Showing posts with label Nutriferon. Show all posts
Showing posts with label Nutriferon. Show all posts

Friday, May 23, 2014

Atasi Masalah Selsema, Batuk dan Demam dengan Nutriferon Shaklee


Di kala cuaca tak menentu, kita mula menghadapi masalah kesihatan seperti demam, selsema dan batuk. Jangkitan memang ada di mana-mana, kita lah kena berfikir dan berusaha untuk menguatkan kerintangan badan melawan penyakit.

 

Alternatif yang paling selamat untuk menentang penyakit adalah nutriferon Shaklee ini.

Perisai Badan dengan Nutriferon

Nutriferon adalah interferon semulajadi yang mampu meransang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh. Mengandungi 4 ekstrak tumbuhan

1) Biji labu :
-Meransang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh
-Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

2) Biji Plantago asiatica
-Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

3) Honeysuckle Jepun
-Menentang kemasukan virus dan bakteria

4) Bunga safflower
-Menghasil dan menguatkan keupayaan macrophage memusnahkan virus dan bakteria

Bila badan sihat, emosi akan terjaga, semua kerja berjalan lancar, aktiviti harian dapat dipenuhi dan hati pun bahagia kerana semua yang tersayang di sisi bergembira.

Jom cuba alternatif selamat menguatkan badan dengan Nutriferon hari ini untuk mengatasi demam, selsema dan batuk. 






Hubungi
Sihat.Ceria.Bahagia
SMS 013-3536718
WASAP 016-3353567

healthierlife4uandme.blogspot.com

Wednesday, May 21, 2014

Penyakit Hati Pembawa Risiko Hepatitis yang Merosakkan Hati


Apakah Hepatitis?


Sebarang keradangan pada hati yang disebabkan pembengkakan mahupun kerengsaan pada sel-sel hati berpunca dari bermacam-macam punca dipanggil Hepatitis.


http://www.webmd.com/hepatitis/understanding-hepatitis-basics



Apakah acute Hepatitis?


Keradangan pada hati yang kurang dari enam (6) bulan.



Apakah kronik Hepatitis?


Keradangan pada hati yang lebih dari enam (6) bulan.



Apakah punca Hepatitis?



  • Virus Hepatitis : iaitu Virus A, B, C, D dan E.
  • Ubatan kimia (drugs)
  • Penyalahgunaan alkohol
  • Pencemaran persekitaran
  • Pembentukan lemak pada hati (Fatty Liver Hepatitis atau NASH- nonalcoholic steatohepatitis)
  • Trauma
  • Proses autoimmune di mana badan seseorang membina antibodi yang menyerang hati (autoimmune hepatitis) 


Apakah akibat berlakunya Hepatitis atau keradangan hati?


Akibat dari punca-punca yang disenaraikan di atas, penyakit hati ini akan meningkatkan bilirubin, bahan sampingan hasil kematian sel darah merah, yang menyebabkan penyakit kuning.


Secara normal, hati yang sihat akan menapis bilirubin dari darah dan membuangnya melalui hempedu.


Bagi hati yang rosak, proses penapisan ini akan terjejas yang disebabkan oleh gangguan pengaliran air hempedu di dalam hati disebabkan sel hati yang membangkak dan rosak.


Hepatitis boleh membentuk sirosis iaitu pembentukan tisu parut pada hati bagi menggantikan sel hati yang mati dan melarat untuk menjadi kanser hati.




Hepatitis iaitu keradangan hati


Simptom Penyakit Hati



  1. Jaundice atau penyakit kuning
  2. Hilang selera makan
  3. Rasa mual dan loya
  4. Air kencing keruh seperti teh
  5. Kehilangan berat badan mendadak
  6. Kenaikan berat badan yang tidak normal
  7. Muntah
  8. Cirit-birit
  9. Warna najis pucat
  10. Lemah tubuh badan
  11. Keletihan
  12. Senak di bahagian abdomen kanan
  13. Gatal-gatal
  14. Hipoglikemia (kadar gula dalam darah rendah)
  15. Demam ringan
  16. sakit otot dan sendi
  17. Kemurungan


