Showing posts with label Kurus. Show all posts
Showing posts with label Kurus. Show all posts

Tuesday, April 8, 2014

Cara Mengatasi Sembelit Mudah Lawas Setiap Hari

Alangkah seksa jika mengalami sembelit yang kerap setiap hari! 

Kita terpaksa menghabiskan masa yang lama meneran di dalam bilik air tetapi hasilnya tidak memuaskan.

Apakah itu sembelit?
Sembelit ialah masalah yang dialami oleh individu yang buang air besar kurang daripada 3 kali seminggu, yang diikuti oleh meneran (straining), sakit sewaktu buang air,  dan buang air dengan sukar. Biasanya najis adalah keras dan berketul ketul dan kering. Individu yang menghidapi masalah sembelit harus peka dengan penemuan darah atau lendir dalam najis kerana kewujudan darah atau lendiran mukus boleh membawa petanda masalah yang lebih serius seperti polyps (ketumbuhan pre kanser) atau penyakit radang usus besar.
Rujukan : http://www.blog.kesihatanonline.com/2012/05/masalah-sembelit-constipation.html



Apakah cara untuk mengatasi sembelit agar mudah lawas buang air besar setiap hari?

Makanan mengatasi sembelit/ makanan pelawas


1) Betik

Ihsan Google http://ctshahizashaari.blogspot.com/2012/05/kegemarankubetik.html

Betik mengandungi fiber yang membantu melawaskan usus. Amalan memakan betik setiap hari membantu kita membuang setiap hari, lagipun sedap kan betik ni? So, no more sembelit :)


2) Pisang

Ihsan Google http://smileofindonesia.blogspot.com/2013/06/pisang-banana.html

Pisang memang bagus sebagai pelawas untuk mengelakkan sembelit. Selain fiber, pisang mengandungi magnesium, fosforus, iodine, kuprum, Vit B1, B2, B6 c, niasin dan folat.


3) Oat

Ihsan Google http://www.realfoods.co.uk/product/734/real-foods-organic-oat-groats-whole-bulk-wholesale

Oat sangat kaya dengan fiber, jadi inilah sebab mengapa oat berperanan sebagai pelawas, mengelakkan sembelit.
Diet yang mengandungi banyak serat makanan mengurangkan risiko penyakit dengan memperbanyakkan najis, mengurangkan masa transit makanan melalui saluran gastrousus, mengurangkan tahap kolesterol darah dan membantu mengawal tahap kandungan gula dalam darah.
Serat oat didapati merendahkan kolesterol darah apabila dimakan sebagai sebahagian diet rendah lemak. Adalah dianggarkan bahawa penurunan setiap satu peratus kolesterol darah dapat mengurangkan dua peratus risiko penyakit jantung koronori.

Artikel Penuh: 
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1998&dt=0605&pub=Utusan_Malaysia&sec=Gaya_Hidup&pg=ls_06.htm

4) Air

Amalan minum air ksong bagus untuk kesihatan
Air membantu proses penghadaman dalam badan, dan membantu proses pelawasan dalam badan, sebab itulah air berperanan untuk mengelakkan sembelit. Minulah air ksoong dengan banyak setiap hari, seelok-eloknya bersukat untuk setiap 20kg berat badan anda, minumlah 1 liter air. Jadi, kalau 60 kg? Minumlah 3 liter air berperingkat-peringkat setiap hari :)


Supplement Semulajadi mengatasi Sembelit


Supplement Shaklee untuk sembelit

1) Herblax


Herblax berperanan mengaktifkan usus supaya proses pelawasan dan pembuangan najis besar dapat berlaku dengan mudah. Jadi, Herblax berperanan membantu mengatasi sembelit dengan mudah!

