Showing posts with label Testimonial. Show all posts
Showing posts with label Testimonial. Show all posts

Friday, September 26, 2014

Tekanan Darah Stabil 120/80 setelah Konsisten Mengambil Omega dan Ostematriks.

Alhamdulillah, 

Semalam adalah hari bahagia saya. Mengapa? Kerana semalam saya mendapat banyak feedback yang membahagiakan mengenai kesihatan ibu dan juga bapa rakan-rakan kesayangan saya.



Pengalaman Sebenar Menurunkan Tekanan Darah Darah ke Tahap Normal


Yang membuatkan hati saya tersentuh bahagia adalah perkongsian Kak Sue mengenai tekanan darah ibunya yang kini telah stabil dan normal seperti biasa :)


omega turunkan tekanan darah tinggi, ostematriks turunkan darah tinggi, testimonial Shaklee, vitamin semulajadi
Pengalaman Kak Sue membantu ibu mengembalikan tekanan darah normal 120/80 dari 220/190.

Melalui perkongsian Kak Sue, set sendi bajet (budget) yang diambil ibunya telah membantu mengawal darah tinggi ibunya dari 220/190 kepada 150/90 dan kini setelah pemeriksaan terkini, tekanan darah ibu Kak Sue menurun menjadi normal dan stabil, 120/80.


Alhamdulillah, bagi yang dapat merasakan perubahan ini pasti gembira dengan kesihatan ibu Kak Sue :) Siapa yang tak gembira kan, tekanan darah ibu bapa masing-masing telah kembali normal seperti sedia kala?


Menurut Kak Sue, supplement Shaklee yang diberikan kepada ibunya hanyalah OmegaGuard dan Ostematriks, asalnya untuk mengurangkan sakit sendi ibunya itu. Namun setelah mengamalkan secara konsisten, selain daripada perubahan ketara pada tekanan darahnya, kedua-dua supplement ini membantu ibunya untuk mudahkan buang air besar, dan dapat mengangkat kaki dengan tinggi kerana sebelum ini ada halangan dari arthritis.


Walaupun set yang diambil paling minima, tetapi ia benar-benar membantu ibunya dan membawa erti yang besar buat kedua beranak ini, siapa tak sayang ibu bukan? Kita sebagai anak, wajib memastikan kesihatan ibu dan bapa kita terpelihara sama seperti mereka menjaga kita sewaktu kita kecil.


Alhamdulillah, 

Jomlah kita ramai-ramai sujud syukur. Doa kepada orang yang tidak tahu kita mendoakan mereka sangat-sangat diterima Allah. Tahniah Kak Sue menjadi anak yang prihatin :)

Yang penting, kita berusaha dengan cara yang terbaik tanpa berputus asa, sambil doa dan bertawakkal kepada Allah Yang Maha Menyembuhkan.



Kepentingan Mengambil Supplement Semulajadi


Bagi saya, menggunakan sumber-sumber yang betul-betul semulajadi seperti ulam ulaman dan herba pun memang bagus, tetapi, dengan pengambilan supplement Shaklee yang asli ni yang didatangkan di dalam kapsul, kita tahu dengan tepat berapa dos yang telah kita makan untuk mencukupkan nutrisi di dalam badan kita itu.

Penyakit ini berpunca dari kekurangan nutrisi yang tertentu yang menyebabkan sel-sel kurang sihat, seterusnya menyebabkan sistem badan kita terganggu. Oleh itu, dengan mencukupkan nutrisi dengan tepat dan betul, kita makanlah dengan ilmu hasil dari bimbingan orang yang berpengetahuan dalam bidang ini. Nak sihat pun kena belajar kan, jika tidak kita akan makan secara tidak teratur dan menyalahkan herba atau supplement tersebut kerana tidak membantu memberi sebarang perubahan positif kepada kita.


Betul tak?


Alhamdulillah, saya memang gembira kerana ibu kak Sue telah mempunyai tekanan darah yang normal hasil dari pengambilan Omega dan Ostematriks secara konsisten.


Jika anda memerlukan pandangan dan konsultasi dari saya :


Call atau sms ke : 016-3353567


Lillahitaala.


Anda sihat, saya gembira!




Dari saya yang ikhlas,


Ainul Malik :)


Artikel ini adalah dari pengalaman sebenar pelanggan saya, bukannya bertujuan untuk mengubati atau mendiagnos sesuatu penyakit.


Monday, March 17, 2014

Kurus dengan Cinch Tea Shaklee Untuk Tenaga Berpanjangan dan Meningkatkan Metabolisma Badan

Cinch Tea adalah teh kesihatan yang membantu membekalkan tenaga berpanjangan kepada kita semua!

Selalu penat-penat?

Letih lesu tiada tenaga?

