Showing posts with label keahlian SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label keahlian SHAKLEE. Show all posts

Monday, May 5, 2014

Join Kelas Bisnes Shaklee Untuk Jana Pendapatan 4, 5 Angka di Tawau

Anda warga Tawau yang berminat menambahkan pendapatan sampingan sehingga mencecah 4, 5 angka dan juga lebih dari ini?

Jom sertai kelas bimbingan dari saya, Ainul Malik anjuran leader saya, anak jati Tawau, Masliani Hj Abdul. Details ada di bawah ini :

Tarikh : 11 Mei 2014
Masa : 10-12 tengahari
Tempat : Bilik Mesyuarat, Kompleks Sukan Tawau



Semua yang berminat dijemput hadir!



5 fakta BENAR mengenai Konsep Perniagaan Kami :


  1. Upline wajib membimbing downline untuk sama berjaya atau lebih berjaya darinya
  2. Upline bukannya boss, jadi downline tidak berkerja untuk downline
  3. Bisnes ini adalah bisnes masing-masing, keuntungan masing-masing yang berdasarkan usaha masing-masing bukan keuntungan makan di atas angin
  4. Downline wajib DUPLICATE cara kerja upline untuk sama berjaya malahan akan lebih berjaya dari upline
  5. Downline BERHAK mendapatkan ilmu secara terus dari upline dan direct upline-upline yang di atas, jadi, mentor anda adalah ramai, hebat dan berpengalaman!

Siapakah saya?


Saya adalah Ainul Malik, Senior Coordinator di dalam Shaklee. Ini adalah susur galur saya :

Ainul Malik > Master Lyna Noh > Master Cery Mama Faiz > Master Norita > Master Hj Hussein/hjh Salwa > Master Haji Roslan > Master Freddie

Jadi, semua mentor di atas adalah orang yang bertanggungjwab membimbing anda untuk berjaya menjana pendapatan berangka-angka di dalam Shaklee ini. Hebat bukan empayar kami?

Di bawah saya juga ada pemimpin-pemimpin yang hebat seperti Masliani, Lin Chalo mahupun Master Aya Chalo yang terkenal di Sabah itu. Keutamaan pastilah diberikan buat anak didik leader Hebat saya dan juga leader lain di bawah saya yang mempunyai downline di Sabah.

Kerana? Anda berhak mendapatkan ilmu dari saya!

Bagi yang masih baru dan belum join MLM yang patuh syariah ini, boleh lah menghubungi saya melalui sms 013-3536718, ataupun whatsapp 016-3353567 saya bersedia membimbing anda yang memerlukan pendapatan yang tetap, selaras dengan usaha anda.


Apa yang membuatkan anda Rugi jika tidak join kelas ini :


  1. Saya akan ajar bagaimana menjana pendapatan dari 2 angka ke 3, 4 dan 5 angka
  2. Saya akan membantu anda mengubah taraf kesihatan keluarga anda
  3. Saya akan mengenalkan and a magic magic yang beraura agar hidup sentiasa sihat, ceria dan bahagia

Apa tunggu lagi? Saya juga tidak sabar berjumpa orang-orang Sabah yang terkenal dengan kemesraan dan sentiasa menghiburkan hati ini!

Pasti anda akan teruja dengan perkongsian ini, insyaallah :) 


Sebahagian kecil warga Jutawan Shaklee

Mari sertai kami, anda pasti teruja menjadi sebahagian dari kumpulan terbesar Distributor Shaklee Jutawan Berjaya di Malaysia!

Link aktiviti saya : http://healthierlife4uandme.blogspot.com/search/label/keahlian%20SHAKLEE


Saya mengalu-alukan mereka yang MAHU DAN BERSEDIA!


Ikhlas,
AinulMalik
SMS 013-3536718
wasap 016-3353567
Facebook page : Sihat.Ceria.Bahagia

Wednesday, April 23, 2014

Pengedar Shaklee di perlukan di Seluruh Pelusuk Malaysia!


Salam Khabar Gembira buat warga Malaysia, mahupun Singapura, Indonesia, dan Brunei, kami mencari insan yang boleh digilap untuk menjadi pengedar Shaklee yang berjaya di seluruh pelusuk Malaysia, terutama Sabah dan Sarawak!


Siapa yang layak menjadi Pengedar Shaklee yang Berjaya?


  1. Yang betul-betul ingin menambahkan pendapatan
  2. Rajin, kuat berusaha
  3. Sentiasa mengambil peluang untuk belajar

Cukup tiga ciri ini dahulu kerana, orang yang mahu berjaya memang sangat kuat berusaha. kerana, bisnes Shaklee ini sangat adil, siapa yang berusaha, dia akan dapat BONUS BULANAN yang SETANDING DENGAN USAHAnya.

Jika anda ingin berehat dan slow down, tak mengapa, ini bermakna anda juga BEREHAT DAN SLOW DOWN dari mendapat bonus. itu sahaja, as simple as that, mudah bukan?

Tak pandai tak mengapa, insyaAllah, saya akan berusaha sehabis baik saya untuk mengajar anda, juga kita da mentor-mentor hebat yang selalu turun padang untuk mencurahkan ilmu, online mahupun offline. Asalkan rajin mengejar ilmu, anda akan lebih berilmu dari yang berlagak mempunyai ilmu tetapi malas berusaha.


Pilihan di tangan anda, anda pilih, mahu online, kita ada approachnya, anda mahu offline, bertemu depan-depan, kita juga ada caranya, yang penting nawaitu anda ingin  BERJAYA DAN MENAMBAHKAN PENDAPATAN berangka-angka, insyallah.

Anda pemalu? Tak mengapa juga, kerana saya juga seorang yang pemalu tetapi melalui Shaklee lah saya membina keyakinan saya demi membawa rakan-rakan bisnes saya berjaya!


Pengedar Shaklee Perlu Cantik-cantik sahaja?



Cantik itu sangat subjektif! Ingin kulit yang cantik dan gebu, amalkan memakan b kompleks, vitaminC, Vitamin E, Omega, GLA, ESP mahupun Kolagen. Ha? perlu makan semua? 

