Showing posts with label cinch Tea. Show all posts
Showing posts with label cinch Tea. Show all posts

Friday, January 9, 2015

8 Tips Atasi Keletihan Melampau Menguruskan Rumahtangga Buat Surirumah yang Bekerja di Rumah

Assalamualaikum wbh.

Macammana hari anda hari ni, para ibu-ibu yang gojes? Mengapa gojes? Kerana anda adalah ibu-ibu pilihan yang diberikan kekuatan untuk menguruskan rumah di samping bekerja dari rumah, yang tak semua orang mampu melakukannya! Jadi, bagaimana nak mengatasi keletihan melampau menguruskan rumahtangga buat ibu yang bekerja dari rumah?



Pernah tertidur sambil buat kerja rumah?



Bagaimana Atasi Keletihan Melampau Menguruskan Rumahtangga dan bekerja dari rumah?


1. Pastikan anda susun jadual waktu supaya tersusun perjalanan harian anda

Perjalanan hari kita sebenarnya boleh diuruskan dengan baik dengan cara menyediakan jadual waktu. Dengan adanya jadual waktu, kita dapat mengoptimakan pengurusan masa supaya semuanya seimbang antara keluarga dan kerja masing-masing.

Eh, daripada kita tak ada jadual waktu, kejap teringat nak sapu sampah, pastu teringat nak layan pelanggan, nak update rekod, tiba-tiba teringat belum masak, kan kucar kacir hidup dan memenatkan?


2. Berikan anak-anak aktiviti yang boleh mereka buat semasa anda bekerja di tepi anda.

Sediakan aktiviti untuk anak-anak semasa anda buat kerja sendiri supaya mereka tidak terlalu bergantung kepada anda dan ini akan membantu anda fokus dalam bekerja dan tidak memenatkan badan sendiri.
3. Dapatkan tidur yang berkualiti setiap malam.

Untuk dapatkan tidur malam yang lena, bersihkan diri sebelum tidur, sebaik-baiknya mandi dengan air panas, tapi jangan terlalu lama mandi malam ya, dan makanlah 4 biji ostematrix yang mengandungi potassium, magnesium dan Vitamin D yang membantu kita tidur lena. (Jangan lupa kunci jam pula ya!) :)

Inilah dia Kalsium yang lebih manfaat dari kalsium biasa


4. Jangan lupa detoks diri

Detoks adalah satu proses pembuangan toksin dari dalam badan yang sangat penting. Jika terlalu banyak toksin di dalam badan, anda akan selalu letih dan kelesuan. Detoks yang cepat dan selamat boleh dilakukan dengan mengambil :
  1. Alfalfa : Detoks lembut yang bagus diambil oleh wanita setiap hari
  2. Herblax : Detoks pada bahagian usus yang membantu melawaskan pembuangan air besar
  3. DTX Complex : Detoks hati yang akan membuang segala toksin-toksin yang masuk ke dalam badan melalui mulut (makan) ataupun hidu (asap pencemaran dan sebagainya)
Bila anda cukup detoks, anda akan lebih bertenaga untuk menjalani kegiatan harian setiap hari!




5. Supplement pagi 

Supplement pagi diambil selepas mengambil sarapan pagi yang berat. Mengapa perlu sarapan dan supplement pada waktu pagi? Supaya kita cukup tenaga untuk menjalani aktiviti seharian yang mencabar dan supplement ini sangat penting untuk mencukupkan segala nutrisi yang kurang dalam badan yang menyebabkan keletihan melampau yang berpanjangan.

Saya ambil :
  1. B kompleks : Untuk menjana tenaga dan mengurangkan tekanan (stress)
  2. Omega guard : Untuk kesihatan yang optima, kelancaran darah dan membantu menjana tenaga dari pembakaran lemak oleh Omega 3 ini. Omega ni pun boleh kurangkan stress mak-mak yang penat tau sebab dia seimbangkan hormon dalam badan :)
  3. Ostematrix : Kalsium tinggi dari ostematrix membantu kita menghilangkan sakit-sakit badan dan tulang, sakit belakang, lenguh pinggang, kebas kaki dan sebagainya, jadi keletihan dari dikurangkan.

Supplement yang saya ambil untuk cergas bertenaga


6. Pastikan Badan Ambil Cukup Protein

Protein yang mencukupi di dalam badan, membantu badan untuk lebih bertenaga. Oleh itu, ambillah ESP setiap pagi sebelum sarapan supaya membekalkan badan dengan kandungan protein yang cukup untuk kekal bertenaga menjalankan tugas harian setiap hari.


