Showing posts with label Zinc Complex. Show all posts
Showing posts with label Zinc Complex. Show all posts

Wednesday, June 4, 2014

Vitamin E Supplement Kecantikan Popular Trend Remaja Masa Kini

Vitamin E Shaklee memang dikejar-kejar golongan remaja masa kini.


Kisah ini kisah benar mengenai permintaan Vitamin Kecantikan Shaklee di kalangan remaja lelaki masa kini


Bukan yang jambu saja perlukan vitamin Kecantikan Shaklee ini, tetapi permintaan nya di kalangan remaja meningkat dari hari ke hari


Mengapa Vitamin E begitu popular di kalangan remaja sekarang?




1) Vitamin E bertindak sebagai Antioksidan yang memulih dan memelihara kulit remaja anda

Vitamin E boleh menuetralkan semula kesan oksidasi dari radikal bebas yang menyebabkan kolagen kulit kita rosak, kulit menjadi kering dan permulaan kedutan pada wajah. Takutnya!


2) Vitamin E adalah Antioksida yang sangat KUAT (SUPERPOWER ANTIOXIDANT) tetapi malangnya, badan kita tak dapat menghasilkan Vitamin E ini. Terpaksalah kita mengambil dari sumber makanan, tetapi jika tidak juga mencukupi (dah cek sumber makanan harian anda ada tak Vitamin E?) kita terpaksa ambil supplement dari luar untuk memastikan penuaan pra-matang (premature aging) dan kerosakan pada DNA. Tak sepatutnya berlaku pada usia yang muda bukan?


3) Pengambilan Vitamin E untuk jangka masa yang lama dapat mengurangkan sunburn dari radiasi UVB (sinaran ultra violet). Teringat kisah saya kena berkawad dulu2 mesti muka berbelang-belang tapi masa tu taktau nak pakai apa. Tapi tak bermakna boleh duduk di bawah panas matahari lama-lama tanpa perlindungan pulak ye ;)


4) Vitamin E ni boleh membantu menghilangkan parut jerawat (sementara kulit masih muda, bagus amalkan Vitamin E secepat yang mungkin).



Mengapa Vitamin E Shaklee adalah Pilihan Yang Terbaik Untuk Mengatasi Masalah Muka Remaja?



1. Supplement Vitamin E Shaklee adalah semulajadi yang sememangnya lebih berkesan dua kali ganda dari supplement sintetik (Dipetik dari Buku New Vitamin Bible, Earl's Mindell, 2011)

2. Supplement Vitamin E Shaklee mengandungi 400 IU Vitamin E semulajadi, dos yang optima untuk pengambilan harian

3. Supplement Vitamin E Shaklee mengandungi selenium 65mcg yang sangat membantu untuk keberkesanan Vitamin E untuk bertindak dalam badan.
Research has found that vitamins C and E, as well as selenium, can help protect the skin against sun damage and skin cancer. And they may actually reverse some of the discoloration and wrinkles associated with aging. These antioxidants work by speeding up the skin's natural repair systems and by directly inhibiting further damage, says Karen E. Burke, MD, PhD, of the Mount Sinai School of Medicine's department of dermatology. 
Burke recommends taking supplements containing 1,000 to 3,000 milligrams of vitamin C, 400 international units of vitamin E (in the D-alpha-tocopherol form), and 100-200 micrograms of selenium (l-selenomethionine) to gain the most benefit. 
http://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/lifestyle-guide-11/beauty-skin-care-vitamins-antioxidants 

4. Supplement Vitamin E Shaklee mengandungi ekstrak Grape Seed 39.4 mg yang membolehkan tindakan antioksidanya melebihi 50 kali ganda dari vitamin E itu sendiri. Ia membuatkan kulit nampak lebih cantik dan licin dalam masa yang cepat dan berkesan. Procyanidin dari ekstrak ini membuatkan kulit nampak lebih anjal!


Bacaan Vitamin E untuk kecantikan kulit

Sebenarnya, saya baru dapat order dari seorang remaja LELAKI, yang bermasalah jerawat. Ya, memang dia lelaki, dia bukan jambu, tetapi dia mahukan kulit yang lebih baik dari kulitnya sekarang. Saya mendoakan bukan setakat lebih baik dengan memudarkan parut jerawat dan menghilangkan jerawat, semoga kulitnya lebih licin dari kulitnya sekarang.

