Showing posts with label Testimoni. Show all posts
Showing posts with label Testimoni. Show all posts

Friday, December 6, 2013

Keunikan dan keistimewaan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

Salam ceria semua :)

Uniknya nama Omega Guard bukan? kenapa GUARD?

Kerana fungsi omega-3 yang melindungi badan kita dari jangkitan penyakit.
Ia juga melindungi kita dari paras kolesterol berbahaya, melindungi kita dari menjadi pelupa, meningkatkan daya fokus, melindungi kita dari tekanan perasaan dan melindungi kita dari KANSER.

* rujuk kepentingan Omega Guard di sini

Kelebihan Minyak Ikan Omega Guard

Omega 3 adalah asid lemak yang AMAT DIPERLUKAN BADAN tetapi tidak dapat dihasilkan dalam badan kita.
Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Jadi, sumbernya diambil dari MINYAK ikan terbaik di dunia! 
Ia BUKAN dari hati ikan (Cord liver oil) : hati adalah tempat pemprosesan makanan untuk diuraikan, oleh itu mengandungi banyak toksin

Ia dari Minyak ikan laut air sejuk iaitu sardin, mackerel, herring, anchovies dari perairan negara Jepun :)

1. Kebersihan & Selamat : Ikan laut dalam kurang terdedah kepada pencemaran laut

2. Kaedah pemprosesan : Kaedah Ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini digunakan, iaitu penyulingan propretari tiga molekul, untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan semulajadi sementara menyikngkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan bahan paling bertoksik, PCB (polychlorinated-biphenyl). Berminat nak tengok pemprosesannya? http://www.youtube.com/watch?v=TxrT5bxNedc boleh tekan di sini ya :) 

3. Keberkesanan : Penyelidikan menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi (EPA & HDA) yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platelet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan sangat-sangat berkesan.

4. Lengkap : Minyak ikan terbaik dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi, termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi.


American Public health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang-kurangnya dua kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia juga mengurangkan risiko banjir jantung sebanyak 44%.     

Selamat menimba ilmu dan merasai kenikmatan pengambilan Omega, minyak ikan terbaik di dunia.

Supplement ini sesuai untuk kanak kanak yang berumur 1 tahun ke atas sehinggalah warga tua!

Lihatlah kegembiraan mereka melalui testimoni OMEGA GUARD INI!





Sebarang pertanyaan, boleh hubungi di talian ini : 013-3536718, dan whatsapp : 013-3353567. InsyaAllah, jika tiada aral melintang,KAMI SEDIA menjawab permasalahan anda :)

Selamat mencuba!

JOM KITA BERTINDAK BIJAK MENYEDIAKAN YANG TERBAIK BUAT DIRI SENDIRI DAN ORANG TERSAYANG :)

Bacaan lanjut tentang Omega : http://annschenkel.com/tag/omega-guard/


                                                                                                                                      

Friday, November 9, 2012

Alfalfa Complex Shaklee yang Hebat!

Salam ceria dan bahagia buat semua

Hari ni saya nak kongsikan semua dengan tawaran menarik November 2012 dari Shaklee (M) Bhd, iaitu BELI 6 BOTOL ALFALFA PERCUMA 1 BOTOL, bagi Alfalfa bersaiz besar (700 biji) dan Alfalfa bersaiz kecil (330 biji).

Khasiat Alfalfa Raja Segala Tumbuhan

Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air 
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 



Testimoni Pelanggan yang berpuas hati dengan Alfalfa


Ok, apa kata kita baca sharing pelanggan2 kami dari GROUP EKSLUSIF yg hanya terbuka kepada pelanggan2 kami sahaja. Jika anda pelanggan kami, jgn lupa dapatkan tawaran EKSLUSIF ini ya!

Testimoni 1

"askum...juz nk share..ada kwn sy guna alfafa..sebelum nie dia ada masalah keputihan..alhamdulillah dgn izin Allah, afte guna alfafa keputihan berkurangan dan keintiman semakin mengkagumkan..dia ckp suami dia pun tersenyum lebar..Alhamdulillah syukur sgt2..hepi saya dengar..:)-Maria Norly

Testimoni 2
"nak share sikit ler yer..saya after bersalin anak kedua mmg dingin...en. suami pegang2 pun saya rimas.. sebab bila bersama saya rasa tk selesa sesangat...sampai suami frusted la juga, tp naseb dia jenis penyabar...tp lepas saya consume alfalfa memang berbeza sangat...rasa yang tak selesa bila bersama dah jadi lain macam..ahahahhhahahhh-mesti cuba alfalfa bagus...sekarang en. suami pun dah amik alfalfa- sekadar perkongsian yer." -Puan ZZ.

