Showing posts with label Basic H/Pencuci serbaguna. Show all posts
Showing posts with label Basic H/Pencuci serbaguna. Show all posts

Friday, November 21, 2014

Sabun Pencuci Bagus Ini Buat Baju Tak Hapak dan Kepam di Musim Hujan

Assalamualaikum

Best betul hari ni, cuaca panas. Di hari Jumaat ni, saya kutip semua kain-kain pelikat suami dan telekung sembahyang, terus basuh guna sabun pencuci baju bagus kesukaan saya yang memang buat baju tak hapak dan kepam di musim hujan ataupun bila-bila masa saja.

Yelah, dilemma work at home mother (WAHM) berlainan dari surirumah, siapa setuju? Walaupun kami, WAHM sentiasa berada di rumah, tapi kami ada jadual kerja yang lain juga selain dari kerja rumahtangga.


Bau baju pun kacau mood nak membasuh kan? Apetah lagi menyidai baju yang hapak


Kadang-kadang, memang basuh baju setiap hari, namun waktu menyidai tu ada beberapa halangan seperti baju belum kering di kala musim hujan, tergendala untuk menyidai baju yang dah dibasuh. Ehhhh, saya percaya memang ramai yang menghadapi masalah yang sama macam saya, ye tak? Siapa setuju, sila senyum seluas-luasnya hihi.

Sebab tu, saya memang ada pencuci baju pilihan saya sendiri, iaitu GetClean laundry yang memang buat saya suka nak basuh baju setiap hari sebab baunya yang wangi asli itu. Susah tau nak explain wanginya macammana, sebab, wanginya tu bukan wangi yang dicampur pewangi, tapi wangi sabunnya ni sangat segar!


Get Clean combo yang saya suka!

Dan, yang paling best dengan sabun pencuci baju ni adalah, walaupun anda ada masalah untuk menyidai baju dalam masa berhari-hari, memang insyaallah wangiannya tetap ada dan tak berbau hapak dan kepam pun.

Jadi, dia memang menjadi penyelesai masalah kalau digunakan sewaktu musim hujan, memang best. tak kiralah, walaupun disidai di dalam rumah, berhari-hari tak kering-kering, baunya tetap tak hilang.

So, jangan jealous dengan saya lah sekarang ni ye, angkat kain di penyidai, kain tetap berbau segar dan wangi aslinya sama macam sebelum disidai :D kain telekung saya pun jadi putih berseri dan putih dah di bahagian dagu saya ni.


dah putih berseri telekung saya ni :)



Saya suka! Saya suka!

Kalau nak merasai kenikmatan seronoknya membasuh dan menyidai baju seperti saya sekarang, jom lah kita rasa perasaan yang sama bersama-sama! Benda baik tak boleh disorok-sorok kan. 

Yang best, anak saya Aiman dan Amni sekarang pantang ada lain yang bertimbunan sebelum dilipat, mesti nak melompat atas timbunan kain yang nak dilipat tu sambil puji-puji, "Mama, wangi la baju Aiman ni, nak pakai semua boleh tak?"

Hahahaha, jangan nak, jadi satu kerja pulak nak membasuh berganda-ganda lepas ni!


Impian ibu-ibu yang ada laman yang luas boleh sidai baju macam ni, best kan!


Baju bersih, kesihatan terjamin, anak-anak dan suami mesti sayang!

Pada yang taknak ketinggalan untuk mengekalkan kesegaran bauan baju yang tak hapak dan kepam di musim hujan ataupun bila-bila masa saja, boleh hubungi saya untuk dapatkan sabun pencuci baju bagus ni ya! Saya sedia membantu ibu-ibu di luar sana tersenyum gembira ketika melipat kain-kain baju anda bersama-sama dengan anak yang tersayang kerana baju-baju mereka berbau segar sentiasa!


