Showing posts with label Mealshake. Show all posts
Showing posts with label Mealshake. Show all posts

Friday, September 19, 2014

Cara dan Tips Pulihkan Luka Melecur dengan Cepat

Anda pernah melalui situasi melecur kulit?
Ada orang-orang yang tersayang yang mengalami melecur kulit teruk sebegini?

Allahuakbar, sedih tengok, kan?
Di sini saya nak kongsi dengan anda, cara dan tips untuk sembuhkan luka melecur kulit akibat terbakar dengan cepat.


Testimonial Pulihkan Kulit Melecur dengan Cepat :



Jom baca perkongsian Puan Liza Berahim untuk mengatasi kemelecuran kulit anak yang tersayang :


Melecur teruk, terbakar, api, vitamin E, mealshake, chewable vitamin C, Basic H, herbalblend cream



testi anak sendiri. Terbakar dekat muka masa bakar sampah. Tak perasan dlm tu ada tin spray ambi pur. Meletup tu yg kena dkt muka. semalam pegi klinik doktor ngan nurse pun terkejut. Cepatnya kulit dh recover. Cakap guna SHAKLEE doktor pun senyum.hehehe.doktor pun ckp shaklee bagus..heheheh suka dengar. 

gambar ni lps sebulan sapu vit e.kulit dh hampir sekata.kening pun dh back to normal.gambar lama boleh refer dlm fb liza yer.

dalaman bg mealshake,chewable vit c
luaran basic H,herbal cream.
kulit dh mengelupas habis br sapu vit e.tp mealshake dgn chewable still continue

dalaman bg mealshake,chewable vit cluaran basic H,herbal cream.kulit dh mengelupas habis br sapu vit e.tp mealshake dgn chewable still continue


Kegunaan Vitamin Semulajadi untuk memulihkan kulit melecur :


1) Vitamin E Complex : Antioksidan yang kuat untuk memulihkan parut luka dan mencantikkan semula kulit dari kesan parut

2) Vitamin C : Anak Puan Liza diberikan Vitamin C kunyah, sesuai dengan dos kanak-kanak untuk menyembuhkan luka kulitnya, membantu kolagen kulit untuk membentuk kulit yang cantik semula

3) Mealshake : Mengandungi semua jenis vitamin dan mineral dan datang dalam bentuk serbuk, senang dibancuh untuk diminum bersama air kesukaan. Multivitamin ini datang dengan set lengkap untuk penyembuhan luka dan menghilangkan parut dengan berkesan serta meningkatkan imuniti badan anak yang mengalami kemelucuran kulit tadi. Untuk orang dewasa, boleh pilih Vitalea dalam bentuk pil jika suka.

4) Basic H : Kulit yang luka akibat terbakar telah menjadi sensitif. Basic H adalah pencuci serbaguna yang diperbuat dari kelapa TANPA MENGANDUNGI sabun dan bahan-bahan kimia yang merengsakan kulit. Ini adalah percubaan alternatif Puan Liza atas kesedaran bahawa Basic H tidak sama seperti sabun yang lain untuk cucian kulit anaknya.

5) Herbalblend krim : Mengandungi bahan yang boleh menyembuhkan luka, melembutkan kulit, memberi kelembapan pada kulit dan mencantikkan kulit yang rosak.

Boleh klik pada satu-satu nama Vitamin di atas untuk penerangan yang selanjutnya.

Semoga perkongsian saya membantu anda yang gundah gulana kerana peristiwa ini akan mengganggu perasaan kita yang dihantui parut luka lama.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut :
PM facebook Ainulmalik @
Wasap/call/sms 016-3353567

SAYA PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN KAJANG, boleh COD ke TAMAN PUNCAK SAUJANA, TAMAN CHERAS JAYA DAN PUTRAJAYA
Saya sedia membantu anda!

Atau klik di sini untuk mendapatkan supplement set melecur ini dengan penghantaran yang selamat oleh GDEX :
http://bit.ly/SetMelecurKulit

Semoga perkongsian Jumaat saya hari ini membantu anda untuk sembuh seperti sedia kala!