Di sinilah letaknya ilmu, kita makan dengan ilmu, insyaallah, takperlu makan semua, tapi kita akan makan dengan aturan yang betul pasti mendatangkan hasil yang memberangsangkan :)

Saya adalah salah seorang testimonial dari kulit bermasalah dan kini, alhamdulillah, tak perlu risau lagi keluar dari rumah tanpa bedak di muka.

Sebenarnya, yang utama adalah CANTIK HATI DAN AKHLAK. Itu yang lebih utama, jika anda mempunyai hati yang baik, dan berperibadi yang baik, anda sangat cantik di mata manusia di luar sana. Jadi, yakinlah, anda seorang yang cantik dengan hati, akhlak, ilmu dan personaliti anda pasti berubah selepas itu :)


Bagaimana Shaklee Dapat Membantu Saya Menambahkan Pendapatan? 



Bila anda membeli produk Shaklee, iaitu supplement semulajadi yang terbaik ini, anda akan mendapat point berdasarkan pembelian tersebut.

Point itu akan digantikan dengan cash dan anda akan mendapat cek atau, anda boleh memohon agar wang itu dimasukkan terus ke dalam akaun bank simpanan anda.

Yang bestnya, Bonus Bulanan Shaklee dimasukkan setiap pertengahan bulan, di kala orang bersesak-sesak, anda mampu tersenyum riang sebab walaupun pada paras minima usaha anda, anda masih boleh menggunakan wang tersebut untuk beli barang keperluan harian.



Luahan rasa hati salah seorang rakan bisnes saya, terharu kan?


Bergenang air mata dapat baca luahan hati ini. Sebenarnya, dalam simpanan saya, ada banyak lagi luahan hati sebegini, tapi saya simpankan dulu buat kenangan peribadi antara saya dan si dia :) Kenangan terindah ni, walaupun bonus baru 2 angka, tetapi mengenangkan usaha memang berbaloi lah. Inilah yang dinamakan bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudiaan.

Ini kalau peringkat percubaan mahupun permulaan. Apa kata anda buat betul-betul dan lihat hasil yang anda akan dapat setiap bulan, dari 2 angka, mendaki 3 angka, mendaki lagi 4 angka, ke 5 angka dan wahhh! 6 angka!


Pendapatan Pengedar Shaklee yang Berjaya



Nilai yang diberikan hanyalah purata pendapatan tahunan, jadi nilai sebenar, faham-faham sendiri lah ya :)

Kita mulakan dari yang tertinggi dahulu :

  1. Master Kordinator        : RM 600 000 dan ke atas
  2. Senior Key Kordinator : RM 350 000 dan ke atas
  3. Key Kordinator            : RM 250 000 dan ke atas
  4. Senior Kordinator        : RM 150 000 dan ke atas
  5. Kordinator                    : RM 80 000 dan ke atas
  6. Senior Supervisor         : RM 36 000 dan ke atas
  7. Supervisor                    : RM 20 000 dan ke atas


Atas sebab inilah ramai wanita-wanita yang join Shaklee ni telah bertukar status dari bekerja di ofis kepada Work At Home Mother, di samping menjaga rumahtangga, bisnes juga berjalan seperti biasa di temani anak-anak pendorong semangat yang utama untuk berjaya!

Bagaimana Nak Mula Menjadi Pengedar Shaklee Yang Berjaya?


  1. Daftar keahlian. Pastikan mentor yang anda pilih adalah mentor yang dapat membentuk anda berjaya sama ataupun lebih berjaya dari nya
  2. Cara Pendaftaran mudah sahaja, keahlian hanyalah RM65 seumur hidup atau dengan pembelian 200 point, anda pasti dapat mendaftar secara PERCUMA!
  3. Anda akan join group kami yang proaktif, ini adalah support group supaya memastikan anda sentiasa fokus mengejar cita-cita
  4. Mendapat mentor-mentor yang hebat untuk membimbing anda di dalam bisnes ini.
  5. berusaha kuat tanpa jemu, insyaallah, anda akan mendapat hasilnya.


Mudahnya menjadi Pengedar Shaklee yang Berjaya?


DUPLICATE. Ya, kami mengamalkan cara duplikasi mentor-mentor yang berjaya. Asasnya memang telah ada. Semuanya telah disediakan oleh Mentor-Mentor ini dan kita hanya duplicate mereka sahaja!

Mudah bukan?

Yang lain, ditambah dengan nilai diri yang rajin, pasti anda akan tersenyum lebar dari hari ke hari.


Kepuasan dan Kelebihan Menjadi Pengedar Shaklee


YA, saya memang berpuas hati menjadi pengedar Shaklee kerana :

  1. Saya telah pilih kumpulan yang betul
  2. Saya mendapat Mentor yang baik, bijak dan berjaya
  3. Saya dapat berkongsi kebaikan dengan orang-orang yang saya sayang
  4. Saya dapat meningkatkan kualiti kesihatan keluarga dan taraf hidup keluarga
  5. Saya gembira dikelilingi oleh aura-aura positif kejayaan dan kebahagiaan
Saya bersyukur kerana dipertemukan dengan jalan ini. Buat anda yang masih berfikir-fikir, istikharahlah, supaya jalan yang anda pilih tepat dan membahagiakan. Jika anda ingin menyertai Group Saya, SuperPower Naila (Orang yang Berjaya) saya sedaya upaya akan membimbing anda mencapai matlamat yang diimpikan.




Apa Yang Shaklee Tawarkan dan SuperPower Naila Tawarkan ?

  1. Product knowledge
  2. Ilmu bisnes
  3. Ilmu pemasaran
  4. Ilmu blog
  5. Ilmu amalan rohani
  6. Coaching online dan offline
  7. Portal yang diperturunkan dari iReach (Sila klik portal Best ini)
  8. Ukhwah jalinan persaudaraan 
  9. Cash dari Shaklee
  10. Car Bonus dari Shaklee
  11. Convention bertaraf 7 bintang dari Shaklee
  12. Bonus insentif dari Shaklee
  13. Bonus kepimpinan dari Shaklee
Bukan setakat Cash, Car dan Convention (3C YANG SHAKLEE TAWARKAN) tetapi Kejayaan dan Kebahagiaan :)


Ayuh, pengedar baru dari Perlis, Kedah, Penang, Perak, Selangor, KL, Putrajaya, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Kelantan, Terengganu, Sabah dan Sarawak, 

SAYA bersedia menerima anda untuk diberi bimbingan penuh mencapai 2 angka, 3 angka, 4 angka, 5 angka yang anda inginkan, yang penting nawaitu, usaha, tawakkal dan doa :)

Jom sama-sama Berjaya bersama-sama!