Apa yang best bila consume Herblax?

a) Anda akan mudah lawas dengan khasiat senna leaves
b) Detoks badan, kerana mengandungi alfalfa dan blue malva flower
c) Najis menjadi lembut dan pergerakannya dimudahkan di dalam usus dengan khasiat dari herba Barkthon Bark
d) Jika anda terlebih makan dan juga mengambil alkohol, fennel seed atau jintan manis di dalamnya membantu mengeluarkan toksin terkumpuldan masalah kembung perut juga dapat diatasi
e) Badan yang mengandungi lebihan air dapat diatasi dengan khasiat akar culver atau Culver's root ini, ia juga sesuai untuk pesakit asma.
f) Yang paling best, sudah tentu anda akan rasa perut akan mengempis dan kurang buncit! Boleh dicuba pada orang belum mencuba herblax ini :)

Namun, Herblax tak boleh diambil setiap hari! Dapatkan aturan makan yang berkesan dari saya ya untuk hasil yang optima mengatasi sembelit.


2) Ostematrix

Kandungan magnesium di dalam Ostematrix membantu melawaskan kerana ia bersifat laksatif. Magnesium membantu juga untuk melembutkan najis

Ada satu kajian yang telah dijalankan di Jepun, terhadap wanita muda Jepun yang mengambil kurang fiber dalam diet seharian. Jadi, hasil ujikaji mendapati, jika mereka kurang mengambil air, dan juga magnesium, mereka akan mengalami sembelit ini. Bacalah kajian ini, best!

Tajuk :

Association between dietary fiber, water and magnesium intake and functional constipation among young Japanese women.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17151587



Jadi, sudah terbongkar rahsia mengapa Ostematrix sangat penting untuk masalah sembelit, bukan?

Selain dari Ostematrix dan Herblax, boleh mengamalkan Alfalfa setia hari kerana Alfalfa mengandungi fiber yang tinggi! Tapi, awas! Jika anda mengambil fiber dalam kuantiti yang banyak, minumlah air sebanyak yang mengkin, jika tidak, kesannya boleh jadi berlawanan. 

Jangan datang mengadu pada saya, kenapa sembelit saya semakin teruk?Solusinya : Minumlah air dengan banyak walau apa cara dan alasan anda sekalipun :)

Yang penting, makanlah makanan yang tinggi fiber, banyakkan minum air kosong dan lakukan senaman yang teratur setiap hari untuk membantu mengatasi sembelit ini.

Air boleh diminum bersukat, iaitu dengan mengambil 3 liter setiap hari. Bagaimanan dengan makanan? Cubalah alternatif pengambilan Herblax, dan Ostematrix sebagai pilihan Utama, juga Alfalfa Complex sebagai penambah fiber dalam diet seharian anda :)

Semoga anda bebas dari sembelit selepas ini. Selamat mencuba!



Dapatkan konsultasi dari ;




iR Ainul Malik
ID 854281
SMS 013-3536718
WA 016-3353567
COD Kajang, Taman Cheras Jaya, Cheras Batu 9

Monday, March 17, 2014

Kurus dengan Cinch Tea Shaklee Untuk Tenaga Berpanjangan dan Meningkatkan Metabolisma Badan

Cinch Tea adalah teh kesihatan yang membantu membekalkan tenaga berpanjangan kepada kita semua!

Selalu penat-penat?

Letih lesu tiada tenaga?

Bancuhkan saja teh yang tiada bergula ini dan anda akan terasa segar dan ianya bergantung pada respons badan masing-masing ya :)


Kesegaran badan, letih lesu, kurus selamat, kalori rendah
Cinch Energy Tea Mix rasanya memang umphhhh !!

Sedapnya!! Terasa kesegarannya. Teh saya ni saya bancuhkan tanpa gula dan perah sedikit lemon. nyamannnyaaaa!!

Khas untuk mereka yang nak kesegaran sepanjang masa, atau di masa-masa tertentu, contohnya nak stay up malam ke, boleh cuba teh ini.

Ikut pengalaman saya dulu, masa pertama kali saya cuba teh ini, saya minum pada waktu malam, sudahnya saya sangat segar sepanjang malam dan tak dapat tidur sepanjang malam tu. TERPAKSALAH buat kerja apa yang patut mengisi nikmat malam yang berharga tu ;) hehehe

Jadi, pengajaran untuk saya, saya akan minum teh ni selepas tengahari, jadi sepanjang petang saya akan bertenaga sehingga masuk waktu tidur. Bolehlah buat aktivit yang memerlukan tenaga macam shooping ke (wow!) of coursela kerja (masa office hour untuk memaksimumkan produktiviti kerja kita) dan macam-macam lagi :)