Cantik bukan untuk perempuan sahaja bukan? Ya, walaupun remaja lelaki ini malu dan mahu berahsia dari kawan-kawan tentang penggunaan supplement pilihannya, tetapi ternyata pilihannya ini sememangnya sangat tepat! saya cadangkan 3 jenis supplement untuknya, iaitu :

1) Alfalfa untuk buang toksin badan
2) Zink untuk menghilangkan jerawat
3) Vitamin E untuk menghilangkan, memudarkan parut jerawat dan kecantikan kulit

Semoga berkesan! Tak sabar menunggu feedback darinya. Ingat ya, supplement ini tidak mengandungi drugs, dan 100% semulajadi, jadinya, bergantung kepada respons badan masing-masing. ada yang cepat, ada yang lambat, yang penting jangan lupa minum air yang banyak untuk tindakan yang berkesan :)


JOM ORDER VITAMIN E DENGAN MUDAH!


Klik saja link di bawah, anda boleh automatik order dengan cepat dan mudah saja!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=bdb106a0560c4e46ccc488ef010af787


Semoga sharing saya membantu remaja di luar sana untuk menikmati kulit yang cantik sejak usia remaja lagi!

Sayangi kulit anda kerana penampilan menggambarkan keperibadian anda :D


Jika inginkan konsultasi mengenai masalah kulit dan mendapatkan Vitamin E Superantioksida ini
Hubungi

Ainul Malik
SMS 013-3536718
wasap 016-3353567
http://www.facebook.com/sihat.ceria.bahagia



Thursday, May 22, 2014

Cara Atasi Masalah Jerawat Muka dengan Berkesan


Mahukan Kulit Bebas Jerawat? 


Atasi muka berjerawat dengan Zinc Complex!



Bebaskan diri dari jerawat dengan Zinc Complex



Tiga Sebab Mengapa Zink Membantu Mengatasi Jerawat


1) Mengikut kajian, mereka yang mengalami masalah jerawat ini menunjukkan kekurangan nutrisi Zink di dalam badan mereka.


2) Zink juga berupaya untuk mempercepatkan penyembuhan luka.


3) Zink juga membantu meningkatkan imuniti badan.



Oleh itu, anda boleh berusaha untuk menghapuskan jerawat di muka dengan Zink Complex yang berformula baru, BEBAS GLUTEN!




Apakah Kepentingan Bebas Gluten ini?

Sesetengah orang mempunyai alahan pada gluten ini yang menyebabkan dia akan mengalami beberapa simptom apabila mengambil makanan yang mengandungi gluten seperti :



  1. Masalah penghadaman, sembelit, cirit birit, perut berangin
  2. Keratosis Pilaris atau chicken skin pada belakang lengan
  3. Keletihan yang melampau selepas makan makanan bergluten
  4. Di diagnosiskan sebagai Autoimmune disease : Hashimoto's thyroiditis, Rheumatoid arthritis, Ulcerative colitis, Lupus, Psoriasis, Scleroderma or Multiple Sclerosis
  5. Pening kepala dan hilang imbangan
  6. Migrain
  7. Hormon tidak seimbang seperti PMS, PCOS atau ketidaksuburan yang takdikenalpasti
  8. Fibromyalgia, iaitu kesakitan dan kepenatan melampau
  9. Keradangan, pembengkakan atau kesakitan pada sendi jari, lutut atau punggung
  10. Masalah emosi seperti ketakutan, tekanan, perubahan emosi dan ADD.
Dengan penemuan baru ini, diharapkan semua orang dapat menikmati kulit yang licin berseri bebas jerawat tanpa halangan dari sebarang alahan yang mengandungi gluten yang kaya dengan Zinc Complex Shaklee ini.

Jadi, anda dapat mengatasi masalah jerawat dengan mengambil supplement semulajadi Shaklee dengan Zink Bebas Gluten ini.

* Tips cantik Berseri dengan Cepat

Ambil Zink Complex ini bersama-sama dengan set kecantikan kulit Shaklee yang mengandungi Vitamin C, B kompleks dan Vitamin E

Anda pasti akan teruja dengan perubahan ketara kulit anda yang bebas jerawat dan licin berseri :) Bukan saja kulit, anda turut sama merasakan perubahan yang lain lagi seperti insan bertuah di bawah ini, jelas kegembiraannya kan?

Testimonial sebenar pengguna untuk mengatasi masalah kulit


Semoga perkongsian saya tentang cara mengatasi jerawat muka ini mendapat manfaat buat semua. Cubalah dengan zinc complex, anda pasti akan menemui jawapan kepada masalah jerawat muka sendiri :)

Berminat dengan produk selamat dan berkesan ini, boleh hubungi



Ainul Malik
SMS 013-3536718
WASAP 016-3353567


Tuesday, May 20, 2014

Harga Set Kecantikan Shaklee Yang Terbaik

Set Kecantikan Shaklee Memang Terbaik!

