Showing posts with label Cinch. Show all posts
Showing posts with label Cinch. Show all posts

Monday, January 21, 2013

CINCH SHAKE BAKAR KALORI CARA SELAMAT BERKESAN!

Salam Bahagia buat semua :)

Inginkan badan yang kurus? Berhajat menurunkan berat badan? Takut untuk mencuba produk2 kurus yang kurang diyakini kandungannya? Ragu2 dengan keberkesanan produk kurus yang menawarkan testimonial kurus dengan cepat?

Anda tidak akan ragu-ragu lagi dengan CINCH SHAKE MIX SHAKLEE! Apa yg membuatkan CINCH ini istimewa?
CINCH SHAKE MIX yg mengandungi perisa coklat, vanilla mahupun cafe latte


CINCH SHAKE MIX

  • Mengandungi PROTEIN yg membantu membina otot untuk proses pembakaran lemak. Boleh rujuk http://healthierlife4uandme.blogspot.com/2012/07/tips-turunkan-berat-badan-dengan-cara.html untuk tips turunkan berat badan dengan cara yg BETUL
  • PROTEIN menbantu anda tahan LAPAR. Konsep diet bukanlah denan tidak langsung mengambil makanan, itu sangat BAHAYA! ingat konsep yo-yo yg saya terangkan dulu? Sebab itulah bila anda berdiet yg salah, berat badan anda tak ke mana sebenarnya. Jadi, ambil SARAPAN yg berat, dan di antara meal yg lain boleh minum CINCH SHAKE yg sedap ni supaya dapat menahan perut dari lapar dan jumlah meal yg anda ambil untuk hidangan tengahari dan malam dapat dikurangkan :)
  • Ia mengandungi nilai glisemia yg rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Dihasilkan dari soya non-gmo yang sangat selamat!
  • Mempunyai kandungan serabut yg tinggi (fiber) iaitu 6gram dalam setiap sajian. Apa pentingnya fiber? untuk membuang lemak yg dibakar tadi keluar dari badan!
  • Tiada perisa, pewarna dan pemanis buatan.
Segalanya tentang CINCH boleh dibaca di link ini ye.

Info ini saya kongsikan dari Puan Cery utk waktu yg sesuai untuk mengambil protein:
  1. Hidangan pertama selepas bangun dari tidur waktu pagi (sarapan) : kerana anda tidak makan untuk waktu yg lama sepanjang tidur
  2. Sebelum masuk tidur malam : kerana waktu itu bekalan protein akan diguna untuk menggantikan sel2 yg rosak dan pertumbuhan tisu baru
  3. Di dalam hidangan sebelum melakukan aktiviti 
  4. Di dalam hidangan selepas anda beraktiviti

Pilihlah mana yg anda suka ya!

Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Friday, August 3, 2012

TESTIMONIAL PENURUNAN BERAT BADAN DENGAN SHAKLEE

Salam bahagia buat semua

Bagaimana dengan puasa anda? Puasa bukan sahaja menahan diri dari lapar dan dahaga, tapi turut berpuasa pancaindera dari melihat, mendengar, barkata-kata dan melakukan perkara yang buruk dan tidak mendatangkan faedah. Selain itu, kita juga dapat merehatkan organ2 badan yang berkaitan dengan proses PENGHADAMAN kerana selama berbulan-bulan telah bekerja tanpa henti, tak kira masa kecuali waktu tidur :)

Kepentingan Puasa


Banyak sebenarnya fadhilat-fadhilat puasa ini, secara taklangsung, puasa juga dapat membantu kita dalam menurunkan berat badan, menjaga tahap gula di dalam darah, dan mencegah kolesterol yang tinggi secara berpanjangan dengan syarat kita berpada-pada semasa makan juadah berbuka dan bersahur. Jangan pula kita qadha makanan yg sepatutnya diambil 3kali sehari sepanjang waktu malam di bulan Ramadhan ye ;)

Testimonial Pengamal Supplement Shaklee


Saya sangat2 gembira dengan perubahan berat badan KAK LAILA, yang telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 8.8kg dari Disember 2011 sehingga Mei 2012, dan saya akan update dengan Kak Laila lagi dengan perubahan berat badannya pada bulan puasa ini kerana dia masih lagi mengamalkan produk Shaklee secara KONSISTEN. Alhamdulillah!