Lagi satu kan, bila kita minum teh ni kita akan rasa berpeluh-peluh! Kenapa? Teh Cinch tea ni membantu meningkatkan metabolisma badan kita, sesuai untuk orang yang menjalani program kurus cara sihat dan selamat :)


Kebaikan Cinch Energy Tea Mix Shaklee 

  1. Selamat
  2. Antioksidan
  3. Penggalak tenaga semulajadi
  4. Meningkatkan ketahanan badan
  5. Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna mahupun pemanis
  6. Pilihan alternatif menggantikan kopi, soda manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh 

Bahan Selamat di dalam Cinch Tea Shaklee


1) Matcha Green Tea Powder :
Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat di dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan

2) Red Tea Extract
Salah satu antioksidan di dalam teh merah (polifenol) adalah anti-kanser yang hebat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Polifenol adalah antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan agen yang boleh menghalang tumor dari merebak.

3) White Tea Extract
White tea ekstrak adalah teh hijau bayi yang mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding dengan teh hijau

4) Rooibos Red Tea Ekstrak
Kaya dengan sebatian polifenol yang mengandungi antioksidan tinggi 

Tengok kan, bahan-bahannya adalah bahan semulajadi yang berkualiti yang terdapat dalam teh-teh mahal di dunia! Gabungan keempat-empat bahan di atas yang ditambahkan dengan Taurina menghasilkan satu hidangan teh yang sangat sihat dan membantu dalam pengurangan inci badan anda. Sambil bertenaga, sambil bakar lemak, best kan?


In order to promote a safe and effective rate of weight loss, caloric restriction in combination with increasing energy expenditure (through physical activity) is recommended. However, for many people this can lead to feelings of low energy making weight loss even more difficult. Dips in energy level often result in the selection of unhealthy, high calorie, sugar laden snacks for a boost in energy which in turn, defeats a person’s weight loss efforts. The Shaklee Cinch™ Energy Tea is a healthy, low calorie alternative to help naturally boost energy levels.* It not only provides a healthier alternative to other quick pick-me-ups, but delivers tea catechins and polyphenols that have potent antioxidant effects that protect cells from free radicals.* 


In addition, green tea and its polyphenolic compounds such as epigallocatechin gallate (EGCG) show promise in supporting weight loss through increased energy expenditure.* The contribution of naturally present caffeine in tea can also provide a gentle stimulatory effect to the central nervous system resulting in beneficial effects such as enhanced mood, memory, alertness and physical and cognitive performance.* In addition, a number of studies examining the effects of taurine combined with caffeine indicating that the addition of taurine may enhance the mental and physical effects of caffeine.*
Sumber :
http://www.physicians.shaklee.com/displayContent.htmfileName=cinchTeaPDR.xml&sectionName=shakProdInfo


kesegaran, letih lesu, tenaga berpanjangan, teh sedap dan berkualiti
Cinch Energy Tea Mix dan sticks yang disediakan
Rujukan : http://shaklee.com.my/eng/prodview_body.asp?prodcode=20345

Untuk sekotak teh ini, harganya adalah RM131, untuk 28 sachet sebenarnya memang sangat berbaloi-baloi dengan kualiti dan keberkesannanya.

Adakah anda benar-benar ingin menikmati teh yang sebenar di samping selamat, menyihatkan dan menyegarkan?

Cinch Energy Tea Mix adalah pilihan yang Tepat dan Terbaik! Beli sekarang!

Sms 013-3536718
whatsapp 016-3353567
Hubungi Ainul Malik
Fbpage sihat.ceria.bahagia

Tuesday, December 10, 2013

Bagaiman Omega-3 Berfungsi Menurunkan Berat Badan, Tips Kurus Tanpa Naik Mendadak

Kurus cantik menawan dengan turunkan berat badan dengan selamat?


Kajang, Puncak Saujana, omega, cinch, omega
Mahukah anda gembira dan bahagia dapat menguruskan badan dengan betul?

Mari kita pilih metabolisma pembakaran lemak sebagai salah satu alternatif untuk program pengurusan badan yang berkesan. Kenapa memilih kurus dengan cara ini? 
Jom, kita kenal dulu apakah hormon lemak ini, iaitu Leptin.