Sihat.Ceria.Bahagia

:)

Friday, September 12, 2014

Sumbangan Saham Dunia dan Saham Akhirat melalui Penjagaan Kesihatan Kanak-kanak dengan Mealshake

ADAKAH ANDA PRIHATIN TERHADAP KESIHATAN ANAK ANAK DAN KANAK-KANAK YANG MEMERLUKAN BANTUAN?



Di pagi Jumaat ini, Sihat.Ceria.Bahagia ingin berkongsi keprihatinan terhadap kesihatan kanak-kanak di seluruh Malaysia!

Dengan pembelian Mealshake (Beli 3 Percuma 1) anda dapat memberikan anak anda nutrisi TERBAIK serta

* dapat menyumbang sebanyak 10% dari hasil belian anda untuk disalurkan kepada 2000 rumah kanak-kanak yang memerlukan di MALAYSIA.





Pembelian Mealshake beli 3 percuma 1


Jom jadi masyarakat Malaysia yang prihatin!

Kebaikan Mealshake
-----------------------------

* Mengandungi Lactalbumin yang ada dalam susu ibu dan susu haiwan lain untuk tumbesaran dan pengangkutan kalsium yang lancar di dalam badan anak kita
* Mengandungi antioksidan yang tinggi dari cystein yang berfungsi menguatkan tubuh badan melawan penyakit
* Menambahkan selera makan anak-anak kesayangan kita
* Membantu meredakan sembelit di kalangan kanak-kanak
* Memberi tenaga kepada kanak-kanak
* Menampung keperluan nutrisi untuk 19 jenis vitamin dan sumebr mineral yang lain untuk perkembangan anak kita
* Membantu anak melawan penyakit asma
* Membantu mengurangkan ekzema pada kulit

Ibu penyayang, anak-anak sihat dan cemerlang!

Komen blog kami @

Hubungi :
016-3353567 untuk maklumat pembelian.

Thursday, May 29, 2014

Mealshake Makanan Tambahan Sihat Untuk Anak-Anak Yang Cerdas dan Cergas

Mealshake merupakan makanan tambahan yang terbaik untuk diberikan kepada anak-anak kesayangan kita.


Mealshake makanan tambahan terbaik untuk anak anak



8 Sebab Kenapa Mealshake Menjadi Makanan Tambahan Terbaik buat Anak-Anak Kita?



  1. Mengandungi Lactalbumin yang ada dalam susu ibu dan susu haiwan lain untuk tumbesaran dan pengangkutan kalsium yang lancar di dalam badan anak kita
  2. Mengandungi antioksidan yang tinggi dari cystein yang berfungsi menguatkan tubuh badan melawan penyakit
  3. Menambahkan selera makan anak-anak kesayangan kita
  4. Membantu meredakan sembelit di kalangan kanak-kanak
  5. Memberi tenaga kepada kanak-kanak
  6. Menampung keperluan nutrisi untuk 19 jenis vitamin dan sumebr mineral yang lain untuk perkembangan anak kita
  7. Membantu anak melawan penyakit asma
  8. Membantu mengurangkan ekzema pada kulit


Mengapa kanak-kanak perlukan Mealshake sebagai makanan tambahan ini?

Kerana kanak-kanak yang membesar perlukan makanan yang seimbang untuk membesar dengan sihat, cergas dan sihat. Gaya hidup masa kini yang mendedahkan anak-anak kita kepada pencemaran dan pengaruh diet yang tidak sihat seperti makanan segera, keropok dan sebagainya mengganggu sel untuk menjalankan fungsinya dengan baik.

Dengan adanya antioksida dari mealshake ini, ia membantu anak-anak kita melawan radikal bebas untuk memelihara sel supaya sentiasa sihat. Mereka masih muda, sel-sel masih berkembang dan masih sihat, janganlah dirosakkan sel-sel badan mereka dengan aktiviti yang tidak sihat dan makanan yang menjejaskan kesihatan. 

