Showing posts with label Collagen Kolagen Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Collagen Kolagen Shaklee. Show all posts

Monday, September 29, 2014

Ketahui Kepentingan Kolagen Marin Untuk Kulit Yang Cantik Berseri

Apakah itu Kolagen Marin?


Kolagen Marin adalah kolagen yang sumbernya dari hidupan di lautan. Contoh kolagen marin adalah rumpai laut, sisik ikan dan isi ikan.


Mengapa memilih kolagen marin?

Ramai yang memilih kolagen marin adalah kerana ianya yang hampir sama dengan kolagen manusia sebenarnya.


Apakah kelebihan Kolagen Marin Berbanding Kolagen Haiwan?


  1. Kolagen marin lebih senang diserap kerana ia tidak mengandungi lemk seperti kolagen haiwan
  2. Berat molekul (saiz) kolagen marin adalah lebih kecil (100 ribu Dalton) berbanding kolagen haiwan(300 ribu Dalton), membuatkan penyerapan kolagen ini adalah lebih baik dan inilah rahsia mengapa bila kita amalkan kolagen marin, ianya lebih cepat memberi kesan kepada kulit wajah berbanding kolagen haiwan yang lebih besar.

5 Tips Bagaimana Memilih Kolagen Marin yang Terbaik.


1. Pastikan sumbernya dari laut dalam, kerana ia lebih bersih dan terjamin mutunya kerana tidak dicemari dengan sisa toksik dan bahan buangan kimia dari kapal dan sisa pencemaran laut.

2. Pilihlah sumber dari sisik ikan, kerana sisik ikan mempunyai sifat keanjalan dan kekenyalan yang sangat kuat kerana ia terpaksa menahan tekanan udara dari laut dalam.

3. Pilihlah sumber yang mempunyai saiz molekul yang kecil, untuk membantu sel kita mendapat lebih cepat nutrisi kolagen ini untuk diserap ke dalam badan.


Halus kan serbuk Kolagen ni?


4. Sumber Kolagen pilihan itu adalah lebih baik jika dicampurkan dengan sumber-sumber nutrisi yang dapat menambahkan kesan penyerapan kolagen ke dalam badan, contohnya Vitamin C dan Vitamin B.

5. Pastikan sumbernya adalah yang semulajadi dan pembuatannya menjalani kajian yang terperinci agar ia selamat digunakan oleh sel badan kita dan memberikan kesan yang mendalam kepada kulit wajah berseri. Sudah pasti kita tidak mahu sumber kolagen itu menjadi toksik di dalam badan kita, bukan?



Kolagen amat penting untuk keserian wajah dan membantu memperbaiki kulit wajah berparut dan rosak. Sebelum anda membeli kolagen di pasaran, buatlah kajian terlebih dahulu, agar ianya selamat digunakan dan memberi kesan yang memuaskan hati kita, terutama untuk menawan hati suami tersayang :)

Berminat untuk tahu kisah saya, klik di sini :)

Halus dan anjal kulitnya






Wednesday, September 24, 2014

10 Sebab Mengapa Wanita 30an Perlukan Kolagen

Siapa wanita 30-an? Ya, saya adalah jutaan wanita 30an yang amat memerlukan kolagen! Kenapa? Sebab muka saya sememangnya dulu bermasalah, dan sekarang adalah saat saya perlu memperbaiki tektur kulit saya sebelum bertambah lagi kedutan di muka (mode sedih).


Saya yang sudah melepasi ambang 30an sangat memerlukan kolagen


Gambar ini adalah antara 1001 sebab kenapa saya tercari-cari dan nak sangat-sangat makan kolagen. Apakah sebab anda perlukan kolagen?


Jom, saya simpulkan di sini 10 sebab di antara ribuan sebab mengapa wanita 30an seperti saya perlukan kolagen.



10 Sebab Mengapa Wanita 30an Perlukan Kolagen 


1) Usia adalah faktor utama yang membuatkan kita memerlukan kolagen. Mengapa? Sebab semakin kita berusia, kolagen semakin berkurang dalam badan. Apatah lagi, orang yang mengalami masalah kulit seperti saya ini terpaksa mencari alternatif untuk menambahkan lagi kolagen di dalam badan untuk memperbaiki kulit saya yang telah rosak sebelum ini. (dan alhamdulillah, dah banyak recover ni, sebelum ni lagi bermasalah!)


