Showing posts with label wanita. Show all posts
Showing posts with label wanita. Show all posts

Friday, January 9, 2015

8 Tips Atasi Keletihan Melampau Menguruskan Rumahtangga Buat Surirumah yang Bekerja di Rumah

Assalamualaikum wbh.

Macammana hari anda hari ni, para ibu-ibu yang gojes? Mengapa gojes? Kerana anda adalah ibu-ibu pilihan yang diberikan kekuatan untuk menguruskan rumah di samping bekerja dari rumah, yang tak semua orang mampu melakukannya! Jadi, bagaimana nak mengatasi keletihan melampau menguruskan rumahtangga buat ibu yang bekerja dari rumah?



Pernah tertidur sambil buat kerja rumah?



Bagaimana Atasi Keletihan Melampau Menguruskan Rumahtangga dan bekerja dari rumah?


1. Pastikan anda susun jadual waktu supaya tersusun perjalanan harian anda

Perjalanan hari kita sebenarnya boleh diuruskan dengan baik dengan cara menyediakan jadual waktu. Dengan adanya jadual waktu, kita dapat mengoptimakan pengurusan masa supaya semuanya seimbang antara keluarga dan kerja masing-masing.

Eh, daripada kita tak ada jadual waktu, kejap teringat nak sapu sampah, pastu teringat nak layan pelanggan, nak update rekod, tiba-tiba teringat belum masak, kan kucar kacir hidup dan memenatkan?


2. Berikan anak-anak aktiviti yang boleh mereka buat semasa anda bekerja di tepi anda.

Sediakan aktiviti untuk anak-anak semasa anda buat kerja sendiri supaya mereka tidak terlalu bergantung kepada anda dan ini akan membantu anda fokus dalam bekerja dan tidak memenatkan badan sendiri.
3. Dapatkan tidur yang berkualiti setiap malam.

Untuk dapatkan tidur malam yang lena, bersihkan diri sebelum tidur, sebaik-baiknya mandi dengan air panas, tapi jangan terlalu lama mandi malam ya, dan makanlah 4 biji ostematrix yang mengandungi potassium, magnesium dan Vitamin D yang membantu kita tidur lena. (Jangan lupa kunci jam pula ya!) :)

Inilah dia Kalsium yang lebih manfaat dari kalsium biasa


4. Jangan lupa detoks diri

Detoks adalah satu proses pembuangan toksin dari dalam badan yang sangat penting. Jika terlalu banyak toksin di dalam badan, anda akan selalu letih dan kelesuan. Detoks yang cepat dan selamat boleh dilakukan dengan mengambil :
  1. Alfalfa : Detoks lembut yang bagus diambil oleh wanita setiap hari
  2. Herblax : Detoks pada bahagian usus yang membantu melawaskan pembuangan air besar
  3. DTX Complex : Detoks hati yang akan membuang segala toksin-toksin yang masuk ke dalam badan melalui mulut (makan) ataupun hidu (asap pencemaran dan sebagainya)
Bila anda cukup detoks, anda akan lebih bertenaga untuk menjalani kegiatan harian setiap hari!




5. Supplement pagi 

Supplement pagi diambil selepas mengambil sarapan pagi yang berat. Mengapa perlu sarapan dan supplement pada waktu pagi? Supaya kita cukup tenaga untuk menjalani aktiviti seharian yang mencabar dan supplement ini sangat penting untuk mencukupkan segala nutrisi yang kurang dalam badan yang menyebabkan keletihan melampau yang berpanjangan.

Saya ambil :
  1. B kompleks : Untuk menjana tenaga dan mengurangkan tekanan (stress)
  2. Omega guard : Untuk kesihatan yang optima, kelancaran darah dan membantu menjana tenaga dari pembakaran lemak oleh Omega 3 ini. Omega ni pun boleh kurangkan stress mak-mak yang penat tau sebab dia seimbangkan hormon dalam badan :)
  3. Ostematrix : Kalsium tinggi dari ostematrix membantu kita menghilangkan sakit-sakit badan dan tulang, sakit belakang, lenguh pinggang, kebas kaki dan sebagainya, jadi keletihan dari dikurangkan.

Supplement yang saya ambil untuk cergas bertenaga


6. Pastikan Badan Ambil Cukup Protein

Protein yang mencukupi di dalam badan, membantu badan untuk lebih bertenaga. Oleh itu, ambillah ESP setiap pagi sebelum sarapan supaya membekalkan badan dengan kandungan protein yang cukup untuk kekal bertenaga menjalankan tugas harian setiap hari.