Saya menyarankan ibu-ibu mengambil ESP kerana kandungan protein yang cukup dengan asid amino yang diperlukan dalam badan mempengaruhi tenaga anda untuk bekerja dengan bertenaga di rumah :)





7. Ambil Teh tenaga :


Teh tenaga ini boleh diambil pada bila-bila masa sahaja, kecuali sebelum tidur malam kerana anda akan segar bertenaga dan berjaga sepanjang malam!


Teh Cinch tenaga ini, mengandungi antioksida tinggi dari ekstrak teh merah, serbuk teh Hijau Matcha, ekstrak teh Putih dan ekstrak teh rooibos. Memang siapa yang ambil pasti bertenaga dengan jaminan 100% dari saya yang telah mencubanya!





8. Vivix, minuman tenaga yang bertindak jauh ke dalam DNA


Wah, siapa yang memilih Vivix ini pasti akan tersenyum girang sambil bertenaga sentiasa. Di samping mendapat kelebihan tenaga yang optima, badan akan semakin sihat dengan pengambilan Vivix yang istiqamah.


Vivix ni membantu sel menjana tenaga dalaman dengan sangat berkesan! Siapa yang belum cuba, cubalah, mesti terasa sesuatu kelainan pada badan anda, luar dan dalam, aw! Gojes gitu!





Saya memang memahami apa yang anda lalui dan masalah-masalah ibu-ibu yang memilih untuk bekerja dari rumah. Dengan kain yang menimbun belum berbasuh, atau sudah berbasuh belum berlipat, rumah berselerak kerana anak-anak setiap masa beraktiviti, keperluan untuk memasak paling kurang 2 kali sehari, belum kira anak nak makan secara tiba-tiba, anda wajib memastikan diri anda kekal bertenaga dan keletihan melampau harus dihapuskan secepat yang mungkin!





Pada yang ingin mendapatkan supplement pembantu penambah tenaga dan menghilangkan keletihan melampau ini, boleh terus hubungi saya, Ainul Malik, 016-3353567. Semua penghantaran seluruh Malaysia boleh diuruskan demi membantu ibu-ibu bekerja dari rumah di luar sana dapat manfaat yang sama di samping berjaya menguruskan rumahtangga dengan riang dan gembira!



Walaupun sibuk bekerja, tapi anda tetap tersenyum gembira



Salam ikhlas,


Ainul Malik

WAHM bahagia.

Thursday, September 18, 2014

Cantik, kurus dan bertenaga : Resepi Air Teh Kurus yang Pilihan Ramai yang Paling Menyedapkan!

Di kala dahaga, tentu anda terbayang air yang sejuk dan sedap bukan?

Tentu saja pada saya terus terbayang Cinch Tea, teh yang ada rasa seperti teh cina atau teh herba versi yang sedap! serius, memang saya gemarkan rasa Cinch Tea ini!


Air teh yang sedap diminum sejuk



Resepi Teh Kurus Bertenaga Cantik (Cinch Tea + Kolagen + Performance Drink)


Mahu cuba resepi teh sedap saya?


Saya campurkan 1 peket teh Cinch bersama-sama dengan 1 sachet Kolagen Powder, dan  4 sudu besar Performance Drink
Rasanya memang sedap bagi saya :) 
* boleh campur gula atau taknak campur gula pun dah cukup sedap, bancuh sejuk-sejuk dan ia sedia diminum!

Air bancuhan Cinch tea ini bagus diminum oleh orang yang sedang berdiet kerana :
Ia meningkatkan metabolisma badan anda!
Bagus untuk kurus ni :)


Manfaat Bancuhan Teh Cinch Tenaga dan Cantik :


Effect yang lain :

  1. Memberi kesegaran berpanjangan
  2. Menghilangkan mengantuk
  3. Memberi tenaga kuasa dua dari Cinch tea dan juga performance drink *wow
  4. Mencantikkan kulit dari Collagen Powder
Sambil berkurus, sambil bertenaga sambil bercantik-cantik, best kan?
Semua all in 1!