Jumpa anda di National Conference Pentas Award Penghargaan kepada Mereka Yang Berusaha!

Di Sunway Convention Center & Trip USA juga Umrah dan ziarah untuk cycle ini!



dan saya berimpian membawa suami, anak-anak, ibu bapa dan mertua ke Italy bersama trip 7 bintang Shaklee ke Italy 2015 nanti! Italy here we come!




Jom realisasikan impian bersama saya;

Ainul Malik
SMS 013-3536718
Wasap 016-3353567

Monday, April 21, 2014

Bestnya Jadi Ahli Shaklee, Makan Sendiri Mahupun Menjana Pendapatan


Best betul jadi ahli Shaklee, samada makan sendiri ataupun berniaga, kedua-duanya pun best! Kenapa? jom saya kupaskan untuk kedua-duanya :)



Jadi Ahli Shaklee Makan Sendiri


Sebenarnya, saya adalah ahli Shaklee yang makan sendiri.

Saya bermula dengan breastfeeding set. Lama kelamaan jatuh cinta pulak pada supplement yang lain, contohnya Ostematrix yang sangat cepat menunjukkan kesan positifnya.. contohnya bila sakit pinggang, kebas kaki, period pain, sakit2 pening kepala, memang ni lah alternatif yang sanya cari dulu. Waktu preganant lagi lah, memang sangat sayang dengan ostematrix ni, kawan baik lah katanya!

Bila dah rasa best, saya bagi pada Mak saya untuk mencuba. Bila dah rasa best makan ostematrix, orang tua pun suka, hati mesti lagi berbunga-bunga cuba yang lain.

So, saya fikir, bila beli dengan keahlian sendiri, dapat kumpul point dan dapat beli sendiri lah kan :) Sebab tu lah saya daftar jadi ahli Shaklee.

Bestnya Jadi Ahli Makan Sendiri

  1. Saya akan dapat cek tiap bulan, hasil pembelian vitamin bulanan. Lepaslah buat beli barang rumah
  2. Point makin lama makin meningkat, bonus makin besar, sangat terkejut ok!
  3. Dapat ilmu makan vitamin dari upline saya
  4. Ada perkongsian menarik mengenai kesihatan, vitamin, penyusuan ibu dalam group yang saya sertai
  5. Saya tambah kenalan alam maya yang akhirnya boleh share macam-macam mengenai kehidupan melalui Shaklee ni
Best kan, bukan sekadar dapat rasa kesan positif makan vitamin je, hidup kita pun makin positif sebab dah meluaskan jaringan silaturrahim dengan ramai orang-orang yang berpositif.

Hidup saya makin gembira dengan perubahan baru ini sejak jadi ahli Shaklee. kalau stress kerja, banyak kerja rumah, makan la b kompleks, insyaallah, emosi yang down, rasa penat semua berganti dengan emosi yang stabil dan bertenaga :) motivasi dari support group, kawan-kawan yg makan vitamin pun sama bestnya, jadi, hidup rasa gembira dikelilingi rasa bahagia.

Status bertukar dari ahli makan sendiri kepada Berniaga Shaklee Online ni pilihan saya ye, bukan langsung paksaan dari sesiapa.

Siapa yang taksuka dapat tambah pendapatan? Memikirkan jadi ahli makan pun dapat bonus, apatah lagi jadi ahli yang memang berniaga!

Jadi, saya belajar sikit demi sikit dan akhirnya saya berjaya menembus pasaran online dengan menjadi Independent Distributor Shaklee yang sah!

Bestnya Jadi Ahli Ahli Shaklee Melalui Perniagaan Online


Macam-macam bonus ditawarkan, dari bonus kereta, bonus jalan-jalan, bonus insentif, Bonus kepimpinan, Syukur sangat, Shaklee sangat bermurah hati dengan kesemua bonus-bonus yang ditawarkan ini.

Satu demi satu perjalanan yang saya lalui, saya memang yakin dengan jalan ini. Banyak perkara yang saya belajar.

SEKARANG, SAYA CUBA MENGOLAH segala yang saya belajar, untuk berkongsi segala ilmu bisnes yang saya belajar untuk membantu wanita-wanita yang memerlukan seperti saya dahulu menjana pendapatan dengan perniagaan Shaklee ini.

Seronok, bila dapat melihat orang-orang yang kita bimbing sama berjaya malahan lebih berjaya dari kita sendiri. Nikmat Allah yang mana yang kamu dustakan?

Bukan nikmat berniaga sahaja, tetapi macam-macam nikmat yang boleh dikongsi, nikmat bahagia, silaturrahim dengan orang-orang yang berjaya, nikmat menggembirakan orang lain, Allahuakbar! Terasa tak keseronokannya?

Wajah - wajah gembira semasa Master Celebration di Pullman Putrajaya, mengutip cas positif

Ukhwah antara Pengedar-Pengedar Shaklee memang rapat antara satu sama lain, kami bergerak bersama-sama, bukan bersaing, manis kan?

Sedang saya menaip entry ini, saya tak sabar untuk membawa mertua saya makan angin berjalan-jalan ke Tawau, insyaallah, sambil menyelam minum air.

Sambil saya mencurahkan ilmu kepada orang yang memerlukan di Tawau, saya juga dapat menggembirakan orang yang melahirkan dan membesarkan suami tersayang ke dunia ini. Tanpa mereka, tiadalah pemimpin keluarga kecil yang saya sayang ini.

Indah, bukan?

Jadi, bagi mereka yang berminat untuk menyertai saya, belajar dengan saya, tanpa paksaan berniaga, untuk meningkatkan taraf ekonomi keluarga, meningkatkan taraf kesihatan diri dan keluarga, saya mengalu-alukan kedatangan anda ke dalam hidup saya!

Insyaallah, semoga apa yang saya sampaikan ini menjadi sedekah jariah buat simpanan amal saya di alam sana, doakan saya dan anda juga boleh memanjangkan amal ini dengan mempraktikkan apa yang saya ajar kepada rakan-rakan anda jua :)

Tawau, kami datang! 10 Mei insyaallah, boleh jejak saya di sana untuk curahan ilmu. 

