi, iaitu 129 dan setelah dua bulan mengambil Phytocol ST, bacaan kolesterolnya menurun menjadi 101 pada bulan Mei 2014. Jika konsisten mengambil phytocol ST ini, insyaallah paras kolesterol akan turun ke paras yang stabil.


Apa tunggu lagi, jangan biarkan diri anda antara golongan yang berisiko untuk mendapat penyakit disebabkan makanan-makanan yang enak dan lazat yang terhidang di depan kita. Masalah ini boleh diselesaikan secara semulajadi dengan Phytocol ST Shaklee ini :)

Selamat menikmati hidangan hari raya dengan gembira dan tiada keraguan! * Ingat juga tips kesihatan yang penting, makan berpada-pada dan banyakkan senaman dalam kehidupan seharian!


Kuih dan muih beraneka macam
Makanlah jangan hanya di pandang
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri


Selamat hari raya, Phytocol ST kan ada! Jadikan ia teman setia anda sepanjang berhari raya :)

Jom klik di sini untuk mendapatkan Phytocol ST anda sendiri!

http://bit.ly/PhytoKolesterol


Salam sayang,

Ainul Malik
013-3536718
016-3353567 whatsapp

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...