Gambar ni saya ambil dari blog Kak Laila :)

Jadi, Kak Laila dah share dalam blog die di sini pengambilan produk dari Disember 2011 sampai ke Mei 2012. boleh rujuk pada link yang saya sediakan ini.


Disember 2011 : Turun 2 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Januari 2012 : Turun 2 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Febuari 2012 : Turun 1 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Mac 2012 : Turun 1 kg (PREMIUM : BASIC + OMEGA)


April 2012 : Turun 1 kg (PREMIUM : BASIC + CINCH/ESP)

May 2012 : Turun 1.8 kg (PREMIUM : BASIC + CINCH/ESP + VIVIX)



Dan Kak Laila yang baik hati ni turut berkongsi TIPS2 cara die menurunkan berta badan. Dia mengamalkan diet mengikut jenis darah, insyaallah akan saya kongsikan di entry yang seterusnya :) Kita baca dulu tips yang Kak Laila senaraikan, dan pesan dia, DISIPLIN perlu ada :)

Tips ni sebenarnya perkara biasa je, tapi kadang2 ada org terlupa...
1. Kurangkan pengambilan makanan berat utk dinner.
2. Wajib ambil sarapan.
3. Ambil sayuran/buah2an dalam kuantiti yang banyak.
4. Banyakkan minum air.
5. Senaman at least 3-4kali seminggu. (Saya tak konsisten yang ni, 2 bulan pertama langsung takde senaman, tp still boleh turun berat dengan 2kg sebulan)
6. Kurangkan FAST FOOD. Kalau boleh jangan langsung!
7. Kurangkan makan di luar sbb kita tak tahu penggunaan minyak dan bahan2nya macammana. Seelok2nya masak sendiri ye.
8. Kurangkan pengambilan gula. (Saya langsung tak ambil gula untuk minuman, milo tanpa gula, teh-energy tea mix, kuih tradisional atau kek saya kurangkan, kalau masak pun saya hanya letakkan sedikitttttttttttttttt sahaja gula)



Terima kasih banyak2 Kak Laila, berkongsi pengalaman ini. boleh singgah baca sendiri kisah pengalamannya di blog Kak Laila. dan dengar kata, Kak Laila berjaya menurunkan sebanyak 11kg sehingga sekarang! wow! masih ada penurunan kan? TAHNIAH akak! Alhamdulillah, dengan izin Allah semuanya :)

Kepentingan Supplement dalam SET KURUS Shaklee


  1. Detox : HERBLAX : Menyingkirkan toksin dan lemak degil secara berkala. Membantu mengaktifkan usus dan mengelakkan sembelit.
  2. Pembakaran Lemak : Lecithin (membakar lemak, menukarkan lemak kepada cecair dan memecahkan kolesterol) & Omega (Omega-3 membantu pembakaran lemak dan juga menurunkan paras kolesterol)
  3. Fiber : Alfalfa & CINCH (Fiber membantu proses menyingkirkan lemak keluar dari badan)
  4. Protein : ESP (bagi ibu yang menyusukan), CINCH (amino asid membantu menurunkan paras gula dalam darah, dan membantu tubuh memelihara otot dalam masa pembakaran lemak-makin BESAR otot, makin BANYAK kalori boleh dibakar)
  5. Antioksidan : VIVIX (membantu memelihara sel, dan membantu meningkatkan metabolisma badan dan membantu menurunkan berat badan)

Bagi yang berminat mendapatkan konsultasi produk dari saya, jangan segan2 bertanya kepada saya dengan emel ke ainzm@yahoo.com. Oh ya, saya ada menyediakan PENGHARGAAN KEPADA PELANGGAN SAYA SEPANJANG BULAN RAMADHAN sehingga SYAWAL ini, dapatkan penghargaan anda ya! Selamat mencuba!


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Tuesday, July 24, 2012

Tips Turunkan Berat Badan dengan CARA yang BETUL

Salam bahagia semua..

Hari ni, saya nak berkongsi dengan semua cara-cara menurunkan berat dengan betul. Tambah-tambah sekarang ni bulan Ramadhan, sebenarnya adalah lebih bahaya kerana, jika kita tidak mengawal nafsu semasa membeli atau menyediakan juadah berbuka, kesan pemilihan makanan yg kita makan itu akan mempengaruhi berat badan kita.. Jangan ikutkan nafsu, pilih diet seimbang berdasarkan piramid makanan ye :)

Saya nak share artikel menarik dari VitaminSemulajadi mengenai cara menurunkan berat badan dengan betul.


