Showing posts with label WAHM. Show all posts
Showing posts with label WAHM. Show all posts

Friday, January 9, 2015

8 Tips Atasi Keletihan Melampau Menguruskan Rumahtangga Buat Surirumah yang Bekerja di Rumah

Assalamualaikum wbh.

Macammana hari anda hari ni, para ibu-ibu yang gojes? Mengapa gojes? Kerana anda adalah ibu-ibu pilihan yang diberikan kekuatan untuk menguruskan rumah di samping bekerja dari rumah, yang tak semua orang mampu melakukannya! Jadi, bagaimana nak mengatasi keletihan melampau menguruskan rumahtangga buat ibu yang bekerja dari rumah?



Pernah tertidur sambil buat kerja rumah?



Bagaimana Atasi Keletihan Melampau Menguruskan Rumahtangga dan bekerja dari rumah?


1. Pastikan anda susun jadual waktu supaya tersusun perjalanan harian anda

Perjalanan hari kita sebenarnya boleh diuruskan dengan baik dengan cara menyediakan jadual waktu. Dengan adanya jadual waktu, kita dapat mengoptimakan pengurusan masa supaya semuanya seimbang antara keluarga dan kerja masing-masing.

Eh, daripada kita tak ada jadual waktu, kejap teringat nak sapu sampah, pastu teringat nak layan pelanggan, nak update rekod, tiba-tiba teringat belum masak, kan kucar kacir hidup dan memenatkan?


2. Berikan anak-anak aktiviti yang boleh mereka buat semasa anda bekerja di tepi anda.

Sediakan aktiviti untuk anak-anak semasa anda buat kerja sendiri supaya mereka tidak terlalu bergantung kepada anda dan ini akan membantu anda fokus dalam bekerja dan tidak memenatkan badan sendiri.
3. Dapatkan tidur yang berkualiti setiap malam.

Untuk dapatkan tidur malam yang lena, bersihkan diri sebelum tidur, sebaik-baiknya mandi dengan air panas, tapi jangan terlalu lama mandi malam ya, dan makanlah 4 biji ostematrix yang mengandungi potassium, magnesium dan Vitamin D yang membantu kita tidur lena. (Jangan lupa kunci jam pula ya!) :)

Inilah dia Kalsium yang lebih manfaat dari kalsium biasa


4. Jangan lupa detoks diri

Detoks adalah satu proses pembuangan toksin dari dalam badan yang sangat penting. Jika terlalu banyak toksin di dalam badan, anda akan selalu letih dan kelesuan. Detoks yang cepat dan selamat boleh dilakukan dengan mengambil :
  1. Alfalfa : Detoks lembut yang bagus diambil oleh wanita setiap hari
  2. Herblax : Detoks pada bahagian usus yang membantu melawaskan pembuangan air besar
  3. DTX Complex : Detoks hati yang akan membuang segala toksin-toksin yang masuk ke dalam badan melalui mulut (makan) ataupun hidu (asap pencemaran dan sebagainya)
Bila anda cukup detoks, anda akan lebih bertenaga untuk menjalani kegiatan harian setiap hari!




5. Supplement pagi 

Supplement pagi diambil selepas mengambil sarapan pagi yang berat. Mengapa perlu sarapan dan supplement pada waktu pagi? Supaya kita cukup tenaga untuk menjalani aktiviti seharian yang mencabar dan supplement ini sangat penting untuk mencukupkan segala nutrisi yang kurang dalam badan yang menyebabkan keletihan melampau yang berpanjangan.

Saya ambil :
  1. B kompleks : Untuk menjana tenaga dan mengurangkan tekanan (stress)
  2. Omega guard : Untuk kesihatan yang optima, kelancaran darah dan membantu menjana tenaga dari pembakaran lemak oleh Omega 3 ini. Omega ni pun boleh kurangkan stress mak-mak yang penat tau sebab dia seimbangkan hormon dalam badan :)
  3. Ostematrix : Kalsium tinggi dari ostematrix membantu kita menghilangkan sakit-sakit badan dan tulang, sakit belakang, lenguh pinggang, kebas kaki dan sebagainya, jadi keletihan dari dikurangkan.

Supplement yang saya ambil untuk cergas bertenaga


6. Pastikan Badan Ambil Cukup Protein

Protein yang mencukupi di dalam badan, membantu badan untuk lebih bertenaga. Oleh itu, ambillah ESP setiap pagi sebelum sarapan supaya membekalkan badan dengan kandungan protein yang cukup untuk kekal bertenaga menjalankan tugas harian setiap hari.


Saya menyarankan ibu-ibu mengambil ESP kerana kandungan protein yang cukup dengan asid amino yang diperlukan dalam badan mempengaruhi tenaga anda untuk bekerja dengan bertenaga di rumah :)





7. Ambil Teh tenaga :


Teh tenaga ini boleh diambil pada bila-bila masa sahaja, kecuali sebelum tidur malam kerana anda akan segar bertenaga dan berjaga sepanjang malam!