Kaitan Leptin dengan Lemak Badan


Leptin adalah hormon lemak yang memberi arahan kepada otak bila untuk makan dan bila untuk berhenti makan. Leptin juga penting untuk pemendapan lemak di dalam badan.

Oh, rupa-rupanya Leptin dihasilkan dari sel-sel lemak!

Kita perlu mengambil lemak untuk menghasilkan leptin ini yang MEMBANTU kita menghantar isyarat supaya BERHENTI MAKAN (KENYANG) ATAUPUN BERHENTI MENYIMPAN LEMAK BERLEBIHAN!

* Apabila paras Leptin tinggi di dalam badan, ia menghantar isyarat kenyang dan berhenti makan. 
* Jika paras leptin rendah, kita akan berasa lapar dan mengidam untuk makan. 

Orang yang mengalami kecelaruan leptin, (leptin disorder) ia akan makan dengan banyak tanpa kawalan.


Diet yang sihat bersama Omega-3


Objektif utama diet kita adalah pembakaran lemak untuk mendapatkan tenaga:
*Lemak yang baik membakar leptin.
*Lemak yang baik menurunkan paras leptin.

Gula yang tidak dibakar akan ditukarkan menjadi lemak tepu yang susah untuk dibakar di dalam badan. Ia akan disimpan dalam lemak. Jika kita makan gula dan lemak bersama-sama, badan akan membakar gula dan disimpan sebagai lemak.

Siapakah lemak yang baik ini? 
Asid Lemak Tak Tepu, Omega-3 adalah lemak baik yang tidak dihasilkan dalam badan manusia. Akan tetapi, kita boleh mengambil Omega-3 ini dari diet seharian.

Dengan mengambil asid lemak omega-3 yang kaya dengan EPA dan DHA, ia membantu meningkatkan rasa kenyang di dalam badan wanita yang overweight dan obes. Kajian ini telah dijalankan oleh University of Connecticut International Omega-3 Learning and Education Consortium.

KENAPA : Omega-3 meningkatkan aktiviti Leptin di dalam badan dan membuatkan anda rasa cepat kenyang.

National Institutes of Health Medline Plus melaporkan bahawa, dengan menambahkan penambahan omega-3 di dalam diet seharian seiring dengan senaman yang teratur, lemak di dalam badan akan berkurangan di samping menurunkan paras kolesterol dan juga tekanan darah tinggi.

Diet yo-yo


Ok, masalah mula timbul apabila kita telah kurus secara mendadak. 

Tahu tentang yo-yo diet? Sebenarnya badan perlukan masa untuk mengubahsuai perubahan besar yang berlaku terhadap paras leptin di dalam badan.

Contohnya anda melakukan liposuction atau pengurangan kalori secara serius (serius kalori restriction), paras Leptin akan menjunam dengan tiba-tiba. Anda akan rasa lapar, tyroid akan mengurangkan tindakbalas output badan dan kadar metabolik menurun.

Semua ini membuatkan anda naik mendadak tanpa disangka-sangka. Sebab itulah, dengan diet yang TIDAK BETUL, disebabkan leptin inilah; cara ini tidak akan membuatkan anda makan dengan kurang, malahan anda akan LESU dan kadar metabolisma menjadi semakin rendah (akan melambatkan lagi proses pengurusan badan).

Apa yang kita tidak tahu, paras Leptin adalah isu yang lebih sensitif daripada menahan lapar daripada terlebih makan (overeating). Peningkatan leptin pada situasi ini pula akan meningkatkan paras insulin.

Bagaimana untuk menurunkan berat badan secara sihat?


1.      Jaga diet, makan secara seimbang dan jangan potong kalori anda secara mendadak. 

  • Your body then senses the rush of fuel and boosts leptin levels, increasing your metablism and priming your body for fat loss. Cheating helps ease your body down to lower daily leptin levels without making it feel too starved. That way, as you lose the weight, your body adjusts and realizes that the reduced leptin levels are normal not starving. And you get to enjoy something delicious – come on, it’s a win-win!
2.      Jangan ambil makan yang mengandungi paras gula yang tinggi.