Saya menyarankan ibu-ibu mengambil ESP kerana kandungan protein yang cukup dengan asid amino yang diperlukan dalam badan mempengaruhi tenaga anda untuk bekerja dengan bertenaga di rumah :)





7. Ambil Teh tenaga :


Teh tenaga ini boleh diambil pada bila-bila masa sahaja, kecuali sebelum tidur malam kerana anda akan segar bertenaga dan berjaga sepanjang malam!


Teh Cinch tenaga ini, mengandungi antioksida tinggi dari ekstrak teh merah, serbuk teh Hijau Matcha, ekstrak teh Putih dan ekstrak teh rooibos. Memang siapa yang ambil pasti bertenaga dengan jaminan 100% dari saya yang telah mencubanya!





8. Vivix, minuman tenaga yang bertindak jauh ke dalam DNA


Wah, siapa yang memilih Vivix ini pasti akan tersenyum girang sambil bertenaga sentiasa. Di samping mendapat kelebihan tenaga yang optima, badan akan semakin sihat dengan pengambilan Vivix yang istiqamah.


Vivix ni membantu sel menjana tenaga dalaman dengan sangat berkesan! Siapa yang belum cuba, cubalah, mesti terasa sesuatu kelainan pada badan anda, luar dan dalam, aw! Gojes gitu!





Saya memang memahami apa yang anda lalui dan masalah-masalah ibu-ibu yang memilih untuk bekerja dari rumah. Dengan kain yang menimbun belum berbasuh, atau sudah berbasuh belum berlipat, rumah berselerak kerana anak-anak setiap masa beraktiviti, keperluan untuk memasak paling kurang 2 kali sehari, belum kira anak nak makan secara tiba-tiba, anda wajib memastikan diri anda kekal bertenaga dan keletihan melampau harus dihapuskan secepat yang mungkin!





Pada yang ingin mendapatkan supplement pembantu penambah tenaga dan menghilangkan keletihan melampau ini, boleh terus hubungi saya, Ainul Malik, 016-3353567. Semua penghantaran seluruh Malaysia boleh diuruskan demi membantu ibu-ibu bekerja dari rumah di luar sana dapat manfaat yang sama di samping berjaya menguruskan rumahtangga dengan riang dan gembira!



Walaupun sibuk bekerja, tapi anda tetap tersenyum gembira



Salam ikhlas,


Ainul Malik

WAHM bahagia.

Wednesday, December 25, 2013

Rawatan Keputihan untuk Wanita

Keputihan yang anda alami telah mengganggu mood anda sepanjang hari?


Apakah keputihan?


Keputihan ataupun vaginal discharge adalah bendalir yang dikeluarkan dari badan melalui vagina yang membantu vagina untuk sentiasa bersih. Keputihan normal ini tidak berwarna ataupun berwarna putih susu dan tidak berbau. Keputihan ini akan keluar dengan banyaknya pada masa-masa tertentu iaitu semasa subur, semasa menyusukan anak dan semasa rangsangan seksual (http://www.medicinenet.com/vaginal_discharge/symptoms.htm)
Ini pula adalah komen Dr Hamid Arshat, pakar sakit puan di Malaysia mengenai keputihan :


Namun, kadangkala keputihan yang berlebihan mengganggu mood dan aktiviti kita seharian.

Ada berbagai penyebab keputihan, dan di link healthline.com ini disenaraikan 19 penyebab keputihan atau vaginal discharge ini.

Masalah keputihan ini saya ambil dari blog Dr Hamid Arshat sendiri, kerana ia telah membincangkan dengan jelas mengenai masalah ini : http://pakar-sakitpuan.blogspot.com/2011/03/mengatasi-jangkitan-dalam-peranakkan.html
Biasanya keputihan disebabkan olih jangkitan kuman - kuman2 bakteria, kulat atau yeast..Trichomona, Virus dan lain. Keputihan kadang keluar terlalu banyak menyebabkan banyak gangguan pada wanita.

Jangkitan lebih sering berlaku pada wanita gemok yg berpotensi kena kencing manis, yang sedang hamil, pakai alat IUD, atau siapa2 saja. Wanita yang ada erosion pada pangkal rahim dan ia sering dan berulang kali mudah dijangkiti kuman.

Puan munkin mengidap penyakit sedemikian .Olih itu keadaan faraj jadi longgar waktu mengadakan persetubuhan kerana ada lender keputihan yang terlalu banyak.

Saya cadangkan puan jumpa pakar sakitpuan untuk diperksa dan buat kepastian apa masalah sebenarnya.