2) Kulit kita dah hilang keanjalan, kalau dulu masa umur 20an, orang cakap masih bergetah, bila dah berusia 30an ini, perlu kekalkan semula keanjalan kulit supaya tidak nampak kering, sentiasa anjal dan nampak segar sentiasa!


3) Kedutan-kedutan mula wujud seawal usia 30an! Oh, ini fakta yang perlu kita terima iaitu kulit yang kehilangan banyak kolagen akan mula berkedut dan asalnya adalah timbul garisan-garisan halus di wajah kita. Tak boleh jadi ni, kena kembalikan keremajaan kulit secepat yang mungkin :)


4) Kulit mulai kusam dan pigmentasi mula muncul, mulalah ada masalah baru, masa remaja jerawat, masa tua jeragat pulak, oh tidak! Masalah baru untuk wanita seusia 30an ni.


5) Organ badan mulai kendur, oh, ini memang kena berjaga-jaga :)


6) Dah mula rasa sakit-sakit sendi. Sebab, kolagen adalah unsur utama dalam struktur sendi dan tulang, jadi bila badan dah kehilangan banyak kolagen, kita akan mula rasa sakit-sakit sendi.


7) Rambut mulai menjadi kering dan bercabang. Sila cek rambut masing-masing selepas ini ya :)


8) Lingkaran gelap bawah mata mulai timbul, aduh dah nampak macam mata panda pulak sekarang.


9) Gusi anda mudah berdarah tak? Jika ya, itu memang petanda anda memerlukan lebih kolagen dalam badan.


10) Kuku menjadi lembut dan senang pecah atau tertarik.


Jika anda mengalami mengalami 3 daripada 10 alasan dan sebab di atas, anda harus mula berfikir untuk mengambil kolagen.


Namun, Jika anda mengalami 8 sebab yang disenaraikan di atas, jom bersama-sama saya untuk terus bertindak mengamalkan kolagen untuk kembali nampak cantik, sihat di samping mengekalkan keremajaan kulit di usia 30 an ini :) Memang ada banyak sangat pilihan kolagen di pasaran, semoga anda bijak untuk mencari kolagen yang terbaik untuk kecantikan kulit kita sendiri :)


Post ikhlas yang lahir dari hati ini tercipta setelah terjumpa keratan akhbar di bawah dari Google! Wanita cantik sempurna pada usia 31 tahun. Oh, masih ada baki beberapa bulan aje ni sebelum menginjak ke tahun yang berikutnya!





Semoga anda bergembira dengan perkongsian saya hari ini!


Monday, September 22, 2014

Mengapa Collagen Shaklee Terbaik dan Berkesan Untuk Cantikkan Kulit

Mengapa Shaklee Collagen Powder adalah kolagen yang terbaik dan berkesan untuk mencantikkan kulit yang kusam dan bermasalah?


Shaklee Collagen Powder atau Kolagen Shaklee memang terkenal dengan keberkesannya dalam memberikan kesan yang cepat dan memuaskan hati sesiapa yang dah mencubanya :)

Tetapi, adakah anda tahu apakah RAHSIA yang membuatkan Kolagen Shaklee ini berkesan dalam tindakannya ke atas kulit dan sel badan kita?


Rahsia Kolagen Shaklee yang Berkesan ke atas Kulit Manusia :


Rahsia Kolagen Shaklee Pertama :

Ia dihasilkan dari sumber semulajadi yang senang diterima oleh badan kita, macam kita makan makanan biasa, senang diserap.

ohhh Jadinya, apakah sumber utama penghasilan Kolagen Shaklee ini? 
Sumber utama kolagen Shaklee adalah sisik ikan merah (Red Snapper Scale).


Mengapa memilih sisik ikan merah?

a) Ikan merah hidup di Laut dalam, dan lokasinya adalah 5000m di dasar lautan. Ia bertelur dan hidup bebas di laut dalam. Oleh itu, ikan ini tidak dicemari oleh minyak kapal, sisa buangan yang merbahaya seperti plumbum, merkuri dan sebagainya.