Adakah anda pasti anda menyediakan menu yang sihat dan seimbang kepada mereka setiap hari? 

Kasihanilah mereka kerana mereka memerlukan otak yang cerdas dan badan yang cergas untuk meneruskan kehidupan di muka bumi ini.





Senang saja, dibancuh untuk diminum

Cara Pengambilan Mealshake

Mealshake adalah makanan tambahan dalam bentuk serbuk, jadi ia senang dibancuh untuk ditambah ke dalam mana-mana air kegemaran anak anda, sama ada milo, performance drink atau air jus yang lain. Mudah saja kan?

Mealshake bukanlah dalam bentuk pil. Kanak-kanak pasti menggemari rasa vanilla yang menyelerakan dan wangi itu :) Jadi, tiada masalah untuk mengambil Mealshake yang mengandungi multivitamin, protein, kalsium dan fiber ini untuk manfaat orang0rang kesayangan kita :)


Semoga artikel ini memberi inspirasi dan kesedaran kepada anda, ibu bapa yang prihatin terhadap kesihatan anak-anak anda. Mari kita menyediakan segala yang terbaik untuk menjamin mutu kesihatan mereka.


Hubungi saya, Ainul Malik untuk konsultasi istimewa kepada pelanggan-pelanggan kesayangan Sihat.Ceria.Bahagia. Saya sedia membantu anda sepanjang masa :) Anak adalah cerminan masa depan kita, pewaris generasi kita yang perlu dilindungi :)


Dapatkan produk dari
Ainul Malik
ID : 854281
SMS : 013-3536718
Wasap : 016-3353567
FBpage : Sihat.ceria.bahagia 

Tuesday, May 6, 2014

Tiga Sebab Terbaik dan Utama Mengapa Mealshake adalah Pilihan Nutrisi Yang Terbaik Buat Kanak-kanak



Mealshake adalah makanan tambahan yang mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu yang sangat penting untuk tumbesaran kanak-kanak.


Yang istimewanya Mealshake ini, terkandung Lactalbumin yang sangat penting sebagai nutrisi kanak-kanak


1) Kanak-kanak yang membesar memerlukan nutrisi untuk pembinaan gigi dan tulang yang kuat!
= Lactalbumin berfungsi membantu pengangkutan Kalsium dalam badan

2) Mengandungi antioksidan yang KUAT yang berfungsi meningkatkan imuniti badan kanak-kanak (rintangan melawan penyakit)
= Kaya dengan amino asid cystein

3) Menambahkan selera makan kanak-kanak, mempengaruhi mood, cara berfikir, emosi dan pengawalan stress di kalangan kanak-kanak dan yang paling; membantu meningkatkan kualiti tidur kanak-kanak
= Kaya dengan amino asid tryptophan




Saya sekeluarga menggemari Mealshake Shaklee yang Best ni 


Mealshake bukan sebarangan makanan, ia adalah makanan tambahan terbaik buat anak-anak kesayangan anda 

Sayangi anak-anak, pewaris generasi anda.

Yang penting, Mealshake ini sesuai diambil oleh kanak-kanak setahun ke atas bukannya di bawah setahun kerana makanan tambahan terbaik dan utama buat bayi setahun ke bawah adalah susu ibu sendiri.


Bagaimana untuk mengetahui cara pengambilan terbaik dan panduan serta tips berguna mengenai Mealshake boleh dapatkan dari pengedar yang dipercayai. Semoga anda membuat pilihan yang tepat untuk kebaikan anak-anak tersayang!




Hubungi :

SIHAT.CERIA.BAHAGIA
Whatsapp 016-3353567
http://healthierlife4uandme.blogspot.com/

RUJUKAN :

J Nutr. 1991 Mar;121(3):277-83.
The importance of alpha-lactalbumin in infant nutrition.
Heine WE1, Klein PD, Reeds PJ.

