Showing posts with label Motivasi. Show all posts
Showing posts with label Motivasi. Show all posts

Wednesday, April 23, 2014

Pengedar Shaklee di perlukan di Seluruh Pelusuk Malaysia!


Salam Khabar Gembira buat warga Malaysia, mahupun Singapura, Indonesia, dan Brunei, kami mencari insan yang boleh digilap untuk menjadi pengedar Shaklee yang berjaya di seluruh pelusuk Malaysia, terutama Sabah dan Sarawak!


Siapa yang layak menjadi Pengedar Shaklee yang Berjaya?


  1. Yang betul-betul ingin menambahkan pendapatan
  2. Rajin, kuat berusaha
  3. Sentiasa mengambil peluang untuk belajar

Cukup tiga ciri ini dahulu kerana, orang yang mahu berjaya memang sangat kuat berusaha. kerana, bisnes Shaklee ini sangat adil, siapa yang berusaha, dia akan dapat BONUS BULANAN yang SETANDING DENGAN USAHAnya.

Jika anda ingin berehat dan slow down, tak mengapa, ini bermakna anda juga BEREHAT DAN SLOW DOWN dari mendapat bonus. itu sahaja, as simple as that, mudah bukan?

Tak pandai tak mengapa, insyaAllah, saya akan berusaha sehabis baik saya untuk mengajar anda, juga kita da mentor-mentor hebat yang selalu turun padang untuk mencurahkan ilmu, online mahupun offline. Asalkan rajin mengejar ilmu, anda akan lebih berilmu dari yang berlagak mempunyai ilmu tetapi malas berusaha.


Pilihan di tangan anda, anda pilih, mahu online, kita ada approachnya, anda mahu offline, bertemu depan-depan, kita juga ada caranya, yang penting nawaitu anda ingin  BERJAYA DAN MENAMBAHKAN PENDAPATAN berangka-angka, insyallah.

Anda pemalu? Tak mengapa juga, kerana saya juga seorang yang pemalu tetapi melalui Shaklee lah saya membina keyakinan saya demi membawa rakan-rakan bisnes saya berjaya!


Pengedar Shaklee Perlu Cantik-cantik sahaja?



Cantik itu sangat subjektif! Ingin kulit yang cantik dan gebu, amalkan memakan b kompleks, vitaminC, Vitamin E, Omega, GLA, ESP mahupun Kolagen. Ha? perlu makan semua? 

Di sinilah letaknya ilmu, kita makan dengan ilmu, insyaallah, takperlu makan semua, tapi kita akan makan dengan aturan yang betul pasti mendatangkan hasil yang memberangsangkan :)

Saya adalah salah seorang testimonial dari kulit bermasalah dan kini, alhamdulillah, tak perlu risau lagi keluar dari rumah tanpa bedak di muka.

Sebenarnya, yang utama adalah CANTIK HATI DAN AKHLAK. Itu yang lebih utama, jika anda mempunyai hati yang baik, dan berperibadi yang baik, anda sangat cantik di mata manusia di luar sana. Jadi, yakinlah, anda seorang yang cantik dengan hati, akhlak, ilmu dan personaliti anda pasti berubah selepas itu :)


Bagaimana Shaklee Dapat Membantu Saya Menambahkan Pendapatan? 



Bila anda membeli produk Shaklee, iaitu supplement semulajadi yang terbaik ini, anda akan mendapat point berdasarkan pembelian tersebut.

Point itu akan digantikan dengan cash dan anda akan mendapat cek atau, anda boleh memohon agar wang itu dimasukkan terus ke dalam akaun bank simpanan anda.

Yang bestnya, Bonus Bulanan Shaklee dimasukkan setiap pertengahan bulan, di kala orang bersesak-sesak, anda mampu tersenyum riang sebab walaupun pada paras minima usaha anda, anda masih boleh menggunakan wang tersebut untuk beli barang keperluan harian.



Luahan rasa hati salah seorang rakan bisnes saya, terharu kan?