Kolagen terbaik, berkesan, bagus untuk kulit
Ikan Merah ini terselamat dari pencemaran air kerana hidup jauh 5000 m di dasar lautan


Kedudukan ikan sisik merah yang tahan tekanan di dalam laut dalam di Ocean basin

b) Ikan merah ini boleh menahan tekanan sebanyak 20paun, menyebabkannya sifat sisiknya yang elastik dan tahan lasak

c) Sisik Ikan Merah mempunyai jisim molekul yang sangat rendah, iaitu 1000 Dalton, membuatkannya LEBIH SENANG DISERAP OLEH SEL badan (inilah rahsia mengapa penyerapan cepat berlaku dan lebih senang menunjukkan kesan yang cepat berbanding kolagen lain!)


1000 Dalton, molekul kecil, rahsia penyerapan berkesan
Penyerapan berkesan Kolagen Shaklee kerana molekulnya yang sangat kecil

Rahsia Kolagen Shaklee kedua :

Mengandungi antioksidan Vitamin C dan Vitamin B yang membantu penyerapan kolagen meresap dengan berkesan ke dalam kulit.


Rahsia Kolagen Shaklee ketiga :

Mengandungi tujuh ramuan rahsia yang membantu keberkesanan dan menjadikan kolagen Shaklee adalah kolagen yang berkualiti dan terbaik :)



Ramuan Rahsia Collagen Shaklee

  1. Kolagen dari sisik ikan merah : sumber kolagen yang premium dan berkualiti kerana kurang tercemar dan kadar penyerapan tinggi berbanding kolagen haiwan
  2. Ekstrak biji Camellia japonica : mengandungi pelembap kulit yang hebat dan antioksidan yang mengurangkan radikal bebas
  3. Ekstrak Pfaffia : Ginseng Brazil, membantu pembentukan kolagen di dalam badan dan menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
  4. Elastin kolagen ikan : membantu keanjalan dan penegangan kulit
  5. Vitamin C dan Vitamin B : membantu dalam proses pembentukan kolagen baru di dalam badan
  6. Ekstrak kekerangan : Glucosamine penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi dan membantu untuk melegakan ketidakselesaan mata dengan menambahkan kehidratan mata
  7. Lactobacillus acidophilus : Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina sistem usus yang sihat yang dapat meningkatkan penyerapan kolagen di dalam badan.

Ya, saya memang berpuas hati dengan kualiti dan keberkesanan Kolagen Shaklee ini. Tambahan pula, lebih 70 clicinal studies yang telah dijalankan ke atas produk-produk Shaklee ini dengan pelaburan yang besar iaitu USD450 juta million telah dilaburkan untuk penyelidikan semata-mata menunjukkan syarikat ini memang sangat komited untuk menghasilkan produk yang daoat membantu pengguna, bukan untuk keuntungan semata-mata.


Ini kata saya, apa kata pengguna lain yang juga berpuas hati dengan Kolagen Shaklee ini?









Ada baaanyakkkk lagi testimonial untuk Kolagen ni yang boleh didapati dari Group support kami, sebab itulah, untuk testimonial ni ada bermacam watermark kerana kami saling berkongsi kebaikan antara satu sama lain.

Semangat perpaduan dan kerjasama yang jitu yang hanya ada dalam group Shaklee kami, best kan! Esprit de cops gitu :)

Semoga kebaikan dan sharing ini dapat dikongsikan kepada lebih ramai lagi orang yang memerlukan!

Buat peminat kolagen yang ingin jimat berbaloi-baloi, pm saya untuk mendapatkan promosi beli 6 PERCUMA 1, pasti mendapat keahlian Shaklee secara PERCUMA! 

Insyaallah saya akan bantu anda sehabis yang baik. Yang penting saya akan berikan servis berterusan untuk kesejahteraan anda, pelanggan eksklusif saya :)

Jika anda ingin COD kawasan Kajang, Taman Puncak Saujana mahupun Taman Cheras Jaya, saya sedia memberikan perkhidmatan yang terbaik. Juga untuk diposkan ke seluruh Malaysia!

