Showing posts with label Period. Show all posts
Showing posts with label Period. Show all posts

Friday, May 16, 2014

Atasi Masalah Perut Tidak Selesa Ketika Period

Masa period, macam-macam yang kita rasa, kan?

Perut tak selesa, sakit belakang, letih, lesu, mood tak menentu, semua ada, aduh!


Sakit perut masa period memang tak selesa

Bagi saya, period pain ni saya dah jarang kena sekarang. Oh, mungkin sebab saya makan alfalfa, yang membantu mengurangkan sakit pms ni. tapi, cuma tinggal rasa nak lapar sangat-sangat, tapi perut ni macam sebu-sebu masuk angin dan sewaktu dengannya.

Jadi, saya pun pergi la ke dapur, tengok ape yang boleh dimakan untuk hilangkan rasa tak selesa ni. Tetiba dapat idea, untuk minum Cinch tea panas yang dicampur dengan Peppermint Gingerplus.

Eh, sedap rupanya! Lagi sedap campur madu skit. Nak campur gula pun boleh. tapi tekak saya ni entahla nak yang rasa semulajadi pulak, saya tak campur apa-apa pun.





Gambar dari post yang lepas, sedap kan cinch?

Ternyata, memang melegakan! Saya dapat :
  1. Melegakan perut yang sebu
  2. Buang angin badan
  3. Menyegarkan badan
  4. Mengembalikan tenaga

So, mood pun happy semula! yey, penemuan baru dah jumpa! Alhamdulillah, atas idea yang Allah turunkan ni, kalau tak, tak tau nak mengagau cari apa di dapur ni. Boleh jugak buat teh halia, tapi teh pun angin, then kena potong-potong halia lagi, bancuh cinch tea dan peppermint ni mudah sangat-sangat malahan berkesan!


Cuba lah Peppermint dan Cinch Tea yang menyelerakan!

Tak cuba tak tahu kan, dah cuba, anda akan tersenyum panjang sepanjang hari! Saya nak buat macam-macam aktiviti setiap hari, jadi bila datang period, sayanglah kan nak abaikan beberapa aktiviti untuk duduk berehat semata-mata.

Jadi, bila perut dah kenyang dan dah tak berangin, kita boleh beraktiviti seperti biasa! Alhamdulillah!

Nak beli dengan konsultasi istimewa?

SMS saja saya di 013-3536718
boleh juga wasap free kan? 016-3353567

Jom cuba, jangan tak cuba!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...