Friday, February 28, 2014

Supplement dan Vitamin untuk Kesihatan dan Minda Kanak-kanak juga Dewasa hingga Warga Tua

Istimewa Mealshake, Omega Guard dan Nutriferon


Omega, nutriferon, omega, imuniti, kesihatan, minda
Supplement Semulajadi Kanak-kanak juga Dewasa

Saya nak share ni tentang set 3 sekawan : mealshake, omega dan nutriferon yang sangat BEST!


* sesuai dari budak berumur 1 tahun ke atas hingga ke warga tua! Ni yg paling best ni sebab jimat duit boleh share seisi keluarga! Dari set vitamin kanak-kanak hingga ke dewasa lah ye!

* Mealshake ni memang yummylicious!! Rasa vanilla boleh buat smoothies atau campur dgn minuman kegemaran anak-anak ataupun suami, mak ayah dan kompemla untuk diri sendiri nk buat air yg best2 ni hihihi

* yang malas nak telan vitamin, ambik je mealshake ni sebab dah ade multivitamin dan zat mineral yg lain.. sekali teguk, pasti nak lagi!

* Nutriferon ni mmgla penting sebab sekarang kan cuaca tak menentu..dengan penularan virus sana sini, ia membantu badan menangkis serangan2 makhluk2 kecil lagi berbisa yg membuatkan kita sakit2 demam, selsema batuk dsb

* Omega yg asli ni lagi best! dia bukan saja bantu kuatkan badan, mencergaskan malahan u tuk kesihatan jantung pun membantu juga! Sakit sendi pun boleh cuba! Tinggi kandungan DHA, nak sel2 otak berhubung dgn baik tak? Stress, moody meh try omega anda akan senyum lebaaarrr aje!

Pendek kata, memang feveret anak-anak saya semuanya termasuk ahli keluarga yg lain!

Nak cuba tak? Meh rasai khasiatnya!


READY STOK DI RUMAH SAYA!



Hubungi,

AinulMalik
013-3536718/ whatsapp 0163353567
http://facebook.com/sihat.ceria.bahagia

Tuesday, June 25, 2013

MEALSHAKE SHAKLEE ALTERNATIF TAK SUKA MAKAN UBAT, PIL

ANDA TAK SUKA TELAN PIL, UBAT MAHUPUN SUPPLEMENT, TAPI MAHUKAN NUTRISI YANG LENGKAP DALAM PEMAKANAN SEHARIAN?

MEALSHAKE SHAKLEE ADALAH ALTERNATIF MINUMAN KESIHATAN YANG LENGKAP!




Salam semua

Hari ini saya nak kongsi mengenai kebaikan MEALSHAKE SHAKLEE ini. pernahkah anda atau anak anda mengalami:


  1. sembelit?
  2. kurang selera makan?
  3. sering keletihan?
  4. kurang daya tahan penyakit?
  5. yang paling penting tak suka telan ubat?
Bancuhkan saja melshake berperisa vanilla ini dan shake bersama minuman kegemaran anda, sama ada susu rendah lemak, milo, ribena, teringin bersmoothies, atau diblend bersama buah-buahan kegemaran anda, ia amat menyelerakan diminum suam mahupun sejuk!

Ia mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan 35% protein dan juga fiber yang membantu semua peringkat usia menikmati khasiat-khasiat TERBAIK buat sel badan anda.

Tidak sesuai untuk bayi setahun ke bawah ya!

lagi info mengenai melashake ada di sini: http://healthierlife4uandme.blogspot.com/search/label/Mealshake atau anda boleh membaca artikel antarabangsa di sini http://www.livestrong.com/article/278984-shaklee-shakes-nutrition-information/

Jika anda ingin COD mealshake di kawasan Cheras batu 9, Batu 10, dan 11 Selangor, Mahkota Cheras, Bandar Tun Hussein Onn dan Balakong, hubungi saya di 013-3536718 atau pm ke facebook http://www.facebook.com/shait.ceria.bahagia

Konsultasi yang berterusan khas buat ANDA, pelanggan kesayangan kami!