Testimoni 3


"saya pon after deliver agak dingin dgn husband.. alhamdulilah after consume alfalfa.. keadaan dah berubah.. husband pon dah boleh tersenyum"- Puan N. Nadia 
 Testimoni 4


"So far baru consume alfalfa 2 hari....Mentang2 bulan ni promotion alfalfa kan...hahaha...siap buat stok lagi..Mak mertua pon amik sebotol...hehehe....Walaupun baru 2 hari amik alfalfa, dah trase kelainannya..Badan rase lebih ringan.Buang pon lawas je pepagi...Dah 2 hari lenguh2 tangan tak tau ape sebab..Mungkin sbb cuaca skang ni asik ujan, tido malam plak ngan kipas terpasang.Maybe pasal tu lar kot..Then semalam amik, lenguh tangan dah ilang...weeeee...leh tido ngan lena ....Saya consume alfalfa coz nak turunkan berat badan sebenarnye..Maybe saya nak tambah lecithin ngan B compleks plak dalam minggu ni....nanti saya update lagi pasal alfalfa ni k ( ^ _ ^ )...."- Puan S. Reza
Credit

Wah.. saya sendiri teruja dengan komen2 POSITIF ibu2 dan isteri2 misali tentang Alfalfa ini.. Semua wanita mengimpikan untuk jadi yg TERBAIK di mata suami, anak-anak dan keluarga kan? kita kan PERMAISURI di hati mereka? Jadi apa salahnya melabur untuk kebaikan luaran dan dalaman? yang penting, anda SIHAT, CERIA dan bahagia :D

Segala2nya datang dari izin Allah, kita berdoa, berusaha dan bertawakkal untuk mendapatkan yang terbaik!



Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Thursday, November 8, 2012

Vitamin Selamat Terbaik buat Kanak-kanak

Apakah Set Vitamin TERBAIK & SEMULAJADI untuk ANAK-ANAK KESAYANGAN ANDA?



Ihsan Google -Happy Family-

Semestinya sebagai ibu bapa kita mencari hanya yg terbaik buat anak tersayang. Sangat beruntung jika anak2 didedahkan dengan vitamin semulajadi sedari kecil supaya mengurangkan pengumpulan2 toksin2 dalam badan akibat dari pemakanan yg tidak sihat seharian. Senarai vitamin kanak-kanak Shaklee yang TERBAIK adalah seperti di bawah:

1) Mealshake

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
Bacaan lanjut MEALSHAKE di sini


2) Vitalea For Children Chewable

  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu
  • Sumber kalsium pembina tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Bekalan harian untuk vitamin B

3) Chewable Vita C 100 mg

  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh 
  • penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat
  • Imuniti badan
  • Keseluruhan kesihatan yang baik
  • Sesuai dimakan oleh org dewasa yg tidak boleh menelan pil

4) OmegaGuard

  • Mengandungi minyak ikan
  • Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
  • DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan. 
  • Imuniti badan
  • Meningkatkan daya tumpuan dalam pembelajaran
  • Sistem peredaran darah yang teratur




Vitamin kanak-kanak yang mengandungi mealshake, vita-lea, chewable vita c dan omega guard


Ok, kita lihat feedback dari ibubapa prihatin yang telah memilih vitamin kanak-kanak Shaklee ini :)

Kesan positif Vitamin Kanak-kanak Shaklee



Komen dari pelanggan2 setia dalam group khas tertutup di facebook mengenai mealshake





Pengalaman ibu yg mempunyai anak ADHD hyperaktif



testimoni Vita-lea for children




Tidakkah anda mahu menjadi golongan ibu bapa terbaik di dunia? IBU BAPA BIJAK MENENTUKAN MASA DEPAN CEMERLANG DAN KESIHATAN UNGGUL ANAK2 KESAYANGAN ANDA.

~BERUSAHA, BERDOA DAN BERTAWAKKAL~

Hubungi
AinulMalik
0133536718/ whatsApp 0163353567
healthierlife4uandme.blogspot.com



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Friday, August 3, 2012

TESTIMONIAL PENURUNAN BERAT BADAN DENGAN SHAKLEE

Salam bahagia buat semua

Bagaimana dengan puasa anda? Puasa bukan sahaja menahan diri dari lapar dan dahaga, tapi turut berpuasa pancaindera dari melihat, mendengar, barkata-kata dan melakukan perkara yang buruk dan tidak mendatangkan faedah. Selain itu, kita juga dapat merehatkan organ2 badan yang berkaitan dengan proses PENGHADAMAN kerana selama berbulan-bulan telah bekerja tanpa henti, tak kira masa kecuali waktu tidur :)

Kepentingan Puasa


Banyak sebenarnya fadhilat-fadhilat puasa ini, secara taklangsung, puasa juga dapat membantu kita dalam menurunkan berat badan, menjaga tahap gula di dalam darah, dan mencegah kolesterol yang tinggi secara berpanjangan dengan syarat kita berpada-pada semasa makan juadah berbuka dan bersahur. Jangan pula kita qadha makanan yg sepatutnya diambil 3kali sehari sepanjang waktu malam di bulan Ramadhan ye ;)

Testimonial Pengamal Supplement Shaklee


Saya sangat2 gembira dengan perubahan berat badan KAK LAILA, yang telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 8.8kg dari Disember 2011 sehingga Mei 2012, dan saya akan update dengan Kak Laila lagi dengan perubahan berat badannya pada bulan puasa ini kerana dia masih lagi mengamalkan produk Shaklee secara KONSISTEN. Alhamdulillah!