Tawau, can't wait!

Semoga Allah melindungi kita semua,

Lillahitaala :)



Jom Berjaya Bersama ;

iR Ainul Malik
SMS 013-3536718
Wasap 0163353567
Fbpage Sihat.Ceria.Bahagia

Friday, April 18, 2014

Hadiah Hari Jadi Yang Bermakna di Jom Hebat Mega Dengan Kelahiran iReach Portal Online Terhebat Malaysia!



Hadiah Hari Jadi saya yang ke 31 adalah yang PALING BEST dalam hidup dan SANGAT BERMAKNA sebab ianya sangat GRAND dengan lahirnya Portal Online MLM Terhebat di Malaysia! iaitu iREACH.



Syukur, alhamdulillah, Allah memanjangkan lagi usia saya. 15 MAC 2014 tarikh keramatnya. Saya percaya wanita yang berusia 31 sangat sukakan ini, bukan?








Jadi, disebabkan saya dah perasan sorang-sorang yang saya cukup cantik di usia 31 tahun, tak perlulah saya mencanangkan pada orang di Jom Hebat Mega bahawa hari itu adalah hari Lahir saya yang ke 31 tahun, cukuplah menerima ucapan Selamat Hari Lahir dari keluarga, teman rapat, downline, sideline dan yang paling ISTIMEWA, UPLINE SHAKLEE saya, Master Lyna Noh.




Inilah rahsia Contact and Connect kami, prinsip yang group iReach pegang dan bahang manisnya ukhwah sangat terasa tak kira masa, tempat dan sesiapa saja yang bersama-sama kami :)




Wah, sudah-sudahlah intro perasan saya buat pertama kalinya yang saya lahirkan di blog Sihat Ceria Bahagia!! Jom kita tengok apakah Hadiah Bermakna iReach itu?


Hebat bukan VIDEO INI? Se-gah nama dan intipati group iReach kami!



Program Jom Hebat Mega Kumpulan Bisnes Shaklee kami ini dilangsungkan pada 15 Mac 2014, bertempat di Institut Sosial Malaysia Kuala Lumpur.





WAH..BANGGA SAYA 15 MAC 2014 BIRTHDAY SAYA ADA JOM HEBAT MEGA!




Jom Hebat Mega ini dimulakan dengan sharing Hebat Mak Bintang, Cikgu Nad Zaim yang sangat cekal dan bersemangat. Saya sukakan ceritanya yang berani menyahut cabaran mengajar Fizik SPM yang bukannya subjek teras kepakarannya. Namun, dengan semangat menyahut cabaran Pengetua, dia berjaya melahirkan pelajar-pelajar yang cemerlang Fizik walaupun dia terpaksa belajar semula matapelajaran yang sudah lama ditinggalkannya ini. Hebat bukan?


Keypoint : Berani menyahut cabaran dan berusaha keras untuk mencapai matlamat.




Seterusnya, pelancaran iReach oleh Penaung iReach Papa Zola Kami, upline saya Master Zainul, suami kepada Master Lyna Noh.



Gambar upline Master Zainul dan Master Lyna, Ihsan dari Ilham Famili Sihat, Thanks kaksu!


Kepakaran dan buah fikirannya sentiasa menjadi inspirasi kepada saya dan semua ahli iReach ini. Ingin tahu apakah iReach, apa kata join saya dan saya akan sampaikan semua ilmu ilmu berharga ini kepada anda. Apa salahnya kita BERJAYA BERSAMA-SAMA bukan?




Jom Hebat Mega dihangatkan lagi dengan perkongsian suami-suami di dalam Forum Kain Pelikat. Wah, sudah tentunya Forum ini membuka mata hati para suami untuk memberi keizinan kepada para isteri untuk terus berjaya mengambangkan bisnes mereka. Buat para isteri pula, kami bertekad untuk terus membuktikan kepada para suami bahawa  dengan Usaha Keras kami, insyaallah bisnes ini boleh diwariskan kepada anak cucu kita pula. Best kan bisnes Shaklee bersama kumpulan kami? Banyak tips-tips dan rahsia juga formula menarik yang dikongsikan sesama ahli supaya semuanya berjaya dunia dan akhirat.




Penampilan istimewa Amin Idris memang menginspirasikan segenap pelusuk dewan dan sangat memotivasikan kami. Dengan Magnet nya, kita akan rasa sangat teruja untuk mencuba satu persatu tips untuk berjaya!





Teknik Smart, Teknik Imaginasi,Bermatlamat JAUH, BESAR DAN JELAS, dan Tahu APA yang kita mahu, adalah kekuatan diri yang perlu digenggam untuk pergi jauh untuk berjaya di dalam hidup.




Segala teknik rahsia ini telah dikongsikan di dalam Group Saya, Group Naila (Berjaya) yang saya VISIONkan agar SEMUA AHLI YANG MENYERTAI SAYA PASTI BERJAYA!



Keluarga Naila Intishar yang hadir, semua rank ada dari Distributor, Supervisor, senior supervisor, Kordinator, Key Kordinator sampai ke MASTER! Tahniah cucuku, Master Aya Chalo!


Hati berbunga riang kerana dapat berjumpa anak cucu piut dan di bawah2 kesayangan saya, semuanya ahli Naila yang berjaya. Kami datang dari seluruh pelusuk Malaysia, berkumpul demi menuntut ilmu untuk berjaya di dalam bisnes Shaklee ini. Inilah kekuatan iReach yang saya wariskan kepada Group saya Naila yang Berjaya!


Ingin menyelami rasa hati downline saya yang turut menyertai Jom Hebat Mega ini? Bacalah kegembiraan yang dikongsikan oleh Su Annajah, Leader Hebat Naila di blognya Ilham Family Sihat.  Tekan link di nama blog sebelah ya :)





Sesungguhnya saya rasa amat bertuah berjumpa dan bertukar-tukar cas positif di Jom Hebat Mega ini.