  • Gula yang tinggi akan mengurangkan sensitivity otak kepada leptin, yang menyebabkan anda akan makan dengan lebih banyak daripada isyarat yang dihantar oleh leptin. Omega-3 membantu meningkatkan aktiviti dan sensitivity Leptin ini. Mereka yang mengambil omega-3 berjaya menurunkan paras leptin di dalam badan.
3.      Tidur yang cukup 

  • Bila anda tidur dengan cukup, paras leptin akan kembali normal, jadi anda tidak akan mengidam makanan, lapar dan sebagainya. Kajian menunjukkan, tidur yang kurang dari 6jam akan merendahkan paras leptin di dalam badan, menyebabkan lapar, mengidam karbohidrat dan makanan yang menggemukkan.


KESIMPULAN CARA TINDAKAN OMEGA-3 terhadap LEPTIN :


Omega-3 membantu membakar lemak dengan membantu badan bertindakbalas dengan hormone Leptin yang menghantar isyarat kepada otak untuk mengurangkan makan (rasa kenyang). Jadi ia membantu;
  •  Leptin meningkatkan kadar metabolisma dengan meningkatkan output hormone thyroid
  • Leptin untuk membakar lemak untuk mendapatkan TENAGA

Jika badan kekurangan Leptin, badan kita akan bertindakbalas secara bertentangan dengan rasa lapar yang kerap yang menyebabkan anda akan menambahkan berat badan tanpa sedar.

Omega Guard Shaklee yang mengandungi Omega-3 asli yang diekstrak dari perairan laut dalam membantu bertindak dengan berkesan di dalam program diet anda.


Omega-3, vitamin semulajadi, ikan laut dalam
Omega Guard Shaklee yang halal

Mengapa Omega Guard menjadi supplement pilihan?




  1. Kandungan Omega-3 nya yang tinggi, begitu juga dengan kandungan EPA dan DHA nya dan menunjukkan mengandungi minyak ikan paling tulen di dunia.
  2. Omega-3 Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam secara semulajadi, bukan sintetik bermakna kandungannya selamat terhadap organ dalaman badan
  3. Omega Guard bukan dari hati ikan, tempat pengumpulan toksin di dalam badan, dan ketumpatan Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
  4. Omega Guard melalui kaedah ultratatulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB.

Omega Guard Shaklee yang mengandungi asid lemak omega-3 diyakini boleh membantu anda di dalam program penurunan berat badan. Tidakkah anda mahu tergolong seperti mereka yang sudah berjaya ini?


Set kurus, sihat selamat semulajadi, lecithin


Cinch, Omega, alfalfa, kurus cantik, sihat


Semoga terbuka hati anda yang mencari-cari apakah supplement yang terbaik DAN Selamat MALAHAN Berkesan untuk menurunkan berat badan ini, semestinya yang SEMULAJADI, iaitu Shaklee!

Gunakan prinsip Bakar, Buang dan Bina dan anda akan dapat hasil yang diidam2kan selama ini! 

Selamat BERJAYA KURUS DENGAN ILMU :)


Dapatkan READY STOK SUPPLEMENT SHAKLEE ini daripada saya dengan menghubungi 013-3536718, atau whatsapp 016-3353567. 
COD di Taman Cheras Jaya, Jusco Cheras Selatan dan Batu 9, Cheras Selangor. Saya sedia membantu anda :)




Rujukan :