Set Kecantikan Shaklee yang mencukupkan nutrisi sel kulit dari dalam menyerlahkan lagi kejelitaan semulajadi anda. 


Mengapa? Kerana nutrisi-nutrisi pada kulit yang semakin kurang akibat pencemaran, sinar UV dan peningkatan umur akan mengakibatkan kulit bertukar menjadi kusam, kurang glowing dan mula bermasalah.


Bantulah kulit anda supaya mendapat nutrisi yang secukupnya supaya semulajadi cantik dan berseri seperti asalnya kulit kita yang cukup nutrisinya.



Senarai Set Kecantikan Shaklee untuk kulit

Alhamdulillah, ramai lagi yang telah merasai kesan positif Set Kecantikan Shaklee ini. Jadi, apakah supplemen yang terkandung dalam set kecantikan Shaklee ini?



Harga Set Kecantikan Shaklee


1) Set Kecantikan Shaklee Asas :
  1. Vitamin C 
  2. Vitamin E 
  3. B complex 
Harga : RM 295.25 kegunaan untuk 4 bulan (sebulan RM73.81 sahaja)


2) Set Kecantikan Shaklee Gebu Berseri :
  1. Set asas
  2. ESP
Harga : RM 445.25 kegunaan sehingga 4 bulan, dan ESP lingkungan 2-3bulan


3) Set Kecantikan Shaklee Glowing :
  1. Set asas
  2. GLA
Harga : RM386.50 kegunaan sehingga 4 bulan, GLA untuk 1-2 bulan


4) Set kecantikan Shaklee Jerawat :
  1. Set asas
  2. Alfalfa
  3. Zink
Harga : RM382.75 kegunaan sehingga 4 bulan (sebulan RM 95.69 sahaja)


5) Set Kecantikan Optima :
  1. Set asas
  2. Alfalfa
  3. ESP
  4. GLA
Harga : RM590.25 kegunaan sehingga 4 bulan, GLA dan ESP untuk 1-2 bulan


6) Collagen Powder : RM298 untuk 15 sachet


Boleh rujuk pada senarai harga supplement untuk anda add on supplement yang berkenan di hati untuk kecantikan kulit pilihan anda.



Harganya memang nampak mahal, kerana ia didatangkan dalam jumlah yang banyak untuk sesuatu supplement, yang tahan sehingga 4 bulan. Jadi, untuk tahu berapakah penggunaan sebulan, cuma bahagi 4 bulan, jadi anda akan dapat harga yang sangat berbaloi-baloi jika dibandingkan dengan jenama yang lain.


Jimat dan untung bukan?


Keistimewaan Set Kecantikan Shaklee

  1. Senang diserap di dalam sel badan kerana vitaminnya adalah semulajadi
  2. Cepat bertindak dan memberi kesan yang memberangsangkan disebabkan kesan penyerapannya
  3. Selamat dan tidak mengandungi bahan-bahan tiruan mahupun pengawet
  4. Khasiatnya juga seiring untuk meningkatkan kesuburan, dan menyeimbangkan hormon badan
  5. Menampung keperluan sel untuk keserian wajah secara semulajadi


Anda memang kena percaya yang set kecantikan kulit Shaklee ini memang terbaik! Kerana ramai yang telah merasai kesan positif set kecantikan Shaklee ini seperti saya! Mari kita lihat luahan hati dan testimonial untuk set kecantikan Shaklee ni :)




Testimonial Set Kecantikan Shaklee



Set Kecantikan dan kolagen


Vitalea, B complex, GLA, Omega, Vitamin C, Vitamin E dan Collagen


Set kecantikan menghilangkan kekusaman wajah


Cerah berseri dengan set kecantikan Shaklee


Alfalfa menghilangkan jerawat


Set Kecantikan Shaklee


JOM ORDER SEKARANG!


Bagaimana nak order?

Klik link di bawah, dan anda boleh terus order supplement kecantikan anda sekarang melalui online, mudah dan cepat, bukan? BEST!



Jadi, apa tunggu lagi? Jika anda seorang yang mementingkan kecantikan dan keselamatan sel-sel badan anda, bertukarlah kepada supplement semulajadi yang selamat dan berkesan ini!
Sebarang panduan dan tips akan diberikan buat pelanggan setia kami!

Selamat bercantik-cantik dan berseri! Jom jadi pengguna yang beruntung kerana menggunakan supplement semulajadi yang berkesan ini, insyaAllah dengan izin Allah.