Nak minum bila?
Pilihan saya, samada minum waktu sarapan pagi, tengahari (di bawah matahari rembang sangat nikmat!) atau di waktu petang saja :)

Saya tidak minum bancuhan air ini di waktu malam kerana air bancuhan Cinch Tea istimewa ini membuatkan saya tidak boleh tidur sepanjang malam! 
Ia adalah BONUS bagi anda yang nak stay up seperti pelajar mahupun orang yang nak tengok bola la kan? wow, double best!

Wasap saya 016-3353567 atau hubungi saya melalui facebook untuk pembelian secara online :)

Saya ada stok sedia ada untuk COD kawasan Kajang, Selangor, mahupun Taman Cheras Jaya, juga Putrajaya! 

Sesiapa yang berada jauh di seluruh pelusuk Malaysia mahupun negara luar, boleh dapatkan stok Cinch tea, performance drink dan kolagen secara online di :


Insyaallah, penghantaran akan dilakukan dengan selamat oleh Gdex mahupun Citylink mengikut di mana lokasi anda :)

Semoga semua orang dapat merasai kesan positif bertenaga, kurus dan cantik dengan air teh Istimewa ini! Cubalah resepi saya ini, memang tak rugi!

Ikhlas dari
AinulMalik
Fbpage Sihat.Ceria.Bahagia
016-3353567

Friday, May 16, 2014

Atasi Masalah Perut Tidak Selesa Ketika Period

Masa period, macam-macam yang kita rasa, kan?

Perut tak selesa, sakit belakang, letih, lesu, mood tak menentu, semua ada, aduh!


Sakit perut masa period memang tak selesa

Bagi saya, period pain ni saya dah jarang kena sekarang. Oh, mungkin sebab saya makan alfalfa, yang membantu mengurangkan sakit pms ni. tapi, cuma tinggal rasa nak lapar sangat-sangat, tapi perut ni macam sebu-sebu masuk angin dan sewaktu dengannya.

Jadi, saya pun pergi la ke dapur, tengok ape yang boleh dimakan untuk hilangkan rasa tak selesa ni. Tetiba dapat idea, untuk minum Cinch tea panas yang dicampur dengan Peppermint Gingerplus.

Eh, sedap rupanya! Lagi sedap campur madu skit. Nak campur gula pun boleh. tapi tekak saya ni entahla nak yang rasa semulajadi pulak, saya tak campur apa-apa pun.





Gambar dari post yang lepas, sedap kan cinch?

Ternyata, memang melegakan! Saya dapat :
  1. Melegakan perut yang sebu
  2. Buang angin badan
  3. Menyegarkan badan
  4. Mengembalikan tenaga

So, mood pun happy semula! yey, penemuan baru dah jumpa! Alhamdulillah, atas idea yang Allah turunkan ni, kalau tak, tak tau nak mengagau cari apa di dapur ni. Boleh jugak buat teh halia, tapi teh pun angin, then kena potong-potong halia lagi, bancuh cinch tea dan peppermint ni mudah sangat-sangat malahan berkesan!


Cuba lah Peppermint dan Cinch Tea yang menyelerakan!

Tak cuba tak tahu kan, dah cuba, anda akan tersenyum panjang sepanjang hari! Saya nak buat macam-macam aktiviti setiap hari, jadi bila datang period, sayanglah kan nak abaikan beberapa aktiviti untuk duduk berehat semata-mata.

Jadi, bila perut dah kenyang dan dah tak berangin, kita boleh beraktiviti seperti biasa! Alhamdulillah!

Nak beli dengan konsultasi istimewa?

SMS saja saya di 013-3536718
boleh juga wasap free kan? 016-3353567

Jom cuba, jangan tak cuba!

Monday, March 17, 2014

Kurus dengan Cinch Tea Shaklee Untuk Tenaga Berpanjangan dan Meningkatkan Metabolisma Badan

Cinch Tea adalah teh kesihatan yang membantu membekalkan tenaga berpanjangan kepada kita semua!

Selalu penat-penat?

Letih lesu tiada tenaga?

Bancuhkan saja teh yang tiada bergula ini dan anda akan terasa segar dan ianya bergantung pada respons badan masing-masing ya :)


Kesegaran badan, letih lesu, kurus selamat, kalori rendah
Cinch Energy Tea Mix rasanya memang umphhhh !!

Sedapnya!! Terasa kesegarannya. Teh saya ni saya bancuhkan tanpa gula dan perah sedikit lemon. nyamannnyaaaa!!