Teh Cinch tenaga ini, mengandungi antioksida tinggi dari ekstrak teh merah, serbuk teh Hijau Matcha, ekstrak teh Putih dan ekstrak teh rooibos. Memang siapa yang ambil pasti bertenaga dengan jaminan 100% dari saya yang telah mencubanya!





8. Vivix, minuman tenaga yang bertindak jauh ke dalam DNA


Wah, siapa yang memilih Vivix ini pasti akan tersenyum girang sambil bertenaga sentiasa. Di samping mendapat kelebihan tenaga yang optima, badan akan semakin sihat dengan pengambilan Vivix yang istiqamah.


Vivix ni membantu sel menjana tenaga dalaman dengan sangat berkesan! Siapa yang belum cuba, cubalah, mesti terasa sesuatu kelainan pada badan anda, luar dan dalam, aw! Gojes gitu!





Saya memang memahami apa yang anda lalui dan masalah-masalah ibu-ibu yang memilih untuk bekerja dari rumah. Dengan kain yang menimbun belum berbasuh, atau sudah berbasuh belum berlipat, rumah berselerak kerana anak-anak setiap masa beraktiviti, keperluan untuk memasak paling kurang 2 kali sehari, belum kira anak nak makan secara tiba-tiba, anda wajib memastikan diri anda kekal bertenaga dan keletihan melampau harus dihapuskan secepat yang mungkin!





Pada yang ingin mendapatkan supplement pembantu penambah tenaga dan menghilangkan keletihan melampau ini, boleh terus hubungi saya, Ainul Malik, 016-3353567. Semua penghantaran seluruh Malaysia boleh diuruskan demi membantu ibu-ibu bekerja dari rumah di luar sana dapat manfaat yang sama di samping berjaya menguruskan rumahtangga dengan riang dan gembira!



Walaupun sibuk bekerja, tapi anda tetap tersenyum gembira



Salam ikhlas,


Ainul Malik

WAHM bahagia.

Wednesday, November 12, 2014

Peluang Bisnes Modal Kecil Untung Berganda kepada Blogger Baru

Assalamualaikum wbh 


Hari ni saya nak senyum lebar-lebar kerana terbuka hati nak share peluang bisnes modal kecil tetapi untungnya insyaallah berganda-ganda buat blogger baru yang sayangkan dunia internet marketing ni.

Blog dunia perkongsian tanpa sempadan


Ya, saya akui, memang saya tidak menyangka yang saya boleh pergi sejauh ini. Tiada modal besar. Hanya RM65! Biar betul? RM65 sahaja?


Saya bermula sebagai blogger kecil kecilan dengan blog perkembangan anak sulung saya. Ya, siapa yang tak teruja dengan kelahiran anak pertama, bukan?


Dari blog itu, saya belajar mengenai ilmu blog, membuat jaringan kawan-kawan, menjadi follower kepada blog-blog hebat, dan minat dalam bidang blog ni berkembang dengan besarnya.

Dari blog lah saya mengenali supplement semulajadi Shaklee. Saya mula tertarik dengan keistimewaan supplement ini semasa saya membuat projek untuk Master saya mengenai aktiviti enzim di dalam hati. Ingat lagi, ada satu tugasan yang membuatkan saya terpaksa mencari senarai ubat-ubatan dan vitamin yang dijual di farmasi-farmasi.

Saya dapati, Shaklee lain dari yang lain. Sebab ia semulajadi. Untuk orang yang tidak concern mengenai bahayanya vitamin sintetik, tidak mengapalah.

Saya ingat lagi, ketika saya sakit perut kerana periodpain di makmal, Supervisor saya mengajukan satu balang besar panadol, nah, ambil ni, dari sakit perut better makan! Semudah itu kan :)

Tapi, bagi saya yang sedang membuat kajian ijazah sarjana di Fakulti Farmasi membuatkan saya takut sendiri. Ada banyak sebab kan. Jika nak tahu kenapa saya sangat takut dengan vitamin sintetik pm sahajalah saya ya :)


Alhamdulillah merasa dapat menerima ijazah sewaktu dalam pantang





Dari kajian Master, bercampur minat berblog, saya kongsikan pengalaman saya setelah saya mula bekerja. Saja, suka-suka. Saya buat zero modal. Saya menjadi ahli Shaklee, merasa sendiri perubahan terutama badan yang letih bekerja, sakit belakang boleh dihilangkan cepat dengan ostematrix. Alah, setakat ubat sintetik, saya boleh jenguk-jenguk sahaja kan dalam makmal Fakulti saya tu. Eh, saya tak pernah buat ambil terus, harta kerajaan tu!