Bergenang air mata dapat baca luahan hati ini. Sebenarnya, dalam simpanan saya, ada banyak lagi luahan hati sebegini, tapi saya simpankan dulu buat kenangan peribadi antara saya dan si dia :) Kenangan terindah ni, walaupun bonus baru 2 angka, tetapi mengenangkan usaha memang berbaloi lah. Inilah yang dinamakan bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudiaan.

Ini kalau peringkat percubaan mahupun permulaan. Apa kata anda buat betul-betul dan lihat hasil yang anda akan dapat setiap bulan, dari 2 angka, mendaki 3 angka, mendaki lagi 4 angka, ke 5 angka dan wahhh! 6 angka!


Pendapatan Pengedar Shaklee yang Berjaya



Nilai yang diberikan hanyalah purata pendapatan tahunan, jadi nilai sebenar, faham-faham sendiri lah ya :)

Kita mulakan dari yang tertinggi dahulu :

  1. Master Kordinator        : RM 600 000 dan ke atas
  2. Senior Key Kordinator : RM 350 000 dan ke atas
  3. Key Kordinator            : RM 250 000 dan ke atas
  4. Senior Kordinator        : RM 150 000 dan ke atas
  5. Kordinator                    : RM 80 000 dan ke atas
  6. Senior Supervisor         : RM 36 000 dan ke atas
  7. Supervisor                    : RM 20 000 dan ke atas


Atas sebab inilah ramai wanita-wanita yang join Shaklee ni telah bertukar status dari bekerja di ofis kepada Work At Home Mother, di samping menjaga rumahtangga, bisnes juga berjalan seperti biasa di temani anak-anak pendorong semangat yang utama untuk berjaya!

Bagaimana Nak Mula Menjadi Pengedar Shaklee Yang Berjaya?


  1. Daftar keahlian. Pastikan mentor yang anda pilih adalah mentor yang dapat membentuk anda berjaya sama ataupun lebih berjaya dari nya
  2. Cara Pendaftaran mudah sahaja, keahlian hanyalah RM65 seumur hidup atau dengan pembelian 200 point, anda pasti dapat mendaftar secara PERCUMA!
  3. Anda akan join group kami yang proaktif, ini adalah support group supaya memastikan anda sentiasa fokus mengejar cita-cita
  4. Mendapat mentor-mentor yang hebat untuk membimbing anda di dalam bisnes ini.
  5. berusaha kuat tanpa jemu, insyaallah, anda akan mendapat hasilnya.


Mudahnya menjadi Pengedar Shaklee yang Berjaya?


DUPLICATE. Ya, kami mengamalkan cara duplikasi mentor-mentor yang berjaya. Asasnya memang telah ada. Semuanya telah disediakan oleh Mentor-Mentor ini dan kita hanya duplicate mereka sahaja!

Mudah bukan?

Yang lain, ditambah dengan nilai diri yang rajin, pasti anda akan tersenyum lebar dari hari ke hari.


Kepuasan dan Kelebihan Menjadi Pengedar Shaklee


YA, saya memang berpuas hati menjadi pengedar Shaklee kerana :

  1. Saya telah pilih kumpulan yang betul
  2. Saya mendapat Mentor yang baik, bijak dan berjaya
  3. Saya dapat berkongsi kebaikan dengan orang-orang yang saya sayang
  4. Saya dapat meningkatkan kualiti kesihatan keluarga dan taraf hidup keluarga
  5. Saya gembira dikelilingi oleh aura-aura positif kejayaan dan kebahagiaan
Saya bersyukur kerana dipertemukan dengan jalan ini. Buat anda yang masih berfikir-fikir, istikharahlah, supaya jalan yang anda pilih tepat dan membahagiakan. Jika anda ingin menyertai Group Saya, SuperPower Naila (Orang yang Berjaya) saya sedaya upaya akan membimbing anda mencapai matlamat yang diimpikan.




Apa Yang Shaklee Tawarkan dan SuperPower Naila Tawarkan ?