Ikhlas dari saya;
Work at home mother yang puas hati angkat kain tadi,

Ainul Malik
016-3353567

Friday, September 19, 2014

Cara dan Tips Pulihkan Luka Melecur dengan Cepat

Anda pernah melalui situasi melecur kulit?
Ada orang-orang yang tersayang yang mengalami melecur kulit teruk sebegini?

Allahuakbar, sedih tengok, kan?
Di sini saya nak kongsi dengan anda, cara dan tips untuk sembuhkan luka melecur kulit akibat terbakar dengan cepat.


Testimonial Pulihkan Kulit Melecur dengan Cepat :



Jom baca perkongsian Puan Liza Berahim untuk mengatasi kemelecuran kulit anak yang tersayang :


Melecur teruk, terbakar, api, vitamin E, mealshake, chewable vitamin C, Basic H, herbalblend cream



testi anak sendiri. Terbakar dekat muka masa bakar sampah. Tak perasan dlm tu ada tin spray ambi pur. Meletup tu yg kena dkt muka. semalam pegi klinik doktor ngan nurse pun terkejut. Cepatnya kulit dh recover. Cakap guna SHAKLEE doktor pun senyum.hehehe.doktor pun ckp shaklee bagus..heheheh suka dengar. 

gambar ni lps sebulan sapu vit e.kulit dh hampir sekata.kening pun dh back to normal.gambar lama boleh refer dlm fb liza yer.

dalaman bg mealshake,chewable vit c
luaran basic H,herbal cream.
kulit dh mengelupas habis br sapu vit e.tp mealshake dgn chewable still continue

dalaman bg mealshake,chewable vit cluaran basic H,herbal cream.kulit dh mengelupas habis br sapu vit e.tp mealshake dgn chewable still continue


Kegunaan Vitamin Semulajadi untuk memulihkan kulit melecur :


1) Vitamin E Complex : Antioksidan yang kuat untuk memulihkan parut luka dan mencantikkan semula kulit dari kesan parut

2) Vitamin C : Anak Puan Liza diberikan Vitamin C kunyah, sesuai dengan dos kanak-kanak untuk menyembuhkan luka kulitnya, membantu kolagen kulit untuk membentuk kulit yang cantik semula

3) Mealshake : Mengandungi semua jenis vitamin dan mineral dan datang dalam bentuk serbuk, senang dibancuh untuk diminum bersama air kesukaan. Multivitamin ini datang dengan set lengkap untuk penyembuhan luka dan menghilangkan parut dengan berkesan serta meningkatkan imuniti badan anak yang mengalami kemelucuran kulit tadi. Untuk orang dewasa, boleh pilih Vitalea dalam bentuk pil jika suka.

4) Basic H : Kulit yang luka akibat terbakar telah menjadi sensitif. Basic H adalah pencuci serbaguna yang diperbuat dari kelapa TANPA MENGANDUNGI sabun dan bahan-bahan kimia yang merengsakan kulit. Ini adalah percubaan alternatif Puan Liza atas kesedaran bahawa Basic H tidak sama seperti sabun yang lain untuk cucian kulit anaknya.

5) Herbalblend krim : Mengandungi bahan yang boleh menyembuhkan luka, melembutkan kulit, memberi kelembapan pada kulit dan mencantikkan kulit yang rosak.

Boleh klik pada satu-satu nama Vitamin di atas untuk penerangan yang selanjutnya.

Semoga perkongsian saya membantu anda yang gundah gulana kerana peristiwa ini akan mengganggu perasaan kita yang dihantui parut luka lama.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut :
PM facebook Ainulmalik @
Wasap/call/sms 016-3353567

SAYA PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN KAJANG, boleh COD ke TAMAN PUNCAK SAUJANA, TAMAN CHERAS JAYA DAN PUTRAJAYA
Saya sedia membantu anda!

Atau klik di sini untuk mendapatkan supplement set melecur ini dengan penghantaran yang selamat oleh GDEX :
http://bit.ly/SetMelecurKulit

Semoga perkongsian Jumaat saya hari ini membantu anda untuk sembuh seperti sedia kala!


Sihat.Ceria.Bahagia

:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...