Jika anda selesa untuk membeli sendiri secara online dengan jaminan penghantaran barang yang selamat; klik di sini :
http://bit.ly/CollagenTerbaik

Ikhlas dari SID mesra anda;

AinulMalik
016-3353567
Kedai fb Sihat.Ceria.Bahagia

Thursday, September 18, 2014

Cantik, kurus dan bertenaga : Resepi Air Teh Kurus yang Pilihan Ramai yang Paling Menyedapkan!

Di kala dahaga, tentu anda terbayang air yang sejuk dan sedap bukan?

Tentu saja pada saya terus terbayang Cinch Tea, teh yang ada rasa seperti teh cina atau teh herba versi yang sedap! serius, memang saya gemarkan rasa Cinch Tea ini!


Air teh yang sedap diminum sejuk



Resepi Teh Kurus Bertenaga Cantik (Cinch Tea + Kolagen + Performance Drink)


Mahu cuba resepi teh sedap saya?


Saya campurkan 1 peket teh Cinch bersama-sama dengan 1 sachet Kolagen Powder, dan  4 sudu besar Performance Drink
Rasanya memang sedap bagi saya :) 
* boleh campur gula atau taknak campur gula pun dah cukup sedap, bancuh sejuk-sejuk dan ia sedia diminum!

Air bancuhan Cinch tea ini bagus diminum oleh orang yang sedang berdiet kerana :
Ia meningkatkan metabolisma badan anda!
Bagus untuk kurus ni :)


Manfaat Bancuhan Teh Cinch Tenaga dan Cantik :


Effect yang lain :

  1. Memberi kesegaran berpanjangan
  2. Menghilangkan mengantuk
  3. Memberi tenaga kuasa dua dari Cinch tea dan juga performance drink *wow
  4. Mencantikkan kulit dari Collagen Powder
Sambil berkurus, sambil bertenaga sambil bercantik-cantik, best kan?
Semua all in 1!

Nak minum bila?
Pilihan saya, samada minum waktu sarapan pagi, tengahari (di bawah matahari rembang sangat nikmat!) atau di waktu petang saja :)

Saya tidak minum bancuhan air ini di waktu malam kerana air bancuhan Cinch Tea istimewa ini membuatkan saya tidak boleh tidur sepanjang malam! 
Ia adalah BONUS bagi anda yang nak stay up seperti pelajar mahupun orang yang nak tengok bola la kan? wow, double best!

Wasap saya 016-3353567 atau hubungi saya melalui facebook untuk pembelian secara online :)

Saya ada stok sedia ada untuk COD kawasan Kajang, Selangor, mahupun Taman Cheras Jaya, juga Putrajaya! 

Sesiapa yang berada jauh di seluruh pelusuk Malaysia mahupun negara luar, boleh dapatkan stok Cinch tea, performance drink dan kolagen secara online di :


Insyaallah, penghantaran akan dilakukan dengan selamat oleh Gdex mahupun Citylink mengikut di mana lokasi anda :)

Semoga semua orang dapat merasai kesan positif bertenaga, kurus dan cantik dengan air teh Istimewa ini! Cubalah resepi saya ini, memang tak rugi!

Ikhlas dari
AinulMalik
Fbpage Sihat.Ceria.Bahagia
016-3353567

Friday, December 6, 2013

Stok Vitamin Shaklee

Salam semua :)

Hari ni nak buat quick update, stok vitamin di rumah saya :)

Semoga semua supplement yang baru di restok ini akan menemui tuannya secepat mungkin untuk berkhidmat dengan sangat bagus :)

Dalam kotak2 tu saya juga borong kolagen sebab permintaan kolagen sangat tinggi sekarang. Mana taknya, kolagen asli dan berkesan sebab tu orang berpusu2 membeli, alhamdulillah :)

yang penting, SEMUA ORANG dapat merasi manfaatnya bersama, tak gitu?

Di rak2 di pasaran, kebanyakkannya Vitamin SINTETIK, apa KATA KITA TUKAR kepada Vitamin SEMULAJADI pula sekarang, supaya sel senang menyerap nutrisinya dan keberkesannya berbaloi dengan wang ringgit. yang penting SELAMAT pada organ badan, kan?