  1. Product knowledge
  2. Ilmu bisnes
  3. Ilmu pemasaran
  4. Ilmu blog
  5. Ilmu amalan rohani
  6. Coaching online dan offline
  7. Portal yang diperturunkan dari iReach (Sila klik portal Best ini)
  8. Ukhwah jalinan persaudaraan 
  9. Cash dari Shaklee
  10. Car Bonus dari Shaklee
  11. Convention bertaraf 7 bintang dari Shaklee
  12. Bonus insentif dari Shaklee
  13. Bonus kepimpinan dari Shaklee
Bukan setakat Cash, Car dan Convention (3C YANG SHAKLEE TAWARKAN) tetapi Kejayaan dan Kebahagiaan :)


Ayuh, pengedar baru dari Perlis, Kedah, Penang, Perak, Selangor, KL, Putrajaya, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Kelantan, Terengganu, Sabah dan Sarawak, 

SAYA bersedia menerima anda untuk diberi bimbingan penuh mencapai 2 angka, 3 angka, 4 angka, 5 angka yang anda inginkan, yang penting nawaitu, usaha, tawakkal dan doa :)

Jom sama-sama Berjaya bersama-sama!




Jumpa anda di National Conference Pentas Award Penghargaan kepada Mereka Yang Berusaha!

Di Sunway Convention Center & Trip USA juga Umrah dan ziarah untuk cycle ini!



dan saya berimpian membawa suami, anak-anak, ibu bapa dan mertua ke Italy bersama trip 7 bintang Shaklee ke Italy 2015 nanti! Italy here we come!




Jom realisasikan impian bersama saya;

Ainul Malik
SMS 013-3536718
Wasap 016-3353567

Monday, April 21, 2014

Bestnya Jadi Ahli Shaklee, Makan Sendiri Mahupun Menjana Pendapatan


Best betul jadi ahli Shaklee, samada makan sendiri ataupun berniaga, kedua-duanya pun best! Kenapa? jom saya kupaskan untuk kedua-duanya :)



Jadi Ahli Shaklee Makan Sendiri


Sebenarnya, saya adalah ahli Shaklee yang makan sendiri.

Saya bermula dengan breastfeeding set. Lama kelamaan jatuh cinta pulak pada supplement yang lain, contohnya Ostematrix yang sangat cepat menunjukkan kesan positifnya.. contohnya bila sakit pinggang, kebas kaki, period pain, sakit2 pening kepala, memang ni lah alternatif yang sanya cari dulu. Waktu preganant lagi lah, memang sangat sayang dengan ostematrix ni, kawan baik lah katanya!

Bila dah rasa best, saya bagi pada Mak saya untuk mencuba. Bila dah rasa best makan ostematrix, orang tua pun suka, hati mesti lagi berbunga-bunga cuba yang lain.

So, saya fikir, bila beli dengan keahlian sendiri, dapat kumpul point dan dapat beli sendiri lah kan :) Sebab tu lah saya daftar jadi ahli Shaklee.

Bestnya Jadi Ahli Makan Sendiri

  1. Saya akan dapat cek tiap bulan, hasil pembelian vitamin bulanan. Lepaslah buat beli barang rumah
  2. Point makin lama makin meningkat, bonus makin besar, sangat terkejut ok!
  3. Dapat ilmu makan vitamin dari upline saya
  4. Ada perkongsian menarik mengenai kesihatan, vitamin, penyusuan ibu dalam group yang saya sertai
  5. Saya tambah kenalan alam maya yang akhirnya boleh share macam-macam mengenai kehidupan melalui Shaklee ni
Best kan, bukan sekadar dapat rasa kesan positif makan vitamin je, hidup kita pun makin positif sebab dah meluaskan jaringan silaturrahim dengan ramai orang-orang yang berpositif.

Hidup saya makin gembira dengan perubahan baru ini sejak jadi ahli Shaklee. kalau stress kerja, banyak kerja rumah, makan la b kompleks, insyaallah, emosi yang down, rasa penat semua berganti dengan emosi yang stabil dan bertenaga :) motivasi dari support group, kawan-kawan yg makan vitamin pun sama bestnya, jadi, hidup rasa gembira dikelilingi rasa bahagia.