Bancuhkan saja teh yang tiada bergula ini dan anda akan terasa segar dan ianya bergantung pada respons badan masing-masing ya :)


Kesegaran badan, letih lesu, kurus selamat, kalori rendah
Cinch Energy Tea Mix rasanya memang umphhhh !!

Sedapnya!! Terasa kesegarannya. Teh saya ni saya bancuhkan tanpa gula dan perah sedikit lemon. nyamannnyaaaa!!

Khas untuk mereka yang nak kesegaran sepanjang masa, atau di masa-masa tertentu, contohnya nak stay up malam ke, boleh cuba teh ini.

Ikut pengalaman saya dulu, masa pertama kali saya cuba teh ini, saya minum pada waktu malam, sudahnya saya sangat segar sepanjang malam dan tak dapat tidur sepanjang malam tu. TERPAKSALAH buat kerja apa yang patut mengisi nikmat malam yang berharga tu ;) hehehe

Jadi, pengajaran untuk saya, saya akan minum teh ni selepas tengahari, jadi sepanjang petang saya akan bertenaga sehingga masuk waktu tidur. Bolehlah buat aktivit yang memerlukan tenaga macam shooping ke (wow!) of coursela kerja (masa office hour untuk memaksimumkan produktiviti kerja kita) dan macam-macam lagi :)

Lagi satu kan, bila kita minum teh ni kita akan rasa berpeluh-peluh! Kenapa? Teh Cinch tea ni membantu meningkatkan metabolisma badan kita, sesuai untuk orang yang menjalani program kurus cara sihat dan selamat :)


Kebaikan Cinch Energy Tea Mix Shaklee 

  1. Selamat
  2. Antioksidan
  3. Penggalak tenaga semulajadi
  4. Meningkatkan ketahanan badan
  5. Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna mahupun pemanis
  6. Pilihan alternatif menggantikan kopi, soda manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh 

Bahan Selamat di dalam Cinch Tea Shaklee


1) Matcha Green Tea Powder :
Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat di dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan

2) Red Tea Extract
Salah satu antioksidan di dalam teh merah (polifenol) adalah anti-kanser yang hebat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Polifenol adalah antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan agen yang boleh menghalang tumor dari merebak.

3) White Tea Extract
White tea ekstrak adalah teh hijau bayi yang mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding dengan teh hijau

4) Rooibos Red Tea Ekstrak
Kaya dengan sebatian polifenol yang mengandungi antioksidan tinggi 

Tengok kan, bahan-bahannya adalah bahan semulajadi yang berkualiti yang terdapat dalam teh-teh mahal di dunia! Gabungan keempat-empat bahan di atas yang ditambahkan dengan Taurina menghasilkan satu hidangan teh yang sangat sihat dan membantu dalam pengurangan inci badan anda. Sambil bertenaga, sambil bakar lemak, best kan?


In order to promote a safe and effective rate of weight loss, caloric restriction in combination with increasing energy expenditure (through physical activity) is recommended. However, for many people this can lead to feelings of low energy making weight loss even more difficult. Dips in energy level often result in the selection of unhealthy, high calorie, sugar laden snacks for a boost in energy which in turn, defeats a person’s weight loss efforts. The Shaklee Cinch™ Energy Tea is a healthy, low calorie alternative to help naturally boost energy levels.* It not only provides a healthier alternative to other quick pick-me-ups, but delivers tea catechins and polyphenols that have potent antioxidant effects that protect cells from free radicals.* 


In addition, green tea and its polyphenolic compounds such as epigallocatechin gallate (EGCG) show promise in supporting weight loss through increased energy expenditure.* The contribution of naturally present caffeine in tea can also provide a gentle stimulatory effect to the central nervous system resulting in beneficial effects such as enhanced mood, memory, alertness and physical and cognitive performance.* In addition, a number of studies examining the effects of taurine combined with caffeine indicating that the addition of taurine may enhance the mental and physical effects of caffeine.*
Sumber :
http://www.physicians.shaklee.com/displayContent.htmfileName=cinchTeaPDR.xml&sectionName=shakProdInfo


kesegaran, letih lesu, tenaga berpanjangan, teh sedap dan berkualiti
Cinch Energy Tea Mix dan sticks yang disediakan
Rujukan : http://shaklee.com.my/eng/prodview_body.asp?prodcode=20345

Untuk sekotak teh ini, harganya adalah RM131, untuk 28 sachet sebenarnya memang sangat berbaloi-baloi dengan kualiti dan keberkesannanya.

Adakah anda benar-benar ingin menikmati teh yang sebenar di samping selamat, menyihatkan dan menyegarkan?

Cinch Energy Tea Mix adalah pilihan yang Tepat dan Terbaik! Beli sekarang!

Sms 013-3536718
whatsapp 016-3353567
Hubungi Ainul Malik
Fbpage sihat.ceria.bahagia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...