Kegagalan Fungsi Hati menyebabkan :

  1. Sumsum tulang tidak dapat memproses sel-sel darah (Aplastic Anemia)
  2. Berkumpul cairan di abdomen (Ascites)
  3. Bengkak bawh kulit (edema)
  4. Kelainan yang mempengaruhi fungsi-fungsi otak (encephalopathy)
  5. Hati yang membengkak dan menimbulkan sakit
  6. Limpa membesar dan membengkak
  7. Perubahan pada status mental dan tingkat kesedaran diri
  8. Mudah berlaku pendarahan dalaman


Cara Mengatasi Masalah Penyakit Hati :



  • Meningkatkan Imuniti Tubuh Badan untuk serangan Virus
  • Detoks untuk pengaruh ubatan kimia, penyalahgunaan alkohol dan pencemaran
  • Menjaga diet seharian 



Penawar Penyakit Hati Dengan Alternatif Supplement Semulajadi Shaklee



1) Detoks dan pemuliharaan hati dengan DTX Complex



DTX Complex

DTX Complex adalah supplement semulajadi yang membantu dalam pemeliharaan organ hati. Formulasinya dipaten untuk mengandungi :


  • Ekstrak biji benih susu Thistle - yang menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati.
    • kaya dengan antioksida (silymarin)
    • Melindungi hati dari toksin, termasuk dadah, racun dan bahan kimia
    • Merawat masalah hati seperti heaptitis dan sirosis
    • Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat kelebihan alkohol
    • Membantu mencegah batu karang
    • Membantu maslah kulit seperti psoriasis dan ekzema
  • Artichoke
    • Membina semula sel-sel hati
    • Meransang pengaliran hempedu
  • Dandelion
    • Membantu fungsi hati, terutama ketika berlaku hepatitis dan jaundice
    • Membantu penghadaman
    • Mencegah batu karang
    • Membantu dalam endometriosis
    • Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi untuk melawan anemia
    • Melawan tumor dan kanser
    • Merendahkan paras gula dalam darah
    • Mengurangkan masalah kekembungan dan lebihan air
  • Kunyit
    • Mengandungi curcumin, sejenis antioksida
    • meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
    • Mempunyai kesan anti viral terhadap HIV
  • Reishi mushrooms (ling zhi)
    • Membina imun
    • Membantu mencegah kanser
    • mengurangkan masalah sinusitis, bronkitis
    • Merawat sindrom keletihan
    • Membantu mencegah penyakit jantung
  • Schizandra
    • Mengandungi antioksida
    • Meransang sintesis protein
    • Meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk detoksifikasi
    • Memperlahankan pembentukan toksin


2) Meningkatkan imuniti badan dengan Nutriferon.



Nutriferon

Nutriferon adalah interferon semulajadi yang mampu meransang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh. Mengandungi 4 ekstrak tumbuhan


  • Biji labu :
    • Meransang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh
    • Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser
  • Biji Plantago asiatica
    • Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
  • Honeysuckle Jepun
    • Menentang kemasukan virus dan bakteria
  • Bunga safflower 
    • Menghasil dan menguatkan keupayaan macrophage memusnahkan virus dan bakteria


3) Bertindak jauh ke dalam DNA dengan Vivix

Vivix

Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 

Vivix penting untuk pemeliharaan hati dengan cara:


  • Mengurangkan risiko barah (barah hati)
  • Pencegahan/imuniti (Jangkitan parasit)
  • Menghasilkan kulit yang cantik (Masalah kulit) 


4) Untuk kerintangan terhadap penyakit dan antioksida oleh Sustained Release Vitamin C

Sustained Release Vitamin C



  • Shaklee mengandungi bahan semulajadi dalam vitamin C seperti 120mg bioflavonoids.
  • Meningkatkan lagi fungsi vitamin C
  • Mencegah pengoksidaan Vitamin C di
    dalam badan.
  • Mengurangkan kesakitan otot
  • Mengawal paras cholesterol sihat
  • Vitamin C penting untuk :
    • Mencegah jangkitan & selsema • Antioksidakuat
    • antipenuaan, melawan radikal bebas
      • Mengurangkan kerosakan badan akibat bahan kimia dan toksik. 