SIHAT CERIA BAHAGIA, RAK VITAMIN, STOK, COD KAJANG BALAKONG

Selamat menelek rak vitamin saya, ya!! insyaallah dah nak tukar rak kepada almari yang lebih selamat lagi lepas ni ;)

COD di Taman Cheras Jaya, Jusco Cheras Selatan dan kawasan yang berdekatannya :)))

Apa tunggu lagi? Mari pilih!! Hubungi 013-3536718/ whatsap 0163353567

Monday, October 21, 2013

Kolagen Semulajadi Terhebat Terbaik Pilihan Wanita Malaysia Terutama Ibu Berkerjaya & Surirumah

Assalamualaikum wbh

Wah2, bulan ni temanya cantik dan kulit yang anjal lagi tegang! Ha, dah dapat hint? ya, sudah tentu sharing hari ini adalah berkenaan dengan kolagen :)

Faktor kekurangan kolagen

Wanita masa kini terdedah dengan pencemaran dan gaya hidup yang mudah, contohnya mengamalkan amalan pemakanan makanan segera untuk menjimatkan masa. Semua ini adalah faktor yang menyebabkan korasakan pada kolagen badan.

Peningkatan umur mengakibatkan badan kita semakin kurang menghasilkan kolagen, jadi lebih banyak kedutan dan garis halus terhasil pada kulit, terutamanya pada wajah, di samping kulit menjadi semakin kendur.

Kolagen Terhebat dan Berkesan

Bagaimana untuk memilih kolagen yang terbaik? 

1. Pastikan kolagen ini datangnya dari sumber marin kerana daripada kajian, kolagen sumber marin lebih senang diserap di dalam badan.

2. Pilih kolagen dari sumber makanan, bukannya dari sumber luaran mahupun secara suntikan.

Berdasarkan kriteria ini, Shaklee Collagen Powder mempunyai ciri-ciri yang hebat yang menjadi pilihan wanita masa kini kerana sumbernya adalah asli dan semulajadi. 

Mari kita lihat Perbezaan Shaklee (Shaklee's Difference) sebagai produk nombor 1 pengeluar Kolagen yang berkesan :

  1. Dihasilkan dari sumber marin semulajadi, iaitu sisik ikan Merah, ikan yang hidup di laut dalam yang tidak terdedah kepada pencemaran lautan oleh plumbum mahupun bahan-bahan merbahaya yang lain
  2. Senang diserap oleh lapisan kulit kerana saiz molekulnya kecil, iaitu hanya 1000 Dalton (berat molekular)
  3. Sumber selamat dan halal
  4. Mengandungi antioksidan Vitamin C dan Vitamin B yang membantu penyerapan kolagen meresap dengan berkesan ke dalam kulit.
  5. Mengandungi tujuh ramuan Rahsia yang membantu memperhebatkan lagi KUALITI Kolagen Shaklee ini.

Ramuan Rahsia Collagen Shaklee

  1. Kolagen dari sisik ikan merah : sumber kolagen yang premium dan berkualiti kerana kurang tercemar dan kadar penyerapan tinggi berbanding kolagen haiwan
  2. Ekstrak biji Camellia japonica : mengandungi pelembap kulit yang hebat dan antioksidan yang mengurangkan radikal bebas
  3. Ekstrak Pfaffia : Ginseng Brazil, membantu pembentukan kolagen di dalam badan dan menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
  4. Elastin kolagen ikan : membantu keanjalan dan penegangan kulit
  5. Vitamin C dan Vitamin B : membantu dalam proses pembentukan kolagen baru di dalam badan
  6. Ekstrak kekerangan : Glucosamine pentig dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi dan membantu untuk melegakan ketidakselesaan mata dengan menambahkan kehidratan mata
  7. Lactobacillus acidophilus : Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina sistem usus yang sihat yang dapat meningkatkan penyerapan kolagen di dalam badan.
Jadi, memang terbukti, Kolagen ini bukan sahaja membantu mencantikkan dan menganjalkan wajah, malahan meningkatkan pergerakan dan kelicinan sendi dan juga baik untuk mata yang segar dan sihat!
Kolagen halal berkesan selamat
Serbuk kolagen Shaklee yang sudah diletakkan di dalam shaker 


Nak cuba sesuatu yang menarik?
letakkan sepeket kolagen di dalam cawan dan terus campurkan air tanpa mengacau dengan sudu atau menggoncang dengan shaker. dalam sekelip mata kolagen itu akan terus larut! ini yang saya suka dengan Collagen Shaklee ini sangat cepat larut di dalam air!