Inilah hadiah hari lahir yang paling bermakna dalam hidup YANG TIDAK DAPAT DIBELI OLEH WANG RINGGIT, iaitu


  • nilai ukhwah
  • nilai kekeluargaan
  • nilai kerjasama
  • nilai kebahagiaan
  • nilai kejayaan
  • bilai positif yang sangat besar
di mana lagi nak cari kumpulan yang mengutamakan duniawi juga matlamat akhir kita di akhirat? Mempersiapkan diri untuk bahagia di akhirat adalah tujuan hidup kita tetapi mengimarahkan amalan di dunia ini adalah tanggungjawab setiap insan yang lahir di muka bumi ini.

Saya duduk di barisan bawah bertudung hitam memangku Amni, dan Guast Speaker Amin Idris



TERIMA KASIH KEPADA SEMUA AJK MAHUPUN YANG TERLIBAT SECARA TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN JOM HEBAT YANG BERPRESTIJ INI!



IHSAN GOOGLE Thanks kak Fazillah!

Setelah anda baca entry saya ini, tidal terlintas di fikiran kah yang hidup hanya sekali tetapi jika kita meluangkan waktu untuk kerja-kerja yang bermanfaat di samping mengeratkan lagi persaudaraan sesama ahli keluarga dan insan lain, WAJIB DIINGAT juga menjaga hubungan dengan Allah, hidup kita sangat BERMAKNA?



Jika anda memerlukan bimbingan dan panduan, marilah sertai saya, akan saya curahkan ilmu Allah yang luas ini bersama-sama kita berkongsi idea tidak kira umur dan pangkat, kerana matlamat akhir kita adalah untuk kesenangan dunia dan akhirat. Berminat tahu lebih lanjut mengenai aktiviti saya, boleh rujuk di link saya ini, Bestnya menjadi WAHM :)

Yang baik, datang dari Allah, Yang Buruk datang dari saya, Dunia di tangan Akhirat Jualah di hati :)


Tidak lupa hadiah bermakna dalam hidup :

dan juga ini;



Terima sayang-sayang Mama, buat suami dan anak-anak yang bagi hadiah yang paling best MEMANG MENEPATI CITARASA WANITA USIA 31 TAHUN YANG INGIN BERCANTIK-CANTIK tetapi hati ni masih malu nak pakai, kita tunggu occasion yang best baru mama pakai, oh, inilah leader acuan iReach, Kita ada PILIHAN dengan hidup kita, kita mampu pakai Ferrari, tetapi pilihan kita adalah MyVi kerana kita tahu apa MATLAMAT yang lebih penting dengan penjanaan hasil usaha bisnes kita :)


Semoga sharing dari hati yang saya lahirkan ini akan memberi inspirasi kepada lebih ramai wanita di sana untuk berjaya di dalam hidup masing-masing. Nak saya kongsikan tips? Senang untuk menghubungi saya di


Whatsapp 016-3353567

SMS 013-3536718



Maaf Zahir Batin,


Ainul Malik

A Great Master Coordinator to be (dengan izin Allah jua)

Tuesday, April 1, 2014

Luahan Hati : Buat Duit Dari Rumah Sebagai Jutawan Muslimah Work at Home Mother

Ya, saya sudah bergelar WAHM, Work At Home Mother, yang menjalankan perniagaan Shaklee!



Semua orang berimpian untuk menjana duit dari rumah, di samping melihat perkembangan anak-anak di depan mata, sambil menguruskan rumah tangga, kita juga buat side income untuk membantu meningkatkan taraf hidup keluarga bukan?



Syukur, alhamdulillah, saya berjaya mencapai impian saya, sebagai seorang ibu, isteri saya mengidam untuk bekerja dari rumah dan mempunyai pendapatan yang tetap! 

Sudah pasti masa untuk membuat keputusan berhenti kerja adalah panjang kerana ia melibatkan masa depan keluarga, namun jika disenaraikan pros dan kons, dan pendapatan kini sudah melebihi 10 kali ganda pendapatan asal yang tetap siapa yang tak berminat kan? Dari side income menjadi Pendapatan Utama yang Tetap!

Kenangan bersama Pelajar

Tanggungjawab saya dahulu menyebarkan ilmu kepada anak bangsa, namun, dengan pekerjaan sekarang, saya juga menyebarkan ilmu kepada ramai individu. Ilmu apa?
  1. Ilmu vitamin
  2. Ilmu kesihatan
  3. Ilmu nutrisi
  4. Ilmu perniagaan
  5. Ilmu blog
  6. Ilmu bisnes online
  7. Ilmu leadership
  8. Ilmu komunikasi dan konsultasi
  9. Ilmu asas rohani dan motivasi
Ilmu yang saya sampaikan di sini adalah melalui online dan juga offline. Bagaimana caranya? Bermacam-macam cara, melalui facebook, whatsapp, webinar dan tak lupa juga kelas coaching dan juga perjumpaan santai secara personal dengan anak buah :)

Coaching secara OFFLINE, praktikal blog perseorangan


Coaching secara ONLINE, di mana lebih ramai boleh sertai 

Sebab pada saya tak semua orang ada masa yang tetap, jadi, cara saya menyampaikan ilmu juga fleksibel, di mana ada teknologi, di situ kita cari jalan untuk menjimatkan masa perjumpaan :)

Saya juga sangat suka cara ini kerana silaturrahim yang terjalin bertambah erat dengan adanya medium bisnes ini.

Bertukar dan menambahkan cas positif

Bertemu bertukar idea dan pandangan
Bersama downline-downline tersayang
Saya bersama Upline; Lyna Noh, anak, cucu, piut
Family Day di Lake Town Water Park
Jom Hebat Mega di Kuala Lumpur, bersama Jemputan ; Amin Idris
Jom Hebat Taiping

Jadi, ini bukan sekadar bisnes yang kaku semata-mata. Kami, Jutawan Muslimah ini sedaya upaya berusaha membina satu perhubungan yang rapat sesama kami dan cuba berusaha membentuk jati diri yang cekal berniaga, di samping menjaga hubungan dengan Pencipta Yang Maha Berkuasa.

Best kan? Ada masa bersama keluarga, ada masa bersama teman-teman usahawan secara online mahupun offline tanpa meninggalkan keluarga, itulah keistimewaan kumpulan kami!

Family adalah keutamaan kami!