  • Williams, K., Scott, M., & Elmquist, J. (2009). From observation to experimentation: leptin action in the mediobasal hypothalamus American Journal of Clinical Nutrition, 89 (3), 985-990 DOI: 10.3945/ajcn.2008.26788D
  • Havel, P. (2007). Role of adipose tissue in body-weight regulation: mechanisms regulating leptin production and energy balance Proceedings of the Nutrition Society, 59 (03) DOI:10.1017/S0029665100000410
  • Huo, L., Gamber, K., Greeley, S., Silva, J., Huntoon, N., Leng, X., & Bjørbæk, C. (2009). Leptin-Dependent Control of Glucose Balance and Locomotor Activity by POMC Neurons Cell Metabolism, 9 (6), 537-547 DOI: 10.1016/j.cmet.2009.05.003
  • Pratley RE, Nicolson M, Bogardus C, & Ravussin E (1997). Plasma leptin responses to fasting in Pima Indians. The American journal of physiology, 273 (3 Pt 1) PMID: 9316457
  • Chin-Chance C, Polonsky KS, & Schoeller DA (2000). Twenty-four-hour leptin levels respond to cumulative short-term energy imbalance and predict subsequent intake. The Journal of clinical endocrinology and metabolism, 85 (8), 2685-91 PMID: 10946866
  • Enriori, P., Evans, A., Sinnayah, P., Jobst, E., Tonelli-Lemos, L., Billes, S., Glavas, M., Grayson, B., Perello, M., & Nillni, E. (2007). Diet-Induced Obesity Causes Severe but Reversible Leptin Resistance in Arcuate Melanocortin Neurons Cell Metabolism, 5 (3), 181-194 DOI:10.1016/j.cmet.2007.02.004
  • Zelissen, P., Stenlof, K., Lean, M., Fogteloo, J., Keulen, E., Wilding, J., Finer, N., Rossner, S., Lawrence, E., Fletcher, C., McCamish, M., & , . (2005). Effect of three treatment schedules of recombinant methionyl human leptin on body weight in obese adults: a randomized, placebo-controlled trial Diabetes, Obesity and Metabolism, 7 (6), 755-761 DOI: 10.1111/j.1463-1326.2005.00468.x
  • Wang, J., Obici, S., Morgan, K., Barzilai, N., Feng, Z., & Rossetti, L. (2001). Overfeeding Rapidly Induces Leptin and Insulin Resistance Diabetes, 50 (12), 2786-2791 DOI:10.2337/diabetes.50.12.2786
  • Keim NL, Stern JS, & Havel PJ (1998). Relation between circulating leptin concentrations and appetite during a prolonged, moderate energy deficit in women. The American journal of clinical nutrition, 68 (4), 794-801 PMID: 9771856
  • Shapiro A, Mu W, Roncal C, Cheng KY, Johnson RJ, & Scarpace PJ (2008). Fructose-induced leptin resistance exacerbates weight gain in response to subsequent high-fat feeding. American journal of physiology. Regulatory, integrative and comparative physiology, 295 (5) PMID: 18703413
  • Peyron-Caso E, Taverna M, Guerre-Millo M, Véronèse A, Pacher N, Slama G, & Rizkalla SW (2002). Dietary (n-3) polyunsaturated fatty acids up-regulate plasma leptin in insulin-resistant rats.The Journal of nutrition, 132 (8), 2235-40 PMID: 12163668
  • Winnicki M, Somers VK, Accurso V, Phillips BG, Puato M, Palatini P, & Pauletto P (2002). Fish-rich diet, leptin, and body mass. Circulation, 106 (3), 289-91 PMID: 12119240
  • Enriori, P., Evans, A., Sinnayah, P., Jobst, E., Tonelli-Lemos, L., Billes, S., Glavas, M., Grayson, B., Perello, M., & Nillni, E. (2007). Diet-Induced Obesity Causes Severe but Reversible Leptin Resistance in Arcuate Melanocortin Neurons Cell Metabolism, 5 (3), 181-194 DOI:10.1016/j.cmet.2007.02.004
  • Nedeltcheva AV, Kilkus JM, Imperial J, Kasza K, Schoeller DA, & Penev PD (2009). Sleep curtailment is accompanied by increased intake of calories from snacks. The American journal of clinical nutrition, 89 (1), 126-33 PMID: 19056602
  • Taheri, S., Lin, L., Austin, D., Young, T., & Mignot, E. (2004). Short Sleep Duration Is Associated with Reduced Leptin, Elevated Ghrelin, and Increased Body Mass Index PLoS Medicine, 1 (3) DOI: 10.1371/journal.pmed.0010062

Friday, December 6, 2013

Keunikan dan keistimewaan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

Salam ceria semua :)

Uniknya nama Omega Guard bukan? kenapa GUARD?

Kerana fungsi omega-3 yang melindungi badan kita dari jangkitan penyakit.
Ia juga melindungi kita dari paras kolesterol berbahaya, melindungi kita dari menjadi pelupa, meningkatkan daya fokus, melindungi kita dari tekanan perasaan dan melindungi kita dari KANSER.