Rawatan bergantung pada sebab, kuman perlu diubati dengan ubat antibiotic yangg sesuai, Kegunaan ubat pessary berbentuk saperti peluru yg mengandungi ubat2 untuk membunuh kuman tertentu bolih digunakan dan ia perlu dimasukkan kedalam faraj setiap hari selama 5 hari.
Kuatkan immunity dengan makan Vit C 1 Gm dan E 400Iu setiap hari . Jika gemok badan, kena usaha kuruskan badan, kurangkan makan karbohaidret dan gula. Lebihkan sayur2 dan buah2 dalam sajian. 

Rawatan Keputihan dengan Supplement Semulajadi Shaklee


  1. Alfalfa Complex : Mengandungi sifat antikulat dan berupaya membantu mengurangkan keputihan secara semulajadi
  2. Garlic Complex : Antibiotik semulajadi dan membunuh kulat
  3. B complex : Kekurangan vitamin B menyebabkan infeksi vagina
  4. GLA complex : Berkesan sebagai bahan antikulat
  5. Vita C sustained release : Meningkatkan keimunan badan
  6. Vitamin E : Antioksida yang menyingkirkan radikal bebas dari sel
  7. Vivix : Membantu menyeimbangkan hormon badan dan melindungi selular DNA

Mari kita lihat testimonial mereka yang telah mencuba merawat keputihan ini :






Alhamdulillah, ini adalah sebahagian daripada testimoni sebenar mereka yang telah mencuba merawat keputihan dengan Supplement Shaklee yang semulajadi ini. Ada banyak lagi kisah-kisah yang menarik yang boleh dikongsi bersama di dalam group RAHSIA pelanggan-pelanggan kami :) Semestinya eksklusif untuk anda yang menjadi pelanggan kami sahaja!

Saya mendoakan, anda yang benar-benar ingin mencuba tidak melepaskan peluang kembali ceria daripada masalah keputihan yang berlebihan ini :)

COD Kajang, Saujana Impian, Taman Cheras Jaya dan pos ke seluruh Malaysia


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Wednesday, November 6, 2013

VIVIX SHAKLEE TERBAIK RAMUAN ANGGUR MUSCADINE



Salam sejahtera semua :)

Nak awet muda sentiasa? Ya, 25 tahun lebih muda! Cantik berseri, sihat, segar ceria dan awetmuda dengan vivix Shaklee!

Inilah rahsianya!

antioksida, awetmuda,
anggur muscadine Vivix Shaklee
Besar tak anggur ni? Buah anggur ini dipanggil super grapes disebabkan saiznya yang lebih besar dari anggur biasa. SIla tengok gambar dengan teliti, ya atau tidak?

Ramuan Rahsia Vivix Shaklee yang Awetmuda

Ok, tengoklah gambar sekali lagi. Besar tak anggur ni? Biasanya anggur ada 19 pasang kromosom. Tetapi muscadine ada 20 pasang kromosom yang membuatkan saiznya lebih besar dari anggr-anggur yang biasa.

Anggur ini banyak ditanam di USA. Keistimewaannya ialah ia boleh ditanam dan panas dan lembap tidak seperti anggur lain yang hanya sejuk di kawasan sejuk saja.

Muscadine atau anggur muskat mempunyai antioksida yang sangat tinggi. disebabkan itulah Vivix Shaklee ini dipercayai mengandungi superantioksida yang hebat. Kandunga antioksida yang sangat tinggi inilah yang membuatkannya menjadi penawar alternatif kepada kencing manis, darah tinggi, stroke, kanser, awetmuda dan kecantikan dan bermacam-lagi.

Berminat untuk mengetahui kandungan lain Vivix ini? Anda boleh rujuk post saya di link yang diberikan ini.

Bulan ini, keistimewaan akan lebih berpihak kepada peminat-peminat tegar Vivix kerana harganya yang melampau-lampau berbaloi setanding dengan khasiatnya yang bertindak jauh ke dalam sel. Harga jual VIvix adalah RM450 sebotol, namun pada yang berminat untuk dapatkan harga istimewa pm saya saja ya!

Mahu terus awetmuda sentiasa? Hubungi :
AinulMalik
Sihat.Ceria.Bahagia
013-3536718
Whatsapp 016-3353567


Friday, November 9, 2012

Alfalfa Complex Shaklee yang Hebat!

Salam ceria dan bahagia buat semua

Hari ni saya nak kongsikan semua dengan tawaran menarik November 2012 dari Shaklee (M) Bhd, iaitu BELI 6 BOTOL ALFALFA PERCUMA 1 BOTOL, bagi Alfalfa bersaiz besar (700 biji) dan Alfalfa bersaiz kecil (330 biji).