Status bertukar dari ahli makan sendiri kepada Berniaga Shaklee Online ni pilihan saya ye, bukan langsung paksaan dari sesiapa.

Siapa yang taksuka dapat tambah pendapatan? Memikirkan jadi ahli makan pun dapat bonus, apatah lagi jadi ahli yang memang berniaga!

Jadi, saya belajar sikit demi sikit dan akhirnya saya berjaya menembus pasaran online dengan menjadi Independent Distributor Shaklee yang sah!

Bestnya Jadi Ahli Ahli Shaklee Melalui Perniagaan Online


Macam-macam bonus ditawarkan, dari bonus kereta, bonus jalan-jalan, bonus insentif, Bonus kepimpinan, Syukur sangat, Shaklee sangat bermurah hati dengan kesemua bonus-bonus yang ditawarkan ini.

Satu demi satu perjalanan yang saya lalui, saya memang yakin dengan jalan ini. Banyak perkara yang saya belajar.

SEKARANG, SAYA CUBA MENGOLAH segala yang saya belajar, untuk berkongsi segala ilmu bisnes yang saya belajar untuk membantu wanita-wanita yang memerlukan seperti saya dahulu menjana pendapatan dengan perniagaan Shaklee ini.

Seronok, bila dapat melihat orang-orang yang kita bimbing sama berjaya malahan lebih berjaya dari kita sendiri. Nikmat Allah yang mana yang kamu dustakan?

Bukan nikmat berniaga sahaja, tetapi macam-macam nikmat yang boleh dikongsi, nikmat bahagia, silaturrahim dengan orang-orang yang berjaya, nikmat menggembirakan orang lain, Allahuakbar! Terasa tak keseronokannya?

Wajah - wajah gembira semasa Master Celebration di Pullman Putrajaya, mengutip cas positif

Ukhwah antara Pengedar-Pengedar Shaklee memang rapat antara satu sama lain, kami bergerak bersama-sama, bukan bersaing, manis kan?

Sedang saya menaip entry ini, saya tak sabar untuk membawa mertua saya makan angin berjalan-jalan ke Tawau, insyaallah, sambil menyelam minum air.

Sambil saya mencurahkan ilmu kepada orang yang memerlukan di Tawau, saya juga dapat menggembirakan orang yang melahirkan dan membesarkan suami tersayang ke dunia ini. Tanpa mereka, tiadalah pemimpin keluarga kecil yang saya sayang ini.

Indah, bukan?

Jadi, bagi mereka yang berminat untuk menyertai saya, belajar dengan saya, tanpa paksaan berniaga, untuk meningkatkan taraf ekonomi keluarga, meningkatkan taraf kesihatan diri dan keluarga, saya mengalu-alukan kedatangan anda ke dalam hidup saya!

Insyaallah, semoga apa yang saya sampaikan ini menjadi sedekah jariah buat simpanan amal saya di alam sana, doakan saya dan anda juga boleh memanjangkan amal ini dengan mempraktikkan apa yang saya ajar kepada rakan-rakan anda jua :)

Tawau, kami datang! 10 Mei insyaallah, boleh jejak saya di sana untuk curahan ilmu. 

Tawau, can't wait!

Semoga Allah melindungi kita semua,

Lillahitaala :)



Jom Berjaya Bersama ;

iR Ainul Malik
SMS 013-3536718
Wasap 0163353567
Fbpage Sihat.Ceria.Bahagia

Friday, April 18, 2014

Hadiah Hari Jadi Yang Bermakna di Jom Hebat Mega Dengan Kelahiran iReach Portal Online Terhebat Malaysia!



Hadiah Hari Jadi saya yang ke 31 adalah yang PALING BEST dalam hidup dan SANGAT BERMAKNA sebab ianya sangat GRAND dengan lahirnya Portal Online MLM Terhebat di Malaysia! iaitu iREACH.



Syukur, alhamdulillah, Allah memanjangkan lagi usia saya. 15 MAC 2014 tarikh keramatnya. Saya percaya wanita yang berusia 31 sangat sukakan ini, bukan?