5) Pengawalan darah dan detoks dengan Alfalfa Complex


Alfalfa Complex

Alfalfa bertindak sebagai penulenan darah semulajadi



  • Detoksifikasi dan membersihkan hati
  • Mengurangkan bau badan
  • Mengurangkan keletihan 
  • Mengurangkan alahan

Senarai supplement semulajadi di atas adalah pilihan yang TERBAIK buat pemeliharaan hati anda.

Sayangi hati anda kerana hati adalah organ yang terpenting dalam detoksifikasi dan metabolisma badan manusia.

Hati adalah tempat penawar racun dan toksin yang ada di dalam badan dengan menguraikan ubat-ubatan dan racun yang masuk ke dalam badan kita.

Hati juga menghasilkan hempedu yang kemudiannya disimpan di dalm punci hempedu untuk penghadaman lemak. Hati turut berfungsi untuk penyimpanan gula, lemak, protein dan vitamin yang dikeluarkan mengikut keperluan badan.

Betapa pentingnya hati dalam kehidupan kita, kerana tanpa hati, jiwa kita kan mati.


Penuhkan hati dengan aura yang positif, supaya badan akan sentiasa sihat dan berupaya untuk terus menunaikan ibadah kepada Pencipta kita di dunia ini.

Sayangi hati, organ terpenting buat manusia! Pilihlah yang semulajadi, kerana ianya selamat buat sel badan kita.



Sayangi hati kita




Yang penting, kualiti dan keberkesanannya. Yang baik datang dari Allah, jom berusaha menggali ilmu untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesihatan kita!

Konsultasi untuk set Pemeliharaan Hati ini dan panduan makan yang berkesan akan diberi bermula dari proses pengeposan barang dan berlanjutan seiring dengan ikatan ukhwah yang terjalin antara kita :)

Hubungi saya untuk maklumat lanjut, saya sedia membantu anda! Anda pasti mendapat layanan yang memuaskan!



Salam sayang,
SMS 013-3536718
FBpage : Sihat.Ceria.Bahagia



Friday, February 28, 2014

Supplement dan Vitamin untuk Kesihatan dan Minda Kanak-kanak juga Dewasa hingga Warga Tua

Istimewa Mealshake, Omega Guard dan Nutriferon


Omega, nutriferon, omega, imuniti, kesihatan, minda
Supplement Semulajadi Kanak-kanak juga Dewasa

Saya nak share ni tentang set 3 sekawan : mealshake, omega dan nutriferon yang sangat BEST!


* sesuai dari budak berumur 1 tahun ke atas hingga ke warga tua! Ni yg paling best ni sebab jimat duit boleh share seisi keluarga! Dari set vitamin kanak-kanak hingga ke dewasa lah ye!

* Mealshake ni memang yummylicious!! Rasa vanilla boleh buat smoothies atau campur dgn minuman kegemaran anak-anak ataupun suami, mak ayah dan kompemla untuk diri sendiri nk buat air yg best2 ni hihihi

* yang malas nak telan vitamin, ambik je mealshake ni sebab dah ade multivitamin dan zat mineral yg lain.. sekali teguk, pasti nak lagi!

* Nutriferon ni mmgla penting sebab sekarang kan cuaca tak menentu..dengan penularan virus sana sini, ia membantu badan menangkis serangan2 makhluk2 kecil lagi berbisa yg membuatkan kita sakit2 demam, selsema batuk dsb

* Omega yg asli ni lagi best! dia bukan saja bantu kuatkan badan, mencergaskan malahan u tuk kesihatan jantung pun membantu juga! Sakit sendi pun boleh cuba! Tinggi kandungan DHA, nak sel2 otak berhubung dgn baik tak? Stress, moody meh try omega anda akan senyum lebaaarrr aje!