Tidakkah anda juga mahu tergolong dalam golongan wanita yang bertuah yang mendapat manfaat dan khasiat kolagen asli yang terbukti berkesan ini? Oh, bukan saja wanita, kaum lelaki juga boleh mengambil kolagen ini tanpa sebarang keraguan! Lelaki zaman moden hari ini juga amat menitikberatkan kecantikan dan kesihatan kulitnya juga bukan?

Testimoni penggunaan kolagen boleh dibaca di sini :)

Jika anda mahukan info yang lanjut mengenai kolagen, boleh juga dapatkan di sini :)

Bacaan tambahan mengenai kolagen boleh didapati juga di sini dan di sini. 


Jika anda berminat, segeralah hubungi saya :) saya grab stok promo ini untuk disampaikan kepada anda, pelanggan yang bertuah! Jangan lupa, konsultasi juga turut disertakan KHAS kepada pelanggan pelanggan saya saja ;) Carilah Shaklee Independant Distributor yang berilmu, agar anda akan sentiasa mendapat info yang sewajarnya :)

Ainul Malik,
013-3536718
Whatsapp 016-3353567
http://www.facebook.com/sihat.ceria.bahagia

Friday, October 12, 2012

Keistimewaan Menjadi Ahli Shaklee Bersama Saya :)

Salam bahagia buat semua :)

Ramai yang bertanya saya tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee.. Tak kenal maka tak cinta kan? Bila dah kenal supplement dan vitamin Shaklee, anda akan jatuh cinta pada semuanya. Sebab yang best nya makan vitamin2 Shaklee ni adalah kesannya yang cepat dan berkesan buat anda. Betul tak?

Keistimewaan masuk membership Shaklee :


  1. Pembelian dengan potongan harga 15%
  2. Dapat faedah Cash. Car & Convention : dah alang2 join kan, kita kongsi khasiat vitamin ni bersama saudara mara, keluarga tersayang dah boleh kumpul point dan dapat semula cek/cash money.. tak perlu pergi dari pintu ke pintu merayu2 org membeli, sebab ramai yang dah tahu kesan vitamin semulajadi Shaklee ni :)

Keistimewaan group kami sebagai Shaklee Independant Distributor

  1. Dinaungi 3 Masters Coordinator ternama (pangkat tertinggi)
  2. Sokongan berterusan dari leader dan ahli2 lain
  3. Tutorial online
  4. Kelas dan coaching offline
  5. Seminar dan gathering juga disediakan untuk berkongsi pengalaman dan membina jaringan
  6. Tips perniagaan dari Masters berpengalaman
  7. Pelbagai aktiviti menarik

Bagaimana nak menjadi ahli Shaklee?

  1. Membayar yuran pendaftaran RM75, atau
  2. Membuat pembelian RM660 untuk keahlian PERCUMA, atau
  3. Pembelian 2 botol VIVIX, atau
  4. Pembelian 3 kotak Collagen Powder Shaklee

Perbezaan kami dengan kumpulan-kumpulan Shaklee lain:

  1. Perniagaan berasaskan produk
  2. Sistem yang halal
  3. Gabungan 3 elemen RAHSIA dalam perniagaan
  4. Tiada pelaburan yang banyak, kecuali duit pendaftaran RM75 dan pembelian sedikit stok
  5. Tiada longgokan stok di rumah yang tidak terusik
  6. Tidak perlu mengharapkan downline, ditekan mencari downline dalam keadaan terpaksa
  7. Bonus berdasarkan usaha, leader tidak hanya goyang kaki mengerah downline saja yg berusaha 
Kebanyakan daripada kami adalah surirumah sepenuh masa WAHM. Masa mereka tidak terbuang begitu sahaja tanpa mengabaikan anak2 dan suami tersayang kerana bisnes ini sangat mudah! Hanya perlu online sahaja, ditambahkan dengan usaha yang konsisten, di samping anda sendiri boleh menajamkan minda dengan menambahkan ilmu pengetahuan dalam bidang nutrisi dan kesihatan di samping DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN KELUARGA tanpa bebanan hutang dan membuang masa berharga bersama keluarga keluar ke rumah setiap hari untuk berjumpa client atau sebagainya.