Khasiat Alfalfa Raja Segala Tumbuhan

Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air 
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 



Testimoni Pelanggan yang berpuas hati dengan Alfalfa


Ok, apa kata kita baca sharing pelanggan2 kami dari GROUP EKSLUSIF yg hanya terbuka kepada pelanggan2 kami sahaja. Jika anda pelanggan kami, jgn lupa dapatkan tawaran EKSLUSIF ini ya!

Testimoni 1

"askum...juz nk share..ada kwn sy guna alfafa..sebelum nie dia ada masalah keputihan..alhamdulillah dgn izin Allah, afte guna alfafa keputihan berkurangan dan keintiman semakin mengkagumkan..dia ckp suami dia pun tersenyum lebar..Alhamdulillah syukur sgt2..hepi saya dengar..:)-Maria Norly

Testimoni 2
"nak share sikit ler yer..saya after bersalin anak kedua mmg dingin...en. suami pegang2 pun saya rimas.. sebab bila bersama saya rasa tk selesa sesangat...sampai suami frusted la juga, tp naseb dia jenis penyabar...tp lepas saya consume alfalfa memang berbeza sangat...rasa yang tak selesa bila bersama dah jadi lain macam..ahahahhhahahhh-mesti cuba alfalfa bagus...sekarang en. suami pun dah amik alfalfa- sekadar perkongsian yer." -Puan ZZ.

Testimoni 3


"saya pon after deliver agak dingin dgn husband.. alhamdulilah after consume alfalfa.. keadaan dah berubah.. husband pon dah boleh tersenyum"- Puan N. Nadia 
 Testimoni 4


"So far baru consume alfalfa 2 hari....Mentang2 bulan ni promotion alfalfa kan...hahaha...siap buat stok lagi..Mak mertua pon amik sebotol...hehehe....Walaupun baru 2 hari amik alfalfa, dah trase kelainannya..Badan rase lebih ringan.Buang pon lawas je pepagi...Dah 2 hari lenguh2 tangan tak tau ape sebab..Mungkin sbb cuaca skang ni asik ujan, tido malam plak ngan kipas terpasang.Maybe pasal tu lar kot..Then semalam amik, lenguh tangan dah ilang...weeeee...leh tido ngan lena ....Saya consume alfalfa coz nak turunkan berat badan sebenarnye..Maybe saya nak tambah lecithin ngan B compleks plak dalam minggu ni....nanti saya update lagi pasal alfalfa ni k ( ^ _ ^ )...."- Puan S. Reza
Credit

Wah.. saya sendiri teruja dengan komen2 POSITIF ibu2 dan isteri2 misali tentang Alfalfa ini.. Semua wanita mengimpikan untuk jadi yg TERBAIK di mata suami, anak-anak dan keluarga kan? kita kan PERMAISURI di hati mereka? Jadi apa salahnya melabur untuk kebaikan luaran dan dalaman? yang penting, anda SIHAT, CERIA dan bahagia :D

Segala2nya datang dari izin Allah, kita berdoa, berusaha dan bertawakkal untuk mendapatkan yang terbaik!



Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Thursday, July 12, 2012

Kolagen Asli Shaklee : Keistimewaannya dan pengalaman pengguna

Salam bahagia semua :)

Wah, dah nak hampir bulan puasa ni tak menang tangan menjawab soalan2 dan PM tentang set Mighty 3 GEM dan jugak kolagen Shaklee ni. Set Mighty 3 Gem tu popular di kalangan ibu-ibu menyusu dan mengandung seperti saya sebab die memberikan tenaga berpanjangan, mengurangkan rasa dahaga dan membantu ibu2 membuat stok, manakala Kolagen tu popular sebab menjadi persediaan sebelum raya untuk kulit yang cantik dan tegang.

So, pada hari ini saya nak publishkan pengalaman2 pengguna Shaklee yang telah mencuba kolagen asli ini. Feedback yang diberikan semua bagus setakat ini, tambah2 lagi pada mereka yg doublekan dengan set kecantikan, ataupun ESP ataupun kesemuanya!