Pendek kata, memang feveret anak-anak saya semuanya termasuk ahli keluarga yg lain!

Nak cuba tak? Meh rasai khasiatnya!


READY STOK DI RUMAH SAYA!



Hubungi,

AinulMalik
013-3536718/ whatsapp 0163353567
http://facebook.com/sihat.ceria.bahagia

Friday, December 13, 2013

Nutriferon Meningkatkan Sistem Pertahanan Badan! Tips atasi demam, batuk, selsema, kanser


Tips mengubat selsema, batuk, demam dan kanser secara semulajadi?

Salam ceria semua

Anda mencari sesuatu yang selamat untuk menggantikan ubat untuk menurunkan demam anda? Anda mengidap batuk dan selsema berpanjangan?

Saya berikan anak saya Nutriferon, iaitu supplement yang mengaktifkan sistem imuniti di dalam badan kita, iaitu interferon! Ia membantu melawan patogen jahat yang masuk ke dalam badan dan menjangkiti kita dengan berbagai penyakit!

CHEEKY AMNI, SIHAT CERIA COMEL
Peminat Nutriferon


Yang menariknya, interferon ni ditemui oleh Dr Yasushiko Kojima dari Uniiversity Tokyo pada 1954. DAN BELIAULAH yang menghasilkan Nutriferon ini selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan ke atas beribu-ribu jenis sebatian dan 200 herba berlainan.

Formula yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuannya diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi. Jadi, Shaklee telah mematen secara eksklusif dan Nutriferon tidak dijumpai di mana-mana kedai kecuali melalui Shaklee sahaja :)

Empat ekstrak tumbuhan yang dapat mendorong pengeluaran INTERFERON SEMULAJADI TUBUH adalah : 
  1. Biji labu : meransang pengeluaran interferon semulajadi dan menentang radikal bebas dan faktor PENYEBAB KANSER
  2. Biji Plantago asiatica : Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
  3. Honeysuckle Jepun : Menentang pencerobohan virus dan kuman
  4. Bunga Safflower : Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj (sel darah putih) memusnahkan virus dan kuman. 
Demam, batuk, selsema, kanser melambatkan penuaan
Serbuk nutriferon yang mengandungi bahan semulajadi



Khasiat Nutriferon :


1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari 

Merangsang dan mempertingkatkan sistem imun badan dengan mengerahkan Lymphosite seperti T-sel, B-sel dan juga Macrophage aktif membunuh pathogen


2. Melawan Kanser dan Tumor

Mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel tumor dan kanser. Mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi


3. Melindungi dari infleunza

Mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melingdungi dengan berkesan daripada virus, mikrob terutamanya selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza


4. Meringankan stress dan kelesuan

Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan, dan gaya hidup yang sibuk


5. Melambatkan penuaan

Merangsang makrofaj untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Jadi, sel-sel akan lebih sihat.


6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B dan C 

Memerangi virus dan mengurangkan infeksi pesakit Hepatitis B dan C seperti ketidakselesaan, kembung perut, mual, muntah dan lain-lain


7. Mempertingkatkan menopous

Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopous akan menjadi lebih baik


8. Mempertingkatkan pms

Mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin isitu kekejangan sewaktu haid, sakit belakang, saait payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


9. Migrain, resdung

Memberikan kelegaan dan mempertingkatkan sistem imuniti badan melawan patogen yang menyebabkan alahan.


Badan sihat, hati pun ceria, aktiviti pun menjadi produktif!

Selepas membaca khasiat-khasiat yang terbukti secara klinikal ini, adakah anda ragu-ragu lagi untuk memberikan diri sendiri dan kesayangan anda khasiat yang terbaik dari alam semulajadi dengan dos yang betul? Apa tunggu lagi?



Ready stok Nutriferon, 
Hubungi 013-3536718 atau whatsapp 016-3353567

Dapatkan segera untuk kelegaan yang berpanjangan!

Bacaan lanjut :
http://www.naturalinterferon.com/
http://howtoimproveimmunesystem.com/tag/shaklee-nutriferon
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...