Dari Blogger kepada Peniaga Online




Senang saja, cuma kongsikan perasaan anda, cerita anda, pengalaman anda bersama vitamin semulajadi Shaklee ini. Alhamdulillah, Allah berikan rezki dengan orang bertanyakan bagaimana mahu membeli.



Perniagaan Saya Zero modal!



Ya, tiada modal kerana, buat permulaan, saya hanya beli untuk keperluan saya seisi keluarga, itu supplement saya :)
Apabila ada yang berminat membeli, baru saya beli dari Shaklee dan poskan kepada mereka yang berminat itu. Jika banyak kuantitinya, Shaklee juga menyediakan perkhidmatan pos melalui GDEX dan sangat menguntungkan kerana kos posnya adalah flat rate. Semua barangan tidak kira berat ke Semenanjung Malaysia, berharga RM10 dan Sabah Sarawak RM20.




Best betul berShaklee!



Saya seronok membantu orang memberikan konsultasi. Sekiranya penat bekerja, buat blog dan layanlah pelanggan kesayangan anda itu. Itulah cara saya melepaskan tekanan bekerja. Seronok berkongsi pengalaman dengan ramai orang, ketika itu pelanggan saya ramai yang ingin mencuba set kesuburan dan penyusuan.



Bonus Masuk Tanpa Sedar!



Alhamdulillah, dalam keseronokan berkongsi, saya dapat bonus bulanan. Saya gunakan duit bonus tu untuk membeli stok untuk disimpan di rumah, supaya jika ada pembaca blog yang ingin beli supplement keperluan mereka secara COD, saya dapat memenuhi permintaan mereka secepat mungkin.




Naik Pangkat!



Ya, saya belum ada rezki untuk naik pangkat dalam kerjaya saya, tapi saya berpeluang mendaki dari satu tangga ke tangga yang lain dengan berblog sahaja. Alhamdulillah, rezeki saya melimpah ruah dengan bisnes ini. Keberkatan yang kita dapat dilihat dengan memberi banyak manfaat kepada orang lain, menggembirakan hati orang lain, anda pun akan turut merasa bahagia.




Percutian ditaja.



Siapa sangka, dengan berblog sahaja, saya dapat merasa percutian 5 bintang di Kota Kinabalu bersama suami, tidur di hotel mewah di Sunway Resort and Spa dan Suami berpeluang ke United States (US) yang semuanya ditaja sepenuhnya oleh Shaklee.




Keutamaan kepada keluarga.



Ya, siapa juga sangka, dengan berblog, saya merasa untuk membeli rumah sendiri, membeli kereta sendiri, merasa percutian-percutian mewah yang sudah mampu saya tanggung sendiri untuk menggembirakan hati keluarga, menyediakan keperluan ibu bapa dan mertua dan mula tahu erti konsisten dalam berzakat dan bersedekah sebagai keperluan utama dalam hidup.

Pertama kali merasa naik Luge di Singapura!

Blog buatkan saya berhenti kerja!


Kerana blog, saya berhenti kerja dan menjana pendapatan lebih 5 kali ganda dari pendapatan asal.

Kerana blog dan Shaklee saya berjaya menukar status yang diidamkan oleh semua wanita iaitu menjadi WAHM!
Allahuakbar, tak tergambar perasaannya sekarang bila mendapat time freedom sebegini!

I am a Happy WAHM!
Allah Maha Pemurah lagi Maha Penyayang!



Semuanya kerana blog




Alhamdulillah, syukur kerana saya jumpa tapak perniagaan saya melalui blog dan saya sangat sayangkan blog saya yang memberikan punca rezeki tidak putus-putus buat saya sekeluarga.


Syukur, pilihan saya tepat dengan memilih medium perniagaan MLM Shaklee dengan berniaga online kerana syarikat ini sangat kukuh di persada dunia. Sudah 57 tahun kekal kukuh di dunia dengan memasarkan Vitamin yang selamat dimakan oleh semua golongan.


Engkau Maha Baik Ya Allah.

Alhamdulillah!

Oleh itu, sekarang, dengan kapasiti yang saya ada, saya sedia untuk membantu anda di luar sana untuk menjana pendapatan pasif mahupun aktif dari blog. Terbuka kepada mereka yang komited dan berniat untuk bersungguh-sungguh mengubah diri, menaikkan taraf pendapatan keluarga, meningkatkan kesihatan keluarga dan membari banyak manfaat kepada masyarakat dengan modal tiada modal.


Siapa sangka ya, rupa-rupanya ada :


Peluang berbisnes modal kecil untungnya berganda-ganda yang boleh dimonopoli oleh blogger seperti anda, syukur Alhamdulillah.



The more you give, the more you get.


Beri yang terbaik, anda akan dapat yang lebih baik.





Salam sayang ikhlas dari saya,



Ainul Malik
016-3353567

Bakal Mentor Perniagaan Modal Rendah anda :) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...