Semoga anda mendapat manfaat dari Mealshake ini!


Friday, July 13, 2012

Set Mighty Three Gem (3 Gems) Penting di bulan PUASA?

Salam semua

Tinggal lagi seminggu umat Islam akan menunaikan ibadah puasa. Rasa tak sabar pulak menunggu kedatangan RAMADHAN, bulan yang penuh rahmat dan barakah ini. Bulan ini digalakkan semua muslimin muslimat memperbanyakkan amal ibadat. Sebagai persediaan, anda boleh mencuba set Mighty Tripple Gems sepanjang berpuasa nanti.

Mighty 3 Gems (Tripple Gems)

Set ini mengandungi 
yang mempunyai fungsi2 yang tersendiri untuk membantu kita bertenaga sepanjang hari walaupun berpuasa, mengurangkan rasa dahaga, dan mendapat zat2 yang penting walaupun berpuasa. Maklumlah kan, makanan untuk berbuka dan bersahur nanti mesti macam2 jenis, mungkin kadang2 terlebih manis dan lemak, tidak menuruti piramid makanan yang betul untuk pemakanan seimbang.


Siapakah golongan yang patut mencuba Mighty 3 Gems ini?

Keutamaan diberikan kepada ibu-ibu mengandung seperti saya, ibu yang menyusukan anak, warga tua, pelajar, pesakit gastrik, orang yang bekerja di bawah terik matahari, yang inginkan gaya hidup aktif dan juga sesiapa sahaja yang inginkan badan yang bertenaga, sentiasa sihat dan berhajat dapat melakukan semua aktiviti di bulan puasa ini. 


Dapatkan maklumat lanjut dan harga daripada saya. saya sedia COD set Mighty 3 Gem ini di kawasan Cheras batu 9, Cheras batu 10, Cheras Perdana, Mahkota Cheras, Hulu Langat, Bandar Tun Hussien Onn, Taman Cheras Jaya, dan Balakong.

Dapatkan juga cara pengambilan yang betul sempena di Ramadhan ini. Semudah A,B,C cuma bancuh sahaja dan minum! Sangat berkhasiat dijadikan minuman utama berbuka puasa dan bersahur. Kalau dibuat sejuk2..sangat sedap! Jom cuba!

Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Tuesday, June 26, 2012

Set Breastfeeding Pilihan di Bulan Ramadhan/Puasa

Salam Ceria buat semua..

Tinggal tak sampai sebulan lagi umat Islam akan menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Bulan yang penuh keberkatan, yang memberi rahmat buat semua hamba-hamba Allah. Sudah bersediakah ibu-ibu yang menyusukan anak-anak sempena bulan Ramadhan ini?
Risau tentang kurang tenaga sepanjang berpuasa?
Takut kekurangan air susu sepanjang berpuasa?
Risau merasa dahaga yang amat sangat akibat mengepam susu?
Sudah terfikir akan mula mencampurkan susu badan dgn susu formula?

Sementara masih ada masa, apa kata ibu2 sekalian cuba alternatif ini?

Mighty 3 Gem Shaklee

MIGHTY 3 GEM
Set Mighty 3 Gem mengandungi ESP (Energizing Soy Protein), Mealshake dan juga Performance drink. Mari kita lihat apakah kepentingan ketiga-tiga supplement ini buat ibu-ibu menyusu, ibu2 mengandung, mereka yang aktif dan sesiapa yang ingin memelihara taraf kesihatan sepanjang bulan puasa nanti.