Setakat ini, saya memang sangat2 enjoy menjalankan perniagaan sampingan saya ini tanpa ada rasa tekanan, sambil masih bekerja sebagai seorang pensyarah dan menunaikan tanggungjawab saya kepada keluarga di rumah. Kumpulan ini juga sangat2 menekankan amalan kerohanian yang pada akhirnya anda akan rasa sangat tenang dan selesa, penuh dengan AURA-AURA POSITIF di samping berjaya dalam hidup dengan berbekalkan kepercayaan bahawa setiap pergantungan, penyembuhan, pemberi rezeki utama datangnya dari Allah yang Maha Esa.. saya sangat berpuas hati dan sangat2 bersyukur dipertemukan dengan kumpulan ini.

Daripada keahlian biasa, saya dapat naik dan terus naik dan berusaha menuju ke puncak yang tertinggi untuk memartabatkan keluarga, agama dan bangsa :)

Bersama upline Master MommyLyna dan downline tersayang untuk coaching group kecil
Kelas yang santai untuk belajar blog dan bisnes & marketing

Seminar Shaklee untuk bakal-bakal Jutawan Muslimah

Seronok kan? Sambil berbisnes, anda boleh belajar macam2 perkara, pernah pandai buat blog sebelum ni? pernah ada jaringan kawan yang besar sebelum ni? Pernah terfikir mendapatkan sumber pendapatan sampingan yang sama dan insyaallah lebih dari gaji anda? Segalanya ada di sini.

Segalanya dengan izin Allah :) Nak join saya? JOM!

Monday, August 6, 2012

TERUJA DENGAN KOMEN POSITIF PENGGUNA KOLAGEN SHAKLEE YANG ASLI!

Salam bahagia buat semua..

Hari ni sangat2 gembira kerana, hari ini hari Nuzul Quran, yang menandakan sudah sampai malam-malam TERAGUNG Ramadhan dan juga gembira kerana membaca feedback POSITIF dari pengguna2 KOLAGEN/COLLAGEN Shaklee, antara kolagen2 yang dihasilkan dari sumber MARIN, bukan sumber bovine mahupun plasenta.

Pertama sekali, saya ingin kreditkan penghargaan kepada KakCery, respons2 POSITIF ini saya share dari blog beliau :)

Testi dari pengguna yang sudah jatuh cinta dengan kolagen Shaklee

Komen yang memberikan feedback untuk eyebag

Kesan pada kulit dan sembab mata
Kesan pada kulit dan juga susu ibu

Kesan kolagen pada susu ibu
Alhamdulillah, respons yang sangat memberangsangkan. Ini bukannya jaminan dari saya, tapi ini hanyalah pendapat dan komen para pengguna yang telah mencuba kolagen Shaklee ini. Nak tau bagaimana cara2 membuat masker dari kolagen? PM saja saya, nanti saya bgtahu cara-caranya :) Tak cuba tak tau kan? Bila dah cuba PASTI JATUH CINTA!


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Thursday, July 12, 2012

Kolagen Asli Shaklee : Keistimewaannya dan pengalaman pengguna

Salam bahagia semua :)

Wah, dah nak hampir bulan puasa ni tak menang tangan menjawab soalan2 dan PM tentang set Mighty 3 GEM dan jugak kolagen Shaklee ni. Set Mighty 3 Gem tu popular di kalangan ibu-ibu menyusu dan mengandung seperti saya sebab die memberikan tenaga berpanjangan, mengurangkan rasa dahaga dan membantu ibu2 membuat stok, manakala Kolagen tu popular sebab menjadi persediaan sebelum raya untuk kulit yang cantik dan tegang.