Nak kurus, turunkan berat badan… simple saja sebenarnya. Bukan roket sains. 
Konsepnya –> bakar kalori setimpal dengan yang diambil. Tapi.. bagaimana caranya?

Look.. biasa tak kita dengar, atau alami sendiri situasi semacam ni:
Eton cuba menurunkan berat badan dengan mengamalkan ‘diet’. Dia mengawal semua jumlah kalori yang diambil, melakukan senaman untuk mengurangkan berat badan. Akan tetapi, musim kenduri amat menakutkan Eton, kerana dia boleh naik berat badan dengan begitu drastik selepas makan kenduri.
Penat kan macam tu. Makan banyak sikit, berat naik.
Hmm.. mari kita tengok kenapa kebanyakan cara nak kurus dengan ‘diet’ tak berjaya.

  • Kebanyakan orang yang mengamalkan diet mengalami kekurangan nutrisi. Bila kita ‘cut’ makanan kita, kita akan mengalami kekurangan nutrien dan kalori. Memang betul bila kita kurang kalori, badan secara semulajadi akan menggunakan lemak. Tapi sebenarnya ia melibatkan kitaran hormon semulajadi tubuh sebab kita kekurangan nutrien juga. Jadinya, tak elok pun kecuali kalau memang tak ada makanan.
  • Diet kadangkala boleh mengganggu kehidupan sosial kita. Misalnya, serba salah nak join majlis kawan-kawan sebab takut ganggu program diet.
  • Berdiet sehingga memperlahankan metabolisma boleh mendatangkan “kesan yo-yo”

Apakah kesan Yo-Yo?

Kesan Yo-Yo atau Yo-Yo effect terjadi bila kita mengamalkan diet ketat, kerana bila badan kita kurang kalori, ia akan menggunakan lemak dan tisu otot sebagai bahan api. Nitrogen dibebaskan bila berlaku tindakbalas dari tisu otot, dan ia dibersihkan dan dikeluarkan dari tubuh sebagai air kencing. Makin banyak penggunaan tisu otot, makin banyak nitrogen terhasil dan makin banyaklah air perlu dikeluarkan. 

Keadaan ini boleh menyebbkan berat badan kita menurun oleh sebab pengeluaran air tadi.
Sebenarnya, berat kita masih tak ke mana-mana!

Bila badan kurang kalori, lemak dah habis dan mula guna tisu otot, sebenarnya ia melemahkan lagi fungsi tubuh kita untuk membakar kalori. Ini sebabnya, kalori dibakar oleh otot-otot. Makin besar otot, makin banyak kalori boleh dibakar. Kalau perasan, seorang ahli bina badan perlu makan banyak dan tinggi kalori, untuk memelihara ototnya.
Kita kena jaga otot kita, sebab.. kalau tisu otot kurang, maka kuranglah kalori yang dibakar. Mungkin akan bertambah gemuk :(

Jadi, bagaimana cara nak kurus dengan betul?

Persamaan cara turunkan berat badan yang betul:

Pelihara otot + bakar lemak ——————-> turun berat.


Jadi, cara menurunkan berat badan yang terbaik ialah dengan PROTEIN. Hah, kenapa protein?

  • Peningkatan asid amino (leucine) membantu menurunkan kadar gula dalam darah
  • Protein membina sel-sel otot untuk pembakaran kalori
  • Asid amino membantu dalam sintesis protein oleh otot
  • Membantu tubuh untuk memeliharan jisim otot, pada masa yang sama membakar lemak
shaklee weight management

Produk Shaklee untuk tujuan ini yang boleh diambil ialah CINCH SHAKE MIX dan/atau ENERGIZING SOY PROTEIN.

Ibu yang menyusukan anak tidak dinasihatkan ambil Cinch Shake Mix kerana ia kurang kalori. Ibu menyusu memerlukan kalori untuk tujuan penyusuan. Jadi ibu menyusu boleh ambil Energizing Soy Protein.

Selain dari protein, Program Kurus Sihat Cara Selamat juga dapat membantu anda mendapat berat badan IDEAL yang diidamkan. Ini adalah cadangan daripada Sihat.Ceria.Bahagia, anda boleh menambahkan supplement tambahan ini ke dalam senarai supplement yang membantu anda untuk Kurus secara Sihat dan Selamat.

Set Kurus 1

Set Kurus 2

Omega Guard

Testimonial Pengguna Shaklee


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...