Feedback yang pertama dari pakar penyusuan yang saya hormati, kak Azrina :

Saya quote skit pengalaman kakak ni:
"Sekarang ni kalau Papa pegang Mama..rasa bestnyer..gebu je..tu sebab Papa taknak berenggang dengan Mama, rasa syok jer bila duduk sebelah mama..lain macam jer gebu dan lembut"
"hari pertama makan trasa muka di tarik2..teganglah tu sbb saya amik kolagen dengan ESP dan PD. Cepat terai..rugi tak cuber berbaloi2. Masalah sekarang saya rimas suami asyik melekat jer hahaha" 
Testi kolagen asli Shaklee

Testi kedua dari kawan saya, Wan Fatihanum:

"Memandangkan kolagen adalah produk baru, so saya dgn bangganya rasa nak cuba. Saya amik collagen satu sachet setiap malam sebelum tido. Lepas seminggu amik, AMAZING sangat sebab saya sedar telapak tangan saya yg dulunya kering, bila sentuh sendiri pun bleh rasa kering walau pakai losyen."
"Semalam baru perasan bila usap2 tangan, eh pelik nape rasa lembab lak ni? Moist je rasanya walau pagi tu lupa nak pakai losyen. Haa baru teringat pasal kolagen. Memang mabelesla, sapa yg nak cuba mmg tak rugi. Hasben pun akui bila pegang tanganku auwww hahahha.." 

Testi Kolagen melembapkan kulit
Pada sesiapa yang dah baca post saya sebelum ni bertajuk "Collagen Powder Shaklee"  anda mungkin dah dapat gambaran mengenai apa itu kolagen dan kepentingan kolagen pada kulit. Antara faedah2 pengambilan kolagen powder adalah :

  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara


Kedua-dua pengalaman yang saya kongsikan di atas adalah kesan dari pengambilan kolagen KURANG dari 8 minggu, kerana mengikut kajian yang dijalankan, selepas 8minggu, kulit akan menjadi lebih baik secara menyeluruh.


- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%


Yang pasti, saya sendiri tak sabar2 nak mencuba produk ini yang ternyata asli, tanpa bahan sintetik dan juga pewarna dan perisa tambahan. Tapi harus bersabar ye wahai hati, tunggu sampai lepas deliver nanti, saya akan turut menjejak langkah kawan-kawan yang ingin cantik berseri dengan Kolagen Asli Shaklee ini :)


Jika digabungkan dengan produk2 yang berkaitan dengan kecantikan, seperti Vitamin C, Vitamin B kompleks, Vitamin E, GLA, VIVIX dan ESP, kesannya lebih meyakinkan! PERLU PILIH SEMUA? boleh dapatkan nasihat dan konsultasi dari saya mengenai pemilihan produk2 ini.


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Thursday, July 5, 2012

Set Kecantikan Shaklee untuk kulit yang cantik berseri

Salam bahagia semuanya

Gembira sangat hati melihatkan testimonial yang sangat mengujakan ini! Alhamdulillah, pengguna Set Kecantikan dari Jaringan Kami memberi respon yang sangat POSITIF setelah menggunakan Set D untuk Kecantikan yang mengandungi vitamin semulajadi Shaklee. Mari kita ikuti feedback yang diberikan:

Wajihah Rashid
Salam semua :)

saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee trial pack vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? :)

Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :) Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more :)

gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing :) I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. :)



Testimonial Set Kecantikan Shaklee


Set Kecantikan Shaklee

Set kecantikan Shaklee, atau Set D terdiri daripada Vitamin C, B kompleks dan Vitamin E. Setiap satu supplement saling berfungsi dan membantu antara satu sama lain.

  • Vitamin C : penting untuk pengikatan kolagen
  • B Kompleks : B untuk "beauty", membantu menaikkan seri muka, membantu untuk saraf yang baik dan untuk mood yang ceria
  • Vitamin E : Sememangnya sangat bagus untuk kulit yang cantik, mengurangkan inflamasi, mengurangkan bengkak, menyembuhkan luka dan juga baik untuk sistem saraf
Jika anda makan secara konsisten dan mengamalkan minum air yang banyak yang setiap hari, insyaAllah usaha anda akan membuahkan hasil seperti kisah benar di atas. Air memang sangat perlu untuk penyerapan supplement, penyingkiran toksin, dan sangat penting untuk proses2 homeostasis di dalam badan.

Dan, yang menariknya bulan JULAI ini, Set Kecantikan ini termasuk dalam set PROMOSI kerana mengandungi sustained release Vitamin C yang mengandungi Bioflavonoid Complex! Jadi anda berhak menikmati diskaun dan tawaran menarik dari Sihat.Ceria.Bahagia jika membuat pembelian untuk bulan ini. Boleh jadi persediaan untuk menyambut hari raya nanti dengan kulit segar berseri :)

* Juga anda boleh baca tentang GLA kompleks dan Kolagen yang sememangnya bagus untuk kesihatan kulit dan ia tergolong dalam rangkaian supplement kecantikan Shaklee :) 

Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplement semulajadi ini daripada saya, Ainul Malik melalui ainzm@yahoo.com/ 
0133536718/ 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Salam sayang,
Mama Aiman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...