* rujuk kepentingan Omega Guard di sini

Kelebihan Minyak Ikan Omega Guard

Omega 3 adalah asid lemak yang AMAT DIPERLUKAN BADAN tetapi tidak dapat dihasilkan dalam badan kita.
Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Jadi, sumbernya diambil dari MINYAK ikan terbaik di dunia! 
Ia BUKAN dari hati ikan (Cord liver oil) : hati adalah tempat pemprosesan makanan untuk diuraikan, oleh itu mengandungi banyak toksin

Ia dari Minyak ikan laut air sejuk iaitu sardin, mackerel, herring, anchovies dari perairan negara Jepun :)

1. Kebersihan & Selamat : Ikan laut dalam kurang terdedah kepada pencemaran laut

2. Kaedah pemprosesan : Kaedah Ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini digunakan, iaitu penyulingan propretari tiga molekul, untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan semulajadi sementara menyikngkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan bahan paling bertoksik, PCB (polychlorinated-biphenyl). Berminat nak tengok pemprosesannya? http://www.youtube.com/watch?v=TxrT5bxNedc boleh tekan di sini ya :) 

3. Keberkesanan : Penyelidikan menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi (EPA & HDA) yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platelet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan sangat-sangat berkesan.

4. Lengkap : Minyak ikan terbaik dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi, termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi.


American Public health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang-kurangnya dua kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia juga mengurangkan risiko banjir jantung sebanyak 44%.     

Selamat menimba ilmu dan merasai kenikmatan pengambilan Omega, minyak ikan terbaik di dunia.

Supplement ini sesuai untuk kanak kanak yang berumur 1 tahun ke atas sehinggalah warga tua!

Lihatlah kegembiraan mereka melalui testimoni OMEGA GUARD INI!





Sebarang pertanyaan, boleh hubungi di talian ini : 013-3536718, dan whatsapp : 013-3353567. InsyaAllah, jika tiada aral melintang,KAMI SEDIA menjawab permasalahan anda :)

Selamat mencuba!

JOM KITA BERTINDAK BIJAK MENYEDIAKAN YANG TERBAIK BUAT DIRI SENDIRI DAN ORANG TERSAYANG :)

Bacaan lanjut tentang Omega : http://annschenkel.com/tag/omega-guard/


                                                                                                                                      

Monday, January 21, 2013

CINCH SHAKE BAKAR KALORI CARA SELAMAT BERKESAN!

Salam Bahagia buat semua :)

Inginkan badan yang kurus? Berhajat menurunkan berat badan? Takut untuk mencuba produk2 kurus yang kurang diyakini kandungannya? Ragu2 dengan keberkesanan produk kurus yang menawarkan testimonial kurus dengan cepat?

Anda tidak akan ragu-ragu lagi dengan CINCH SHAKE MIX SHAKLEE! Apa yg membuatkan CINCH ini istimewa?
CINCH SHAKE MIX yg mengandungi perisa coklat, vanilla mahupun cafe latte


CINCH SHAKE MIX

  • Mengandungi PROTEIN yg membantu membina otot untuk proses pembakaran lemak. Boleh rujuk http://healthierlife4uandme.blogspot.com/2012/07/tips-turunkan-berat-badan-dengan-cara.html untuk tips turunkan berat badan dengan cara yg BETUL
  • PROTEIN menbantu anda tahan LAPAR. Konsep diet bukanlah denan tidak langsung mengambil makanan, itu sangat BAHAYA! ingat konsep yo-yo yg saya terangkan dulu? Sebab itulah bila anda berdiet yg salah, berat badan anda tak ke mana sebenarnya. Jadi, ambil SARAPAN yg berat, dan di antara meal yg lain boleh minum CINCH SHAKE yg sedap ni supaya dapat menahan perut dari lapar dan jumlah meal yg anda ambil untuk hidangan tengahari dan malam dapat dikurangkan :)
  • Ia mengandungi nilai glisemia yg rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Dihasilkan dari soya non-gmo yang sangat selamat!
  • Mempunyai kandungan serabut yg tinggi (fiber) iaitu 6gram dalam setiap sajian. Apa pentingnya fiber? untuk membuang lemak yg dibakar tadi keluar dari badan!
  • Tiada perisa, pewarna dan pemanis buatan.
Segalanya tentang CINCH boleh dibaca di link ini ye.