Khas untuk mereka yang nak kesegaran sepanjang masa, atau di masa-masa tertentu, contohnya nak stay up malam ke, boleh cuba teh ini.

Ikut pengalaman saya dulu, masa pertama kali saya cuba teh ini, saya minum pada waktu malam, sudahnya saya sangat segar sepanjang malam dan tak dapat tidur sepanjang malam tu. TERPAKSALAH buat kerja apa yang patut mengisi nikmat malam yang berharga tu ;) hehehe

Jadi, pengajaran untuk saya, saya akan minum teh ni selepas tengahari, jadi sepanjang petang saya akan bertenaga sehingga masuk waktu tidur. Bolehlah buat aktivit yang memerlukan tenaga macam shooping ke (wow!) of coursela kerja (masa office hour untuk memaksimumkan produktiviti kerja kita) dan macam-macam lagi :)

Lagi satu kan, bila kita minum teh ni kita akan rasa berpeluh-peluh! Kenapa? Teh Cinch tea ni membantu meningkatkan metabolisma badan kita, sesuai untuk orang yang menjalani program kurus cara sihat dan selamat :)


Kebaikan Cinch Energy Tea Mix Shaklee 

  1. Selamat
  2. Antioksidan
  3. Penggalak tenaga semulajadi
  4. Meningkatkan ketahanan badan
  5. Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna mahupun pemanis
  6. Pilihan alternatif menggantikan kopi, soda manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh 

Bahan Selamat di dalam Cinch Tea Shaklee


1) Matcha Green Tea Powder :
Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat di dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan

2) Red Tea Extract
Salah satu antioksidan di dalam teh merah (polifenol) adalah anti-kanser yang hebat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Polifenol adalah antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan agen yang boleh menghalang tumor dari merebak.

3) White Tea Extract
White tea ekstrak adalah teh hijau bayi yang mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding dengan teh hijau

4) Rooibos Red Tea Ekstrak
Kaya dengan sebatian polifenol yang mengandungi antioksidan tinggi 

Tengok kan, bahan-bahannya adalah bahan semulajadi yang berkualiti yang terdapat dalam teh-teh mahal di dunia! Gabungan keempat-empat bahan di atas yang ditambahkan dengan Taurina menghasilkan satu hidangan teh yang sangat sihat dan membantu dalam pengurangan inci badan anda. Sambil bertenaga, sambil bakar lemak, best kan?


In order to promote a safe and effective rate of weight loss, caloric restriction in combination with increasing energy expenditure (through physical activity) is recommended. However, for many people this can lead to feelings of low energy making weight loss even more difficult. Dips in energy level often result in the selection of unhealthy, high calorie, sugar laden snacks for a boost in energy which in turn, defeats a person’s weight loss efforts. The Shaklee Cinch™ Energy Tea is a healthy, low calorie alternative to help naturally boost energy levels.* It not only provides a healthier alternative to other quick pick-me-ups, but delivers tea catechins and polyphenols that have potent antioxidant effects that protect cells from free radicals.* 


In addition, green tea and its polyphenolic compounds such as epigallocatechin gallate (EGCG) show promise in supporting weight loss through increased energy expenditure.* The contribution of naturally present caffeine in tea can also provide a gentle stimulatory effect to the central nervous system resulting in beneficial effects such as enhanced mood, memory, alertness and physical and cognitive performance.* In addition, a number of studies examining the effects of taurine combined with caffeine indicating that the addition of taurine may enhance the mental and physical effects of caffeine.*
Sumber :
http://www.physicians.shaklee.com/displayContent.htmfileName=cinchTeaPDR.xml&sectionName=shakProdInfo


kesegaran, letih lesu, tenaga berpanjangan, teh sedap dan berkualiti
Cinch Energy Tea Mix dan sticks yang disediakan
Rujukan : http://shaklee.com.my/eng/prodview_body.asp?prodcode=20345

Untuk sekotak teh ini, harganya adalah RM131, untuk 28 sachet sebenarnya memang sangat berbaloi-baloi dengan kualiti dan keberkesannanya.

Adakah anda benar-benar ingin menikmati teh yang sebenar di samping selamat, menyihatkan dan menyegarkan?

Cinch Energy Tea Mix adalah pilihan yang Tepat dan Terbaik! Beli sekarang!

Sms 013-3536718
whatsapp 016-3353567
Hubungi Ainul Malik
Fbpage sihat.ceria.bahagia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...