1. ESP (Energizing Soy Protein)

ESP didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat dari 100% non-GMO soy protein yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan POSITIF dari pengambilan minuman ini ialah:
  • ia membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan
  • Selain itu, ia juga membantu kita melapik perut dan menahan lapar kerana ia membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklorik di dalam perut. Oleh itu, dapat mengelakkan rasa kepedihan perut dan juga pedih ulu hati!
  • gabungan kalsium dan protein di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang anda berpuasa

2. Mealshake

Mealshake ini berperisa vanila yang pasti dapat memikat rasa semua! Ia membekalkan 35% atau lebih Nilai Harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, dan serabut sajian / fiber membantu anda mengatasi masalah sembelit sempena bulan puasa ini.
  • Memelihara kesihatan melalui kandungan vitamin-vitamin dan mineral penting yang diperlukan badan setiap hari yang selalunya sukar dipenuhi melalui sajian berbuka dan sahur kita

3. Performance Drink

Performance Drink mempunyai rasa oren tang yang menyegarkan! Mengapa ia penting buat kita sepanjang bulan puasa ini? Ia menjadi pilihan ahli-ahli sukan dan mereka yang menjalani gaya hidup aktif supaya kekal bertenaga dan mengurangkan rasa dahaga melalui:
  • Rumusan Ekslusif Opticarb memberi kita KARBOHIDRAT bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera
  • Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan
  • terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar 
Selain itu, terdapat juga set-set yang berkaitan selain dari Mighty 3 Gem ini yang dapat membantu ibu-ibu membuat stok susu sempena menjelangnya Ramadhan ini.

Set2 yang dicadangkan ialah :

  1. Set Tripple M : yang mengandungi Vitalea, Vitamin C, B kompleks, Alfalfa, Ostematriks dan ESP
  2. Set E              : yang mengandungi  Vitalea, Vitamin C, B kompleks, Alfalfa, dan Ostematriks
  3. Set Eu Four Pack Plus : mengandungi Vitalea, Vitamin C, B kompleks, Ostematriks dan ESP
  4. Set Eu Four Pack        :  mengandungi Vitalea, Vitamin C, B kompleks, dan Ostematriks
  5. Set B  :   mengandungi Vitalea, Vitamin C, B kompleks, dan Alfalfa
Set breastfeeding Shaklee mengikut keperluan anda

Pemilihan setiap set ini bergantung kepada keperluan, keadaan ibu dan juga masalah yang dihadapi. Boleh dapatkan konsultasi daripada saya berkenaan dengan kesesuian pemilihan set2 breastfeeding ini.

Sebagai bonus buat ibu-ibu di luar sana, ingin saya kongsikan petua-petua orang lama-lama yang dapat membantu ibu-ibu menyediakan stok buat anak kesayangan mereka yang dipetik dari buku Susu Ibu, Titisan Mutiara Bonda.

RESEPI SUSU BADAM

Menurut buku Ensaiklopedia Perbidanan Melayu yang ditulis oleh YBhg. Datin Sharifah Anisah Barakbah, terdapat dua resepi yg telah terbukti berhasil membantu memperbanyakkan dan memekatkan air susu ibu, iaitu resepi susu badam dan resepi rendaman halba.

BAHAN
1 gelas susu segar
1 sudu teh serbuk badam
1 sudu besar kismis kuning/ 7 biji kurma nabi
1-2 sudu teh madu lebah asli/madu arab
1 biji telur ayam kampung (kuning sahaja)

CARA MENYEDIAKAN
Bancuh bahan sehingga sebati dan minum. Amalkan selama 2 minggu. Selepas 2minggu, minum tanpa telur (ada juga adunan digaul sebati dengan badam, kismis atau kurma dan madu asli spt jem dan ditelan begitu sahaja)

RESEPI RENDAMAN HALBA

Minuman ini khas untuk melancarkan dan membanyakkan air susu. Ramuannya ialah segenggam halba yang direndamkan ke dalam air suam sehingga kembang. Sebelum minum, tapis dan campurkan dengan madu lebah asli. Halba juga boleh direndamkan di dalam air susu lembu atau susu kambing dan dicampurkan madu. Minum 1-2 cawan sehari.

Rujukan : Barakbah A. (2007) Ensiklopedia Perbidanan Melayu.
Dipetik dari buku SUSU IBU Titisan Mutiara Bonda, DBP

Selamat mencuba ya! Semoga ibu-ibu mendapat manfaat dari penulisan saya ini dan saya doakan usaha-usaha ibu-ibu untuk menyediakan susu yang terbaik buat si manja ini mendapat keberkatan dari Allah s.w.t.