Hubungi

AinulMalik
SMS 013-3536718
Wasap 016-3353567

Friday, March 7, 2014

Masalah Sperma Lemah dan Kurang Aktif

Buat pasangan yang telah berumahtangga, masalah kesuburan boleh mendatangkan isu masalah rumahtangga jika tidak ditangani dengan perbincangan hati ke hati sesama suami dengan isteri tersayang.

Kemandulan, ketidaksuburan, masalah sperma
Kasih sayang pengikat kebahagiaan rumahtangga

Masalah Sperma Lelaki

  1. Oligozoospermia : Bilangan sperma kurang dari sepatutnya
  2. Asthenozoospermia : Pergerakan sperma tidak normal
  3. Teratozoospermia : Bentuk sperma tidak normal
  4. Oligoasthenoteratozoospermia : Bentuk, pergerakan dan jumlah tidak normal
Bentuk dan morphology Sperma

Bagi menentukan sesuatu air mani (Semen yang terhasil dari kelenjar reproduksi lelaki yang keluar bersama sperma yang dihasilkan di testis) yang normal, ada garispanduan yang telah ditetapkan oleh WHO (World Health Organisation) :

  1. Jumlah sperma tidak kurang 20 juta per mililiter
  2. Jumlah air mani sekurang-kurangnya 2 ml
  3. Jumlah sperma dikeluarkan minima 40 juta
  4. Sekurang-kurangnya 60% dalam bentuk yang normal
  5. Sekurang-kurangnya 75% sperma mesti hidup
  6. Sekurang-kurangnya 50% aktif bergerak ke hadapan dan belakang
  7. Sekurang-kurangnya 25% bergerak aktif ke depan

Oleh itu, para suami dinasihatkan agar lebih berhati-hati dengan faktor penyebab ketidaksuburan ini seperti :
  • Olahraga yang berlebihan
  • Ejakulasi yang terlalu kerap
  • Pakaian ketat, sauna yang kerap dan mandian air panas yang meningkatkan suhu testis
  • Merokok, pengambilan alkohol dan kafein yang terlalu banyak mempengaruhi kualiti sperma

Penawar Vitamin Semulajadi untuk Masalah Sperma


Masalah kualiti sperma yang didialami oleh lelaki adalah berpunca dari kekurangan jumlah nutrisi vitamin E di dalam badan. Vitamin E membantu lelaki :
  • meningkatkan kesuburan
  • meningkatkan pergerakan dan kualiti sperma
  • menurunkan risiko kerosakan sperma (juga boleh menyumbang kepada masalah kelahiran atau gugur)
  • meningkatkan keintiman pada lelaki dan wanita

keintiman, seks, sperma normal, ketidaksuburan, mandul
Vitamin E untuk Pasangan Bahagia Lelaki dan Wanita

Nutrisi Penting untuk Sperma yang Normal


Selain Vitamin E, nutrisi-nutrisi yang lain juga sangat diperlukan untuk kenormalan sperma ini. Di bawah ini disenaraikan dos yang diperlukan setiap hari sebagai alternatif dan penawar mendapatkan sel sperma yang sihat.
  • Vitamin E : 800 IU sehari
  • Vitamin C : 2000-6000 mg sehari diperlukan untuk menghalang sperma dari bergumpal dan melekat sesama sendiri, yang mengundang kepada ketidaksuburan
  • Zinc : 100-200 mg sehari dapat meningkatkan level testosteron, jumlah sperma dan pergerakan sperma.
  • Coenzyme Q10 : 400 mg sehari untuk penjanaan tenaga kepada sperma
  • B kompleks : 50 mg sehari terutama B12 (1000 mcg sehari) untuk jumlah sperma dan pergerakannya
  • Selenium : 200 mcg sehari untuk bentuk sperma dan pergerakkannya
  • Asid lemak penting : 9-12 gram sehari (Omega 3 dan Omega 6 yang tidak dihasilkan dalam badan)
  • Chromium : 1000 mcg sehari
  • Copper : 2 mg sehari
Dos ini dirujuk dari : Artikel tulisan Dr Zoltan Rona, (http://www.alive.com/articles/view/17772/6_ways_to_boost_male_fertility_naturally)


Semoga artikel ini membantu para suami untuk mendapatkan sperma berkualiti demi kesinambungan zuriat anda pengikat kasih sayang anda sekeluarga :)

HUBUNGI :

SMS 013-3536718
WA 016-3353567

htpp://www.facebook.com/sihat.ceria.bahagia

Selamat mencuba ! Kami sedia memberikan HARGA TERBAIK untuk set kasih sayang ini :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...