Jadi, disebabkan saya dah perasan sorang-sorang yang saya cukup cantik di usia 31 tahun, tak perlulah saya mencanangkan pada orang di Jom Hebat Mega bahawa hari itu adalah hari Lahir saya yang ke 31 tahun, cukuplah menerima ucapan Selamat Hari Lahir dari keluarga, teman rapat, downline, sideline dan yang paling ISTIMEWA, UPLINE SHAKLEE saya, Master Lyna Noh.




Inilah rahsia Contact and Connect kami, prinsip yang group iReach pegang dan bahang manisnya ukhwah sangat terasa tak kira masa, tempat dan sesiapa saja yang bersama-sama kami :)




Wah, sudah-sudahlah intro perasan saya buat pertama kalinya yang saya lahirkan di blog Sihat Ceria Bahagia!! Jom kita tengok apakah Hadiah Bermakna iReach itu?


Hebat bukan VIDEO INI? Se-gah nama dan intipati group iReach kami!



Program Jom Hebat Mega Kumpulan Bisnes Shaklee kami ini dilangsungkan pada 15 Mac 2014, bertempat di Institut Sosial Malaysia Kuala Lumpur.





WAH..BANGGA SAYA 15 MAC 2014 BIRTHDAY SAYA ADA JOM HEBAT MEGA!




Jom Hebat Mega ini dimulakan dengan sharing Hebat Mak Bintang, Cikgu Nad Zaim yang sangat cekal dan bersemangat. Saya sukakan ceritanya yang berani menyahut cabaran mengajar Fizik SPM yang bukannya subjek teras kepakarannya. Namun, dengan semangat menyahut cabaran Pengetua, dia berjaya melahirkan pelajar-pelajar yang cemerlang Fizik walaupun dia terpaksa belajar semula matapelajaran yang sudah lama ditinggalkannya ini. Hebat bukan?


Keypoint : Berani menyahut cabaran dan berusaha keras untuk mencapai matlamat.




Seterusnya, pelancaran iReach oleh Penaung iReach Papa Zola Kami, upline saya Master Zainul, suami kepada Master Lyna Noh.



Gambar upline Master Zainul dan Master Lyna, Ihsan dari Ilham Famili Sihat, Thanks kaksu!


Kepakaran dan buah fikirannya sentiasa menjadi inspirasi kepada saya dan semua ahli iReach ini. Ingin tahu apakah iReach, apa kata join saya dan saya akan sampaikan semua ilmu ilmu berharga ini kepada anda. Apa salahnya kita BERJAYA BERSAMA-SAMA bukan?




Jom Hebat Mega dihangatkan lagi dengan perkongsian suami-suami di dalam Forum Kain Pelikat. Wah, sudah tentunya Forum ini membuka mata hati para suami untuk memberi keizinan kepada para isteri untuk terus berjaya mengambangkan bisnes mereka. Buat para isteri pula, kami bertekad untuk terus membuktikan kepada para suami bahawa  dengan Usaha Keras kami, insyaallah bisnes ini boleh diwariskan kepada anak cucu kita pula. Best kan bisnes Shaklee bersama kumpulan kami? Banyak tips-tips dan rahsia juga formula menarik yang dikongsikan sesama ahli supaya semuanya berjaya dunia dan akhirat.




Penampilan istimewa Amin Idris memang menginspirasikan segenap pelusuk dewan dan sangat memotivasikan kami. Dengan Magnet nya, kita akan rasa sangat teruja untuk mencuba satu persatu tips untuk berjaya!





Teknik Smart, Teknik Imaginasi,Bermatlamat JAUH, BESAR DAN JELAS, dan Tahu APA yang kita mahu, adalah kekuatan diri yang perlu digenggam untuk pergi jauh untuk berjaya di dalam hidup.




Segala teknik rahsia ini telah dikongsikan di dalam Group Saya, Group Naila (Berjaya) yang saya VISIONkan agar SEMUA AHLI YANG MENYERTAI SAYA PASTI BERJAYA!