Buat anak syurga mama, Mama berusaha keras untuk kalian berdua kerana Mama inginkan YANG TERBAIK buat kalian. Bisnes ini boleh diwarisi kerana TAPAKNYA TELAH ADA, telah KUKUH tersedia, gunakanlah dan kembangkanlah dengan sebaik dan sebijaknya!

Jadi ahli Shaklee
Cash, Car dan Convention yang telah Mama kecapi, syukur, alhamdulillah

Kepada anda, wanita-wanita hebat (semua wanita adalah hebat!) yang berminat dan ada keinginan untuk menguruskan bisnes dari rumah, ingin pasang angan-angan untuk menjadi Work At Home Mother (WAHM), percayalah bahawa bisnes Shaklee adalah pilihan yang tepat buat anda!

Tetapi, pastikan anda memilih group yang betul, kerana setiap group berbeza approach, kerana tangan yang memimpin adalah berlainan bukan?

Satu lagi KEISTIMEWAAN Group saya adalah; leader-leader nya yang hebat, menjadi Mentor yang Hebat dan dikelilingi oleh orang-orang yang Hebat! Semuanya adalah zero pada awalnya, namun telah berjaya menjadi HERO dengan berkat kesabaran dan kecekalan membina empayar masing-masing! Saya di bawah Master Norita (Moyang), Master Cery Mama Faiz (Nanny) dan Master Lyna Noh (Mommy), semua ini adalah wanita hebat yang menjadi direct upline yang tak jemu memberi tunjuk ajar kepada mereka yang ingin berjaya!

Kenangan bersama Master Lyna dan Master Cery

Jom jadi ahli Shaklee bersama saya! Saya akan memimpin anda untuk maju dan berjaya, meningkatkan kualiti diri dan meningkatkan taraf hidup keluarga kesayangan kita!

Jom sertai WAHM jadi ahli Shaklee bersama SAYA!

Work at Home Mom


iR (iReach) Ainul Zahiah
SMS 013-3536718
WA 016-3353567
http://www.facebook.com/sihat.ceria.bahagia

Wednesday, December 18, 2013

Jom Hebat Taiping Bandar Warisan : Coaching Nutrisi dan Marketing

Taiping Bandar Warisan yang aman amat terkenal dengan Taman Tasik Taiping, Zoo Taiping, Bukit Maxwell dan Lake Town Water Park Bukit Merah :)


Bandar kelahiran saya !


Berminat menghadiri Coaching Nutrisi dan Marketing Shaklee di Taiping?


Bandar Warisan, taiping, perak, Nutrisi, Shaklee, Coaching, Mentor


Anda ingin menjana pendapatan sampingan bersama Shaklee?

Atau boleh fokus terus kepada pendapatan utama!

Marilah sertai saya, belajar face to face dari saya juga Mentor Hebat Kami Master Lyna dan Master Zainul (blogger terkenal vitaminsemulajadi.com)

Tarikh: 18 Januari 2014 (17 Januari 2014 – Cuti Thaipusam)
Hari: Sabtu
Masa: 9 am - 1 pm (Pendaftaran kul 8: 30 pg)
Tempat: Sentosa Villa, Taiping Perak. ( http://www.sentosa-villa.com/)


Insyaallah, kami akan membantu anda untuk berjaya bersama-sama kami untuk memulakan bisnes sendiri yang masanya lebih fleksibel tanpa sebarang halangan :)

Buat masa ini saya juga masih mempunyai kerja hakiki, dan bercita-cita menjadi WAHM (WORK AT HOME MOTHER) sedikit masa lagi dan telah mencapai 5 angka dengan Shaklee!

Mari, kita tunjukkan jalan.

Bagaimana caranya? Hubungi saya untuk penerangan yang selanjutnya :)

Sertai coaching kumpulan kami, banyak tips-tips menarik yang kami akan kongsikan bersama anda :)

Yang pasti,
MLM ini adalah yang paling mudah untuk anda sertai, tiada pelaburan duit dan mendapat pengiktirafan MLM bersyariah. Mahu tahu lebih lanjut?

Serendah RM65 untuk menjadi ahli sepanjang hayat, anda akan mendapat segala privilege yang berganda2 dengan berkat usaha sendiri dan doa kepada ALLAH Yang Maha Pemberi Rezki.

AinulMalik
013-3536718
whatsapp 016-3353567

Wednesday, December 4, 2013

Mahu menjadi Ahli Shaklee dengan Mudah?

Salam ceria buat semua

Mahu menjadi ahli dengan mudah? Sana sini Shaklee. 
Memang fenomena Shaklee! Kenapa? 

Kerana semua orang berebut-rebut mendapatkan keberkesanan supplement semulajadi yang diyakini berkesan ini. Apatah lagi privilage dan keistimewaan menjadi ahli Shaklee. Jom baca sini untuk tahu apakah bestnya menjadi Shaklee Independant Distributor ini :)

Bulan ini, untuk merebut peluang menjadi ahli Shaklee dengan mudah, anda boleh cuba salah satu dari pilihan di bawah :
  1. Pembelian promo bulanan dari Shaklee, buy 6 free 1. Bulan Disember 2013 ni sangat best sebab Omega Guard, kecintaan kanak sehingga warga tua! Kenapa? 
  2. Pembelian supplement dan barangan Shaklee sehingga 200 UV. Point ni boleh dapatkan dari pengedar masing-masing. Iaitu dalam lingkungan RM630 ke atas (lingkungan)
  3. Membayar keahlian RM65 sahaja SEPANJANG HAYAT! (Pastikan anda membeli paling minima sekali dalam setahun)
Mudah sangat kan?

Istimewa nya jadi ahli Shaklee!


  1. Jadi ahli, bermakna, saya menjadi sebahagian dari keluarga Shaklee, pengeluar supplement semulajadi yang PERTAMA di dunia
  2. Saya dapat harga ahli, iaitu diskaun sebanyak 15% dan untuk promo, mendapat diskaun yang lebih berbaloi2 yang boleh ditunaikan kepada cash bonus.
  3. Saya boleh berkongsi ID untuk ibu bapa saya dan orang yang tersayang supaya mereka juga mendapat khasiat yang sama dengan harga istimewa saya.
  4. Sambil-sambil consume ubat, saya boleh kumpul mata point dan biasanya memang boleh ditukarkan kepada bonus bulanan, jadi sedar atau tidak, sambil saya makan, saya sendiri boleh tambahkan pendapatan secara sampingan.
  5. Boleh mengikuti kelas-kelas yang disediakan sendiri oleh Nutritionist yang bertauliah, jadi saya akan dapat lebih ilmu mengenai supplement semulajadi ini. 