Gambar ni saya ambil dari blog Kak Laila :)

Jadi, Kak Laila dah share dalam blog die di sini pengambilan produk dari Disember 2011 sampai ke Mei 2012. boleh rujuk pada link yang saya sediakan ini.


Disember 2011 : Turun 2 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Januari 2012 : Turun 2 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Febuari 2012 : Turun 1 kg (BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)

Mac 2012 : Turun 1 kg (PREMIUM : BASIC + OMEGA)


April 2012 : Turun 1 kg (PREMIUM : BASIC + CINCH/ESP)

May 2012 : Turun 1.8 kg (PREMIUM : BASIC + CINCH/ESP + VIVIX)



Dan Kak Laila yang baik hati ni turut berkongsi TIPS2 cara die menurunkan berta badan. Dia mengamalkan diet mengikut jenis darah, insyaallah akan saya kongsikan di entry yang seterusnya :) Kita baca dulu tips yang Kak Laila senaraikan, dan pesan dia, DISIPLIN perlu ada :)

Tips ni sebenarnya perkara biasa je, tapi kadang2 ada org terlupa...
1. Kurangkan pengambilan makanan berat utk dinner.
2. Wajib ambil sarapan.
3. Ambil sayuran/buah2an dalam kuantiti yang banyak.
4. Banyakkan minum air.
5. Senaman at least 3-4kali seminggu. (Saya tak konsisten yang ni, 2 bulan pertama langsung takde senaman, tp still boleh turun berat dengan 2kg sebulan)
6. Kurangkan FAST FOOD. Kalau boleh jangan langsung!
7. Kurangkan makan di luar sbb kita tak tahu penggunaan minyak dan bahan2nya macammana. Seelok2nya masak sendiri ye.
8. Kurangkan pengambilan gula. (Saya langsung tak ambil gula untuk minuman, milo tanpa gula, teh-energy tea mix, kuih tradisional atau kek saya kurangkan, kalau masak pun saya hanya letakkan sedikitttttttttttttttt sahaja gula)



Terima kasih banyak2 Kak Laila, berkongsi pengalaman ini. boleh singgah baca sendiri kisah pengalamannya di blog Kak Laila. dan dengar kata, Kak Laila berjaya menurunkan sebanyak 11kg sehingga sekarang! wow! masih ada penurunan kan? TAHNIAH akak! Alhamdulillah, dengan izin Allah semuanya :)

Kepentingan Supplement dalam SET KURUS Shaklee


  1. Detox : HERBLAX : Menyingkirkan toksin dan lemak degil secara berkala. Membantu mengaktifkan usus dan mengelakkan sembelit.
  2. Pembakaran Lemak : Lecithin (membakar lemak, menukarkan lemak kepada cecair dan memecahkan kolesterol) & Omega (Omega-3 membantu pembakaran lemak dan juga menurunkan paras kolesterol)
  3. Fiber : Alfalfa & CINCH (Fiber membantu proses menyingkirkan lemak keluar dari badan)
  4. Protein : ESP (bagi ibu yang menyusukan), CINCH (amino asid membantu menurunkan paras gula dalam darah, dan membantu tubuh memelihara otot dalam masa pembakaran lemak-makin BESAR otot, makin BANYAK kalori boleh dibakar)
  5. Antioksidan : VIVIX (membantu memelihara sel, dan membantu meningkatkan metabolisma badan dan membantu menurunkan berat badan)

Bagi yang berminat mendapatkan konsultasi produk dari saya, jangan segan2 bertanya kepada saya dengan emel ke ainzm@yahoo.com. Oh ya, saya ada menyediakan PENGHARGAAN KEPADA PELANGGAN SAYA SEPANJANG BULAN RAMADHAN sehingga SYAWAL ini, dapatkan penghargaan anda ya! Selamat mencuba!


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Tuesday, July 24, 2012

Tips Turunkan Berat Badan dengan CARA yang BETUL

Salam bahagia semua..