Keluarga Naila Intishar yang hadir, semua rank ada dari Distributor, Supervisor, senior supervisor, Kordinator, Key Kordinator sampai ke MASTER! Tahniah cucuku, Master Aya Chalo!


Hati berbunga riang kerana dapat berjumpa anak cucu piut dan di bawah2 kesayangan saya, semuanya ahli Naila yang berjaya. Kami datang dari seluruh pelusuk Malaysia, berkumpul demi menuntut ilmu untuk berjaya di dalam bisnes Shaklee ini. Inilah kekuatan iReach yang saya wariskan kepada Group saya Naila yang Berjaya!


Ingin menyelami rasa hati downline saya yang turut menyertai Jom Hebat Mega ini? Bacalah kegembiraan yang dikongsikan oleh Su Annajah, Leader Hebat Naila di blognya Ilham Family Sihat.  Tekan link di nama blog sebelah ya :)





Sesungguhnya saya rasa amat bertuah berjumpa dan bertukar-tukar cas positif di Jom Hebat Mega ini.

Inilah hadiah hari lahir yang paling bermakna dalam hidup YANG TIDAK DAPAT DIBELI OLEH WANG RINGGIT, iaitu


  • nilai ukhwah
  • nilai kekeluargaan
  • nilai kerjasama
  • nilai kebahagiaan
  • nilai kejayaan
  • bilai positif yang sangat besar
di mana lagi nak cari kumpulan yang mengutamakan duniawi juga matlamat akhir kita di akhirat? Mempersiapkan diri untuk bahagia di akhirat adalah tujuan hidup kita tetapi mengimarahkan amalan di dunia ini adalah tanggungjawab setiap insan yang lahir di muka bumi ini.

Saya duduk di barisan bawah bertudung hitam memangku Amni, dan Guast Speaker Amin Idris



TERIMA KASIH KEPADA SEMUA AJK MAHUPUN YANG TERLIBAT SECARA TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN JOM HEBAT YANG BERPRESTIJ INI!



IHSAN GOOGLE Thanks kak Fazillah!

Setelah anda baca entry saya ini, tidal terlintas di fikiran kah yang hidup hanya sekali tetapi jika kita meluangkan waktu untuk kerja-kerja yang bermanfaat di samping mengeratkan lagi persaudaraan sesama ahli keluarga dan insan lain, WAJIB DIINGAT juga menjaga hubungan dengan Allah, hidup kita sangat BERMAKNA?



Jika anda memerlukan bimbingan dan panduan, marilah sertai saya, akan saya curahkan ilmu Allah yang luas ini bersama-sama kita berkongsi idea tidak kira umur dan pangkat, kerana matlamat akhir kita adalah untuk kesenangan dunia dan akhirat. Berminat tahu lebih lanjut mengenai aktiviti saya, boleh rujuk di link saya ini, Bestnya menjadi WAHM :)

Yang baik, datang dari Allah, Yang Buruk datang dari saya, Dunia di tangan Akhirat Jualah di hati :)


Tidak lupa hadiah bermakna dalam hidup :

dan juga ini;



Terima sayang-sayang Mama, buat suami dan anak-anak yang bagi hadiah yang paling best MEMANG MENEPATI CITARASA WANITA USIA 31 TAHUN YANG INGIN BERCANTIK-CANTIK tetapi hati ni masih malu nak pakai, kita tunggu occasion yang best baru mama pakai, oh, inilah leader acuan iReach, Kita ada PILIHAN dengan hidup kita, kita mampu pakai Ferrari, tetapi pilihan kita adalah MyVi kerana kita tahu apa MATLAMAT yang lebih penting dengan penjanaan hasil usaha bisnes kita :)


Semoga sharing dari hati yang saya lahirkan ini akan memberi inspirasi kepada lebih ramai wanita di sana untuk berjaya di dalam hidup masing-masing. Nak saya kongsikan tips? Senang untuk menghubungi saya di


Whatsapp 016-3353567

SMS 013-3536718



Maaf Zahir Batin,


Ainul Malik

A Great Master Coordinator to be (dengan izin Allah jua)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...