Kenapa saya pilih Shaklee?


Yang Pertama, mestilah kerana Shaklee VITAMIN SEMULAJADI! sangat selamat dan berkesan.

Yang Kedua, GANJARAN SHAKLEE.

Jadi ahli Shaklee
Ganjaran Shaklee: Cash, Car, Convention
Yang Ketiga, disahkan halal oleh ISA, badan yang diiktiraf JAKIM. Senarai penuh boleh dirujuk di ruang tab sebelah kanan.

Yang Keempat, FENOMENA SHAKLEE. Disebabkan Vitaminnya berkualiti, ramai mempercayai keberkesanannya dan semua orang yakin dengan vitamin ini. Permintaan vitamin semakin meningkat hari ke hari.

Yang Kelima, sistem patuh syariah dan adil. Siapa yang berusaha, dia yang dapat ganjarannya. Downline boleh mengatasi upline. Tidak mengikut skim piramid tiga segi.

Seronoknya Bershaklee!


Ya, memang sangat seronok bershaklee :)

Di samping kita mendapat khasiat dari vitamin semulajadi ini,
kita dapat share kebaikannya untuk orang lain juga merasi keberkesanannya!

Siapa yang tak suka jika ibu bapa sudah dapat mengawal tekanan darah kembali ke paras normal? atau tidak perlu cucuk insulin lagi akibat kencing manis? atau kesayangan anda berhenti merokok selepas mengambil vivix untuk beberapa hari saja! Best kan?

Komuniti group kami yang saling bantu membantu antara satu sama lain supaya masing-masing berjaya. seronok kan dikelilingi cas-cas positif dan saling menyokong antara satu sama lain?

Kami ada mentor yang hebat!
Dari mentor2 hebat inilah saya juga menaiki tangga-tangga kejayaan di dalam perniagaan ini dan hampir mencapai ke peringat tertinggi sedikit masa lagi, doakan saya ya? kami di dalam group selalu mendoakan kejayaan antara satu yang lain kerana kami mahu semua orang berjaya menjana pendapatan supaya dapat menaikkan taraf hidu keluarga masing-masing! dan inilah salah satunya cara kita dapat menyumbangkan pendapatan melalui zakat kepada orang yang memerlukan.

Join Shaklee bersama saya!


* Carilah mentor anda sendiri, kerana keputusan anda akan mempengaruhi jalan hidup yang anda pilih.

InsyaAllah, saya akan bimbing anda bukan saja untuk bagaimana mengambil vitamin yang tepat, tetapi juga tips-tips rahsia untuk berjaya :)

Jika anda tidak mahu berbisnes, anda berhak mendapatkan semua tips-tips aturan MAKAN YANG BERKESAN dan mendapat konsultasi berterusan dari saya. Jangan risau, anda boleh tanya ahli-ahli di bawah saya, tiada paksaan langsung untuk berbisnes!

Lagipun, saya ada membuat support group yang terdiri dari ahli2 Shaklee kebanyakkannya pengguna Shaklee yang asalnya mempunyai masalah kesihatan dan diri.

Ramai di kalangan kami yang telah sembuh dari cyst, yang telah berjaya di dalam menjayakan penyusuan susu ibu, yang telah dapat mengurangkan paras insulin dalam badan dan tidak bergantung pada ubat lagi, yang berjaya kurus, berjaya hamil dan banyak lagi!! Syukur, alhamdulillah!

Jadi, kami sentiasa berbincang, memberi idea dan memberi sokongan antara satu sama lain supaya saudara-saudara baru kami juga dapat manfaat yang sama yang tiada nilainya dalam hidup, iaitu kesihatan.

Tetapi, jika BERMINAT dan anda ingin menyelam sambil minum air,
apa salahnya, kita mula dari zero to hero!


Downline Leader Shaklee Jutawan Muslimah
Bintang Naila yang bersinar menuju kejayaan

Alhamdulillah, setakat ini, saya sudah mempunyai 67 orang LEADER yang berjaya, untuk 5 peringkat downline dari Supervisor, Senior Supervisor, Kordinator, Senior Kordinator, Key Kordinator, Senior Key Kordinator dan yang paling tinggi, MASTER KORDINATOR! 

Apa tunggu lagi? Saya tunggu anda di puncak jaya!

AINUL MALIK
013-3536718
http://www.facebook.com/sihat.ceria.bahagia


Tuesday, March 5, 2013

TIPS Shaklee Independant Distributor yang Hebat!

Gambar ini biasa2 saja.. Kelakar pun ada ;) Tapi bagi saya gambar ini membawa 1001 makna.. Betapa saya SANGAT BERBANGGA dengan anak2 saya.. Anak? Ya, semuanya anak saya, anak kandung dan anak didik Shaklee saya!

Tergambar wajah keriangan downline yang sebenarnya sedang mabuk mengandung 3 bulan tetapi bersemangat kental untuk datang menimba ilmu di dada. Teruskan bersemangat dan semoga semakin sukses dengan rezki kandungan baru kali ni ya!

Wajah keibuan downline saya seorg lagi (sweetbondaseorang WAHM membayangkan kecekalannya mengurus rumahtangga sambil berbisnes dan berjaya memintas saya naik sebagai Senior Coordinator melangkau rank menunjukkan Shaklee bukan sebarangan MLM yang mengikut sistem piramid yang hanya menguntungkan upline saja. Siapa yang usaha keras, dia pasti mendapat ganjaran yang sewajarnya!

Saya sangat bersyukur pada Allah yang mengurniakan cahayamata yang membahagiakan saya sekeluarga. Kehadiran anak sulung membuka mata saya untuk menyertai
kumpulan yang HEBAT ini manakala kehadiran anak kedua membuka ruang untuk saya naik setapak demi setapak dari Distributor kepada Supervisor kepada Senior Supervisor dan sekarang Coordinator. Semuanya berlaku semasa 9 bulan saya mengandungkan anak comel ini dan perjuangan saya tak terhenti sehingga di sini saja. Saya akan terus berusaha lagi dan lagi demi keluarga tercinta :)

Konsep kumpulan kami yang sangat
FAMILY FRIENDLY & menyokong penyusuan ibu sangat memberi makna buat kami ibu-ibu kerana KELUARGA INSPIRASI KAMI. Lihatlah gambar yang berlatarbelakangkan seminar dengan kehadiran anak2 pasti menggamatkan suasana namun hati ibu2 pasti puas dengan kehadiran anak dan suami tercinta di sisi! Terima kasih buat suami, merangkap MANAGER yang menyokong dan memberi restu buat si isteri.