Hari ni, saya nak berkongsi dengan semua cara-cara menurunkan berat dengan betul. Tambah-tambah sekarang ni bulan Ramadhan, sebenarnya adalah lebih bahaya kerana, jika kita tidak mengawal nafsu semasa membeli atau menyediakan juadah berbuka, kesan pemilihan makanan yg kita makan itu akan mempengaruhi berat badan kita.. Jangan ikutkan nafsu, pilih diet seimbang berdasarkan piramid makanan ye :)

Saya nak share artikel menarik dari VitaminSemulajadi mengenai cara menurunkan berat badan dengan betul.


Nak kurus, turunkan berat badan… simple saja sebenarnya. Bukan roket sains. 
Konsepnya –> bakar kalori setimpal dengan yang diambil. Tapi.. bagaimana caranya?

Look.. biasa tak kita dengar, atau alami sendiri situasi semacam ni:
Eton cuba menurunkan berat badan dengan mengamalkan ‘diet’. Dia mengawal semua jumlah kalori yang diambil, melakukan senaman untuk mengurangkan berat badan. Akan tetapi, musim kenduri amat menakutkan Eton, kerana dia boleh naik berat badan dengan begitu drastik selepas makan kenduri.
Penat kan macam tu. Makan banyak sikit, berat naik.
Hmm.. mari kita tengok kenapa kebanyakan cara nak kurus dengan ‘diet’ tak berjaya.

  • Kebanyakan orang yang mengamalkan diet mengalami kekurangan nutrisi. Bila kita ‘cut’ makanan kita, kita akan mengalami kekurangan nutrien dan kalori. Memang betul bila kita kurang kalori, badan secara semulajadi akan menggunakan lemak. Tapi sebenarnya ia melibatkan kitaran hormon semulajadi tubuh sebab kita kekurangan nutrien juga. Jadinya, tak elok pun kecuali kalau memang tak ada makanan.
  • Diet kadangkala boleh mengganggu kehidupan sosial kita. Misalnya, serba salah nak join majlis kawan-kawan sebab takut ganggu program diet.
  • Berdiet sehingga memperlahankan metabolisma boleh mendatangkan “kesan yo-yo”

Apakah kesan Yo-Yo?

Kesan Yo-Yo atau Yo-Yo effect terjadi bila kita mengamalkan diet ketat, kerana bila badan kita kurang kalori, ia akan menggunakan lemak dan tisu otot sebagai bahan api. Nitrogen dibebaskan bila berlaku tindakbalas dari tisu otot, dan ia dibersihkan dan dikeluarkan dari tubuh sebagai air kencing. Makin banyak penggunaan tisu otot, makin banyak nitrogen terhasil dan makin banyaklah air perlu dikeluarkan. 

Keadaan ini boleh menyebbkan berat badan kita menurun oleh sebab pengeluaran air tadi.
Sebenarnya, berat kita masih tak ke mana-mana!

Bila badan kurang kalori, lemak dah habis dan mula guna tisu otot, sebenarnya ia melemahkan lagi fungsi tubuh kita untuk membakar kalori. Ini sebabnya, kalori dibakar oleh otot-otot. Makin besar otot, makin banyak kalori boleh dibakar. Kalau perasan, seorang ahli bina badan perlu makan banyak dan tinggi kalori, untuk memelihara ototnya.
Kita kena jaga otot kita, sebab.. kalau tisu otot kurang, maka kuranglah kalori yang dibakar. Mungkin akan bertambah gemuk :(

Jadi, bagaimana cara nak kurus dengan betul?

Persamaan cara turunkan berat badan yang betul:

Pelihara otot + bakar lemak ——————-> turun berat.


Jadi, cara menurunkan berat badan yang terbaik ialah dengan PROTEIN. Hah, kenapa protein?

  • Peningkatan asid amino (leucine) membantu menurunkan kadar gula dalam darah
  • Protein membina sel-sel otot untuk pembakaran kalori
  • Asid amino membantu dalam sintesis protein oleh otot
  • Membantu tubuh untuk memeliharan jisim otot, pada masa yang sama membakar lemak
shaklee weight management

Produk Shaklee untuk tujuan ini yang boleh diambil ialah CINCH SHAKE MIX dan/atau ENERGIZING SOY PROTEIN.

Ibu yang menyusukan anak tidak dinasihatkan ambil Cinch Shake Mix kerana ia kurang kalori. Ibu menyusu memerlukan kalori untuk tujuan penyusuan. Jadi ibu menyusu boleh ambil Energizing Soy Protein.

Selain dari protein, Program Kurus Sihat Cara Selamat juga dapat membantu anda mendapat berat badan IDEAL yang diidamkan. Ini adalah cadangan daripada Sihat.Ceria.Bahagia, anda boleh menambahkan supplement tambahan ini ke dalam senarai supplement yang membantu anda untuk Kurus secara Sihat dan Selamat.

Set Kurus 1

Set Kurus 2

Omega Guard

Testimonial Pengguna Shaklee


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...