Info ini saya kongsikan dari Puan Cery utk waktu yg sesuai untuk mengambil protein:
  1. Hidangan pertama selepas bangun dari tidur waktu pagi (sarapan) : kerana anda tidak makan untuk waktu yg lama sepanjang tidur
  2. Sebelum masuk tidur malam : kerana waktu itu bekalan protein akan diguna untuk menggantikan sel2 yg rosak dan pertumbuhan tisu baru
  3. Di dalam hidangan sebelum melakukan aktiviti 
  4. Di dalam hidangan selepas anda beraktiviti

Pilihlah mana yg anda suka ya!

Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Friday, January 11, 2013

LANGSING SIHAT CARA SELAMAT

Salam ceria buat semua :)

PILIHLAH LANGSING SECARA SIHAT DAN SELAMAT sebagai azam tahun baru 2013!

Masih blm terlambat untk mencuba untuk menurunkan berat badan dengan SIHAT dan SELAMAT. Dengan tindakan 1,2,3 anda pasti akan TERSENYUM LEBAR dgn hasilnya :D

1. HERBLAX : MENYINGKIRKAN TOKSIN DAN DETOX
2. LECITHIN : MEMBAKAR LEMAK DI DALAM BADAN
3. ALFALFA : MENYINGKIRKAN LEMAK YG TERBAKAR KELUAR DARI BADAN.

Dengan semangat, usaha, doa dan tawakkal, anda akan dapat lihat hasilnya nanti :) Mesin penimbang pasti menjadi rakan baik anda yg menyokong perkembangan usaha menurunkan berat badan ini.


Dapatkan TIPS DAN KONSULTASI PENUH SERTA EKSKLUSIF dari:
Sihat.Ceria.Bahagia


Satu lagi berita gembira!


Anda berpeluang menyertai Cabaran Langsing Cara Sihat 2013 yang menawarkan GANJARAN MELEBIHI RM3700!! Dapatkan syarat2 penyertaan dan hadiah yang menanti di page Sihat.Ceria.Bahagia. RUJUK DI BAHAGIAN NOTES ya!


HADIAH UNTUK CLCS2013

1 x HADIAH UTAMA :
RM1270
Voucher Kenkoushoku bernilai RM300 + COACH Wristlet bernilai RM350
Voucher Sihat.Ceria.Bahagia bernilai RM200
Voucher Sweetbonda bernilai RM100
Wang Tunai sebanyak RM200 dari Salwa.Shaklee.E.Shoppe & MommyIzzatie
Victoria Secret Body Mist bernilai RM70 dari Naturalvitamin4u
Bag Jenama ELLE bernilai RM50 dari Mommatwinzshoppe

1 x HADIAH PERTAMA :
RM750
Voucher Kenkoushoku bernilai RM200 + COACH Wristlet bernilai RM350
Voucher Myhabibysuperb bernilai RM200

2 x HADIAH KE-2 :
RM400  
  • Voucher Kenkoushoku bernilai RM200 + Voucher Jagabadan bernilai RM100 + Perfume Avon bernilai RM100 dari Jagabadan
  • Hamper Body Shop bernilai RM150 dari Kedai TripleS + Voucher Rm100 dari Mom 2 Moms + Voucher RM100 dari WeLoveSusuIbu + Voucher Tokeybendahara bernilai RM50

2 x HADIAH KE-3 :
RM299  
  • Voucher Kenkoushoku bernilai RM100 + Periuk Amberline saiz 2L bernilai RM169 + Voucher Mama Hebat bernilai RM30
  • Periuk Amberline saiz L bernilai RM129 + Avon Eau de Parfum Spray bernilai RM120 dari OLINE-SHOP + Voucher Cantik bernilai RM50

8 HADIAH SAGUHATI :
2 x Set Penjagaan R Series Cosway
1 x Voucher Tokeybendahara bernilai RM50
1 x Voucher diaryofmuhammad.com bernilai RM50
2 x Voucher Cantik bernilai RM50
2 x Voucher Mama Hebat bernilai RM30


Hadiah disponsor oleh:




JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...