So, pada hari ini saya nak publishkan pengalaman2 pengguna Shaklee yang telah mencuba kolagen asli ini. Feedback yang diberikan semua bagus setakat ini, tambah2 lagi pada mereka yg doublekan dengan set kecantikan, ataupun ESP ataupun kesemuanya!

Feedback yang pertama dari pakar penyusuan yang saya hormati, kak Azrina :

Saya quote skit pengalaman kakak ni:
"Sekarang ni kalau Papa pegang Mama..rasa bestnyer..gebu je..tu sebab Papa taknak berenggang dengan Mama, rasa syok jer bila duduk sebelah mama..lain macam jer gebu dan lembut"
"hari pertama makan trasa muka di tarik2..teganglah tu sbb saya amik kolagen dengan ESP dan PD. Cepat terai..rugi tak cuber berbaloi2. Masalah sekarang saya rimas suami asyik melekat jer hahaha" 
Testi kolagen asli Shaklee

Testi kedua dari kawan saya, Wan Fatihanum:

"Memandangkan kolagen adalah produk baru, so saya dgn bangganya rasa nak cuba. Saya amik collagen satu sachet setiap malam sebelum tido. Lepas seminggu amik, AMAZING sangat sebab saya sedar telapak tangan saya yg dulunya kering, bila sentuh sendiri pun bleh rasa kering walau pakai losyen."
"Semalam baru perasan bila usap2 tangan, eh pelik nape rasa lembab lak ni? Moist je rasanya walau pagi tu lupa nak pakai losyen. Haa baru teringat pasal kolagen. Memang mabelesla, sapa yg nak cuba mmg tak rugi. Hasben pun akui bila pegang tanganku auwww hahahha.." 

Testi Kolagen melembapkan kulit
Pada sesiapa yang dah baca post saya sebelum ni bertajuk "Collagen Powder Shaklee"  anda mungkin dah dapat gambaran mengenai apa itu kolagen dan kepentingan kolagen pada kulit. Antara faedah2 pengambilan kolagen powder adalah :

  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara


Kedua-dua pengalaman yang saya kongsikan di atas adalah kesan dari pengambilan kolagen KURANG dari 8 minggu, kerana mengikut kajian yang dijalankan, selepas 8minggu, kulit akan menjadi lebih baik secara menyeluruh.


- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%


Yang pasti, saya sendiri tak sabar2 nak mencuba produk ini yang ternyata asli, tanpa bahan sintetik dan juga pewarna dan perisa tambahan. Tapi harus bersabar ye wahai hati, tunggu sampai lepas deliver nanti, saya akan turut menjejak langkah kawan-kawan yang ingin cantik berseri dengan Kolagen Asli Shaklee ini :)


Jika digabungkan dengan produk2 yang berkaitan dengan kecantikan, seperti Vitamin C, Vitamin B kompleks, Vitamin E, GLA, VIVIX dan ESP, kesannya lebih meyakinkan! PERLU PILIH SEMUA? boleh dapatkan nasihat dan konsultasi dari saya mengenai pemilihan produk2 ini.


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Tuesday, June 19, 2012

Collagen Powder Shaklee

Apakah kolagen? Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri dari kolagen.
Struktur kulit
Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.
Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut.
Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.
Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.
Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolagen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.
Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.
Antaranya ialah:
- Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
- Kulit kering dan mengelupas
- Kulit semakin kurang keanjalan
- Kulit menjadi kasar
- Rambut menipis dan gugur
- Pigmentasi
- Payudara tidak tegang dan anjal lagi
- Mata rasa kering
Seiring dengan permintaan pasaran kecantikan dan kesihatan, Shaklee telah mengeluarkan produk baru iaitu Collagen Powder Shaklee dan telah melalui beberapa kajian saintifik sebelum dikeluarkan di pasaran. dan pastinya ia juga halal dan boleh dimakan tanpa was-was!
Collagen Powder Shaklee

Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder?
Ia mengandungi red snapper scale @ sisik ikan merah, dan terbukti sisik ikan merah ini dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.
Collage Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder:
  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara
Sila klik untuk gambar yang lebih jelas

* Info diolah dari sumber ini.

Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...