Segala yang terbaik hanya buat si manja tersayang! Walau apa jua cabaran dan rintangan, akan kucuba harungi agar si manja mendapat makanan yang terbaik di dunia ini, insyaallah!


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Thursday, June 23, 2011

Mealshake yang Istimewa !!

Salam Bahagia buat semua.

hari ini saya ingin berkongsi keistimewaan Mealshake Shaklee terutamanya buat kanak-kanak dan bagi dewasa yang lebih sukakan supplement berbentuk cecair :)
MEALSHAKE
"Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang.  Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic.  Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.  Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.  Pilihan protein soya terbaik anda."Petikan dari Shaklee http://www.shaklee.com.my/bm/prodview_body.asp?prodcode=20321

Mengapa saya katakan bahawa Mealshake ini istimewa?

1.      Nutrisi yg Lengkap : Menyediakan 24 jenis vitamin yang penting, mineral dan mineral tambahan.  Kekurangan mineral tambahan akan mempengaruhi dalam proses penyerapan vitamin penting dan juga aktiviti enzim yang tidak aktif. Mengandungi soy lecithin yang bekerjasama bersama-sama dengan vitamin yang larut lemak (A,D,E, K) (Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins)

2.      Nutrient penting buat sel tubuh :Kaya dengan protein (tampa lactose) yang membantu dalam pembentukan kulit, kuku, rambut, organ, darah, cel yg terimmunisasi dll. (Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.)

3.      Membantu Tumbesaran :Mengandungi asid folic, biotin, kalsium yang tinggi dan juga magnesium yang diperlukan untuk pembentukan tulang dan sel semasa proses tumbesaran.(Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.)

4.      Anti Oksida :Mengandungi komponen anti-oksida untuk anti-penuaan seperti vitamin A, C, E, zink, selenium (Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.)

5.      Mengekalkan kompleksi kulit :Mengandungi vitamin B-complex, zat besi, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, dan memperbaiki tekstur kulit. (Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion.)

6.      Detoksifikasi :Kaya dengan fiber yang membantu proses peristalsis kolon untuk mengeluarkan lebihan lemak dan bahan buangan dari kolon (usus besar) dan perut.(Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.)

7.      Rasa yang sedap :Minuman yang sedap bersama fruktosa semulajadi, dapat menggantikan nutrient yang penting dengan cepat, tidak mengandungi pewarna tambahan dan gula tambahan.  (Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar)

Dan ini pula testimoni dari blog Pn Lia.. JOm baca..

Testimoni dari Kak Ayu (ofismate saya tentang anak sedaranya yang baru 3 minggu mencuba Shaklee Mealshake..):

"Sebelum ni Alif kalo makan dia mesti tunjuk 4 jari dia..maksudnya, cukup 4 kali (4 suap) dah tak nak makan dah..bukan sebab dia ada cacing ke ape ke..tapi memang dia taknak makan .. pastu badan..alahai kurus kering je..umur 4 tahun..anak-anak orang lain umur 4 tahun semua berisi..dah ler makan 4 suap je, pastu takde ulang2 dah makan..haiii...risau dibuatnya..kang tak cukup zat lar..kang terbantut lar perkembangan otak ke ape ke.. tapi, AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat.. sekarang ni bila waktu makan, dia dulu duduk di meja makan..kalo dulu panggil makan dah duduk kat meja makan pun tengok makanan je..masaklar sedap macamane pun dia cam takde selera nak makan..sekarang ni makan nak, siap kadang2 tu mintak makan walaupun baru few hours lepas makan..AlhamduLILLAH..."

credit to mamafaiz.com

mahu mencuba Mealshake ini? Mari cuba bersama2 dengan saya dan anak saya, dengan harapan anak saya juga mendapat nutrient yang penting dan sihat sentiasa :)



Sharing is caring!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...