Ramai lagi downline saya dengan berbagai profesyen, akademik, non akademik, WAHM mahupun surirumah semata2. Kami BERKONGSI RASA YANG SAMA, IMPIAN yang sama kerana hakikatnya kami adalah wanita yang nalurinya untuk meningkatkan taraf keluarga. Kesihatan terjamin, kualiti hidup terjaga, keluarga bahagia, rohani dan iman dipelihara.

MAHU MENJADI BISNESWOMAN YANG BERJAYA?

Saya akan kongsikan rahsia bersama2 anda bersama mentor2 HEBAT yang lain bukan saya saja.. Kita kan berkongsi ilmu Allah yang Maha Pemberi Rezeki dan ilmu! Ayuh!! SAYA yakin ini adalah jihad yang boleh dipegang oleh seorang isteri dan wanita (^^,)

Ingin tahu apa yang kami akan kongsikan dalam group istimewa ini? Klik link ini :)


I am your Shaklee Independant Distributor, with ID 854281 :) Cheras, Balakong, Kajang, Putrajaya, Bandar Tun Hussein Onn, Hulu Langat, Taman Cheras Jaya, Cheras Perdana, Mahkota Cheras

Friday, October 12, 2012

Keistimewaan Menjadi Ahli Shaklee Bersama Saya :)

Salam bahagia buat semua :)

Ramai yang bertanya saya tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee.. Tak kenal maka tak cinta kan? Bila dah kenal supplement dan vitamin Shaklee, anda akan jatuh cinta pada semuanya. Sebab yang best nya makan vitamin2 Shaklee ni adalah kesannya yang cepat dan berkesan buat anda. Betul tak?

Keistimewaan masuk membership Shaklee :


  1. Pembelian dengan potongan harga 15%
  2. Dapat faedah Cash. Car & Convention : dah alang2 join kan, kita kongsi khasiat vitamin ni bersama saudara mara, keluarga tersayang dah boleh kumpul point dan dapat semula cek/cash money.. tak perlu pergi dari pintu ke pintu merayu2 org membeli, sebab ramai yang dah tahu kesan vitamin semulajadi Shaklee ni :)

Keistimewaan group kami sebagai Shaklee Independant Distributor

  1. Dinaungi 3 Masters Coordinator ternama (pangkat tertinggi)
  2. Sokongan berterusan dari leader dan ahli2 lain
  3. Tutorial online
  4. Kelas dan coaching offline
  5. Seminar dan gathering juga disediakan untuk berkongsi pengalaman dan membina jaringan
  6. Tips perniagaan dari Masters berpengalaman
  7. Pelbagai aktiviti menarik

Bagaimana nak menjadi ahli Shaklee?

  1. Membayar yuran pendaftaran RM75, atau
  2. Membuat pembelian RM660 untuk keahlian PERCUMA, atau
  3. Pembelian 2 botol VIVIX, atau
  4. Pembelian 3 kotak Collagen Powder Shaklee

Perbezaan kami dengan kumpulan-kumpulan Shaklee lain:

  1. Perniagaan berasaskan produk
  2. Sistem yang halal
  3. Gabungan 3 elemen RAHSIA dalam perniagaan
  4. Tiada pelaburan yang banyak, kecuali duit pendaftaran RM75 dan pembelian sedikit stok
  5. Tiada longgokan stok di rumah yang tidak terusik
  6. Tidak perlu mengharapkan downline, ditekan mencari downline dalam keadaan terpaksa
  7. Bonus berdasarkan usaha, leader tidak hanya goyang kaki mengerah downline saja yg berusaha 
Kebanyakan daripada kami adalah surirumah sepenuh masa WAHM. Masa mereka tidak terbuang begitu sahaja tanpa mengabaikan anak2 dan suami tersayang kerana bisnes ini sangat mudah! Hanya perlu online sahaja, ditambahkan dengan usaha yang konsisten, di samping anda sendiri boleh menajamkan minda dengan menambahkan ilmu pengetahuan dalam bidang nutrisi dan kesihatan di samping DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN KELUARGA tanpa bebanan hutang dan membuang masa berharga bersama keluarga keluar ke rumah setiap hari untuk berjumpa client atau sebagainya.

Setakat ini, saya memang sangat2 enjoy menjalankan perniagaan sampingan saya ini tanpa ada rasa tekanan, sambil masih bekerja sebagai seorang pensyarah dan menunaikan tanggungjawab saya kepada keluarga di rumah. Kumpulan ini juga sangat2 menekankan amalan kerohanian yang pada akhirnya anda akan rasa sangat tenang dan selesa, penuh dengan AURA-AURA POSITIF di samping berjaya dalam hidup dengan berbekalkan kepercayaan bahawa setiap pergantungan, penyembuhan, pemberi rezeki utama datangnya dari Allah yang Maha Esa.. saya sangat berpuas hati dan sangat2 bersyukur dipertemukan dengan kumpulan ini.

Daripada keahlian biasa, saya dapat naik dan terus naik dan berusaha menuju ke puncak yang tertinggi untuk memartabatkan keluarga, agama dan bangsa :)

Bersama upline Master MommyLyna dan downline tersayang untuk coaching group kecil
Kelas yang santai untuk belajar blog dan bisnes & marketing

Seminar Shaklee untuk bakal-bakal Jutawan Muslimah

Seronok kan? Sambil berbisnes, anda boleh belajar macam2 perkara, pernah pandai buat blog sebelum ni? pernah ada jaringan kawan yang besar sebelum ni? Pernah terfikir mendapatkan sumber pendapatan sampingan yang sama dan insyaallah lebih dari gaji anda? Segalanya ada di sini.

Segalanya dengan izin Allah